Пенсионер хвърли 36 000 лева през балкона си

Ало-измамниците се представили за полицаи
21 юни 2024 13:42, Инна Ангелова
33
Пенсионер хвърли 36 000 лева през балкона си
Снимка: БГНЕС

Поредна жертва на ало-измамниците. Пенсионер от София хвърли през балкона си всички 36 хиляди лева спестяваня. Измамниците са млади мъжа на по 20 и 21 години, съобщава в-к “Труд”.

Софийска районна прокуратура е поискала мярка "задържане под стража" за 21-годишен мъж, съучастник в телефонна измама. Другарят му по престъпление все ещо е в неизвесност.

Случката е от 17 юни. Парадоксално е, че измамниците се представят за полицаи, преследващи ало-измамници. Мъжът убедил пенсионера, че предавайки парите си, съдейства на полицейски служител за залавянето на престъпниците. Обещал, че по-късно парите ще му се върнат.

Пенсионерът повярвал и хвърлил през балкона всичките си пари. Обвиняемият взел крупната сума и съдействал тя да достигне до извършителя на деянието. Час по-късно пенсионерът разбрал, че всъщност той е станал жертва на телефонна измама.

По случая се води досъдебно производство. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Наблюдаващият прокурор е внесъл искане в съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия. Състав на Софийски районен съд се е съгласил с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление, и определи спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред СГС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от София
Две нови детски градини в София до края на годината
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дето се вика вече, пенсионер да си, дъртите мрънкачи, които са се пенсионирали последните 4,5 години под 1000, 1200 лв не вземат, а реват, като на умряло. Бедни били, руско искали, всичките да ви ги вземат телефонните факири, нещастници долни.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този човек сигурно е с деменция и вероятно няма роднини да му обяснят как действат ало измамниците.Сугурно и това са му спестяванията за цял живот.А защо не са в банка?Дано намерят парите,а измамниците в затвора.
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пенсионерите са най-бедните хора в държавата!!!
5
8
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 седмица
Само индианец гласувал за Винету може да си хвърли всичките спестявания през балкона на аверите си от партията на Дуган.
4
13
 
12
 
! Отговори
Асан ФАКсилев преди 1 седмица
Имал,хвърлил...ама друго ме е яд, че такива жалки подобия имат право да определят бъдещето ни,като гласуват за ППДБ ЛГБТ ***!!!
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вдигнаха им пенсиите и полудяха. Скоро ще четем "пенсионер метна 100 бона от терасата". Тия алчни дъртаци се къпят в пари. Гледам ги всичките са загладили косъма, едни шкембета пуснали. А младите едвам свързват двата края и са затънали в заеми.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като се преповтаряте ще започна да си мисля че си измисляте.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали вчера го хвърли защо претопляте манджата?