Бонев: ГЕРБ похарчи 6 млн. лева за некачествен ремонт на Френската

Новият корпус е в окаяно състояние
27 фев 2024 12:32, Стела Стоянова
58
Бонев: ГЕРБ похарчи 6 млн. лева за некачествен ремонт на Френската
Снимка БГНЕС

Две години след откриването на чисто новото крило с физкултурен салон на Френската гимназия в София, той е в окаяно състояние. Това съобщи Борис Бонев от ПП-ДБ-СС на брифинг в Столична община, на който оповести, че ученици от 9-та Френска гимназия са се свързали с формацията, предаде БГНЕС.

Ремонтът бе завършен преди 2 години и костваше на предишното ръководство на Столична община близо 6 млн. лева, информира Бонев.

“Големият проблем са условията, в които са принудени да учат и да спортуват учениците от Френската гимназия”, заяви Бонев и показа снимки, изобразяващи направения ремонт в гимназията.

“Част от асфалта в двора е пропаднал, покривът на училището тече, а вътре в салоните има кофи, където да се пълни водата. Строителят дори каза, че винаги ще тече, защото има грешка в проекта - наклонът на покрива е само 3 см, а трябва да бъде 7 см. Ето до какво води управлението на Столична община при предходното ръководство”, заяви Борис Бонев.

Той заяви, че има липса на пана във всички коридори, стените в съблекалните са с мухъл и боя, която се рони. “Абсолютно всичко е направено не с две, а с три леви ръце и три леви крака”, категоричен е общинският съветник.

Той обяви и, че волейболните мрежи в салона са подпрени с бордюри, а в кабинетите по химия, физика и по други предмети се подават ел. кабели. "Плюс това в съблекалните има отново липсващи плочи по окачения таван, някои от каналите са запушени и въобще не работят”, добави Бонев.

Той припомни, че това бе проект на бившия кмет на София Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ. “Те се гордееха с този проект, рязаха ленти само преди 2 години. Той трябваше да осигури най-сетне нормални условия на учениците, не знам какви очи трябва да има предишното ръководство на Столична община, за да допусне това да бъде прието”, коментира общинският съветник.

Стефан Спасов, също общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС, обясни какви са стъпките нататък.

"Проблемите са от две естества - с проекта и със строителството. Съставихме на място констативен протокол, ще изпратим писмо с искане всички нередности да бъдат отстранени. При неизпълнение от страна на строителите, ще трябва да усвоим банковата гаранция, която е на стойност от 100 000 лева. Тя е все още налична”, обясни Стефан Спасов.

"До дни ще бъде готов констативния протокол, след което ще се пристъпи към гаранционни ремонти. Шокиращо е, че и преди година отново е имало констативен протокол, но предишното ръководство на общината от ГЕРБ не е предприело никакви действия. Тези, които не са строили качествено трябва да понесат последствията си. А тези, които са го допуснали, получиха своята оценка от софиянци. Досегашният маниер на липса на контрол приключва”, допълни Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
17
 
! Отговори
expert преди 3 месеца
Колко е противен тоя само...хахахаха, ако ще и да падни министерски съвет, тАЯ кокона на другия протояр ВСЕЕ ТАКА ПРОТИВНА ЩЕ Е И ВСЕЕ ЩЕ Е АУТСАЙДЕР! много се радвам че е г-н никой и няма 1гр. власт! :))))))))))))))))))))))))))))))))))
31
4
 
27
 
! Отговори
Събуди се, мис Бони? преди 3 месеца
Хвлоу, мис Бони? Ти спечели изборите в София. Имаш кмет, сос и председател. Още ли ГЕРБ са ти криви за всичко? Чакаме визии, концепции и розови еднорози.
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сина ми учи във въпросната гимназия. Всяка вечер обсъждаме как е минал деня му, включително физическото. Никога не е станало дума за проблеми в салона. Влизал съм покрай родителските по кабинетите, никъде не съм видял мухъл, тоалетните ми се сториха повече от прилични като надникнах. Дори и да има някъде проблем, мисля е силно преувеличено изказване.
29
1
 
15
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 месеца
КАКВО ОТВРЪЩА ПУЯКА КОГАТО СВИРНЕШ -ТРИ ПЪТИ - " УЛЮРУЛЮУУ" ---ТА ТАКА И " СВЕТИ СПАСИ СОФИЯ " !!!!!!!!!!!!!?????!!!!!!!!!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бориске,хайде и вие направете нещо,че да видим колко качествено ще да е ! За три години една тухла не сте преместили , но лъжите и злобата ви не спират ! Много сте нагло и г н у с н иииии !.....
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Леле, аз едно време като ученици учихме френски, ужасен език! Едно пишеш, друго четеш, трето и четвърто превеждаш! Беше страшно! А и имахме една проклета другарка! Ужас! Иначе в днешно време е полезен!
26
1
 
15
 
! Отговори
Мис Бони : преди 3 месеца
"Обичам бял СОС!"
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 18... Може да си пада по зидари..
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще ти гледа Бонев шумата, клоните и мърсотията. важно му е да плюе по предишните колкото се може по-шумно и да е в светлината на медиите. Иначе кой да му види маникюрчето? Няма да се хванат тия на работа, само приказки ще са.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Май проблема е в липсата на контрол, защото сме си такава нация. Не сме перфекционисти като японците например, а сме си мърлячи, които само гледат да вземат парите, за това трябва да има качествен контрол по изпълнението.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едно време беше невъзможно да влезеш в 9-та ФЕГ. Много сериозно училище беше. Сега обаче и там падна нивото.
21
2
 
18
 
! Отговори
Гол и бос преди 3 месеца
Като има някъде ремонт Мис Бони да хване я лопата, я мистрия и да ни покаже как се прави, като толкова е специалист. Не тамо с костюмчета и по брънчове ..
20
2
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
А саботажите от 3 год за цялата инфраструктура на държавата за чия сметка е наетите драскачи направете си фирми и работете вместо за шепа жълти стотинки да драскате каквото ви наредят боневци шарлатаните
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НАП да провери директорката на френската гимназия откъде има толкова имоти и коли, при положение че взима заплата от 2000 лв.
18
1
 
18
 
! Отговори
А ДАЛИ Е РУСОФИЛ.? преди 3 месеца
ТОЗИ БОРСУК Е ПРОТИВЕН...
17
2
 
20
 
! Отговори
Хммм преди 3 месеца
Мис Бони Кокони. С френски маникюр, ама разбира от зидаро-мазащина. Само в България има такива индивиди...
16
3
 
17
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Бонев ела да видиш клоните ела да видиш мръсотията ела да видиш шумата ела да видиш калта управляваш ти Бонев и Терзиев какво подобри НИЩО какво направи НИЩО само жлъч само лъжи само заблуди КОИ гласуват за твоята групичка просто незнам нищоправещи алчни ппппппппппп
15
3
 
7
 
! Отговори
Де бе преди 3 месеца
Ние можеше за 14 милиона още по некачествен да спретнем!
14
3
 
12
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
До Анонимен Сме*шнико, пътищата ги строят едни и същи фирми, независимо кой е на власт. Просто в България няма други. Ще видим вашите като са на власт как ще подобрят качеството. Засега заради тях само "качествено" се подобриха цените. Ако не бяха дошли на власт крадците от ППдб сега щяхме да имаме магистрала Хемус до В.Търново, започнат тунела под Шипка, завършен пътя Ботеград-Видин за които имаше осигурени средства в аванс. Къде са 8 те милиарда, които уж Борисов крадял на година?
13
1
 
21
 
! Отговори
Бхарат София преди 3 месеца
Кой е тоя бхаратец?