Ще има ли сглобка? Терзиев с две условия към ГЕРБ, за да управляват София

28 яну 2024 19:10, Александър Попов
148
Ще има ли сглобка? Терзиев с две условия към ГЕРБ, за да управляват София
Снимка: БГНЕС

"За да можем да работим с ГЕРБ, трябват две неща. Едното е те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление. Втората точка е да има истинско желание за промяна, а не за запазване на статуквото и замитане на проблемите. Когато тези две неща са налице, може да започне един честен диалог", каза кметът на София Васил Терзиев пред bTV.

"Договорката с нашите партньори беше реалистична и ние тръгнахме с тази идея г-н Бонев да бъде председател на Столичния общински съвет. Продължаваме да вярваме, че той ще бъде добър в тази си роля. Оказа се, че проблемът не е в него. Нито в егото му. Нито в това какъв човек ще се излъчим изобщо. Проблемът е, че ние имаме принципна позиция", заяви той.

Според него изходът е един - да има разбиране, че трябва всички заедно да намерим решение.

"Не може, докато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. В крайна сметка надделява разбирането у всички участници според мен, че градът има нужда от работещ Общински съвет, а не от нови избори", обясни кметът на София.

По думите му, ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС, има вероятност за нови избори за общински съветници.

Ще има ли грипна ваканция?

Кметът призна, че е "атакуван" от ученици в социалните мрежи да обяви грипна ваканция.

"Доколкото знам вече са запълнени местата в болниците и има предпоставки, ако дойде предписание от РЗИ, да бъде обявена грипна ваканция от началото на тази седмица. Бих подкрепил подобно решения“, каза Терзиев.

Почистването на снега

„Първият сняг беше бедствие, тъй като паднаха 40 см тежък сняг върху разлистени дървета и се изпочупи цялата зеленина. Сигналите бяха в десетки пъти повече. Имаше леки опити за саботаж, но фирмите видяха, че имаме желание да бъдем коректен партньор. При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като площ, отколкото когато и да било при предишния мандат, както и сме ги глобили 10 пъти повече“, каза кметът на София.

По думите му в някои договори на сметопочистващите фирми не се казва в какъв срок трябва да бъде изчистено или точно кои тротоари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
18
 
! Отговори
@ преди 4 месеца
Тоя нещо се е объркал. Те имат нужда от коалиция, а не герб към момента. Герб бяха лош стопанин на Столицата през последното десетилетие, но това което се случва в момента е ново дъно и се дължи основно на бонев и този хубавец и липсата на ясна представа къде се намират и че няма как да нареждаш и диктуваш условия на хората от които ще си зависим.
91
1
 
15
 
! Отговори
Бате Бойко преди 4 месеца
Условията ги поставяме ние
90
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Айде още Бойко и Фандък. Народът си е ***, иска да крадат парите му, да се препъва в разбитите тротоари и децата му да *** в шахти (има ли наказани за момчето, което го удари ток от една шахта).
89
4
 
19
 
! Отговори
Надя преди 4 месеца
Тоя 1 месец не може да изчисти София от счупените клони от първия сняг, не знае как да се оправи с учениците които му се обаждали и искали ваканция?!че на голяма част от тях им дай само да безделничат вместо да учат,ГЕРБ да си признаели неуспешното управление ,е нали загубиха изборите и вие сте на власт.Егати неадекватния и това било бизнесмен?!Вие сте гола вода бе,а да видиме вашите ,,успехи "какви ще да са. Успехи на куково лято,то си личи още сега колко сте ,,успешни"
88
2
 
20
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
А бе какъв бизнесмен е това Ухо като му гледам начина на мислене?! Тоя направо ме шашва.ГЕРБ трябвало да признаят за неуспешното си управление?! И какво по точно неуспешно искате да чуете с мисис Бони? Благодарение на лъжите ви загубиха изборите и вие дойдохте на власт и вместо да работите както лъжехте хората ,че имате професионални екипи вие се омотахте като пилета в кълчища и ГЕРБ ви е виновен,карате го по инерция ,като всички некадърници жадни за власт. Ще търсите начини да се справяте
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гор-чи-во.. мисля, че на всички е ясно кой ще е в позицията на булката.. но все пак жокер - няма да е боко.
86
1
 
10
 
! Отговори
тия па преди 4 месеца
тия две условия ако не са поставени от борислава бонева па на !!! Борисов ше им се изсмее в очите
85
1
 
19
 
! Отговори
Приказка за 3те хаш преди 4 месеца
Паднали дървета от ноември стоят неизвозени заради "някой некадърник наш", който си е повярвал, че може да поставя условия.
84
22
 
3
 
! Отговори
Ергенски Данък преди 4 месеца
Терзиев е просто един успял млад мъж със семейство и деца, който пречи страшно много на ергените Бойко, Слави и Путин.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак няма никакви новини на този сайт.
82
0
 
8
 
! Отговори
и ние знаем преди 4 месеца
Ала-бала .
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Терзиев казва едно, но Бонев казва друго. Бонев казва, че няма и не иска да има никакви "сглобки" и тям подобни в София с ГЕРБ. На кого да вярваме?
80
2
 
23
 
! Отговори
Тези преди 4 месеца
Всички от ПП гледат ,като ненормални.
79
6
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 месеца
Софиянци тепърва ще разбират, какъв неадекватен анонимник са им натресли ДС за кмет! Искаха сеир , сега ще трябва и да си го платят! Това, как изгониха гологлавият му бодигард с пищова от Софийския Университет... няма такъв срам! Властта не е за всеки, а този просто за нищо не става!
78
4
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 4 месеца
Васето в у тоалетната
77
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Kyфapчeтaтa c napи нa ДC ce зaвъpнaxa? Бeз napитe, нo c ycлoвия...
76
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кравар и комунист в България е едно и също.
75
2
 
25
 
! Отговори
Ппп преди 4 месеца
Този наглец има намерение през целия си мандат да търси кусури на предишния кмет. Не пишело кои тротоари. Ами всичко що е тротоар, бе ***. Трябвало е да ти ги обозначат ли. Той и простото Киро се изхвърляше герб да си признаели за корупцията но сега като гледаме как хубаво се сглобиха и си се корумпират. А и се пазят взаимно. Та Васко да се огледа и да помисли мноооого добре на кой хал е и да спре да ръси просто.тии. да обясни на бонито, че сделката отпада и да се захваща да работи.
74
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Червеното дриснее май го вадеше твърде голям,голям,голям ама се оказа и твърде мек!
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мдааа,и тук съвместно ще ни клаmяm,мутрите и отрочетата на червената олигархия,а на нас"печелившите"честито!!!