СДВР: СО да изпълни определението на ВАС за "Патриарх"-а

Да преустанови въвеждането на новата организация на движение
26 юни 2024 18:15, Александър Попов
23
СДВР: СО да изпълни определението на ВАС за "Патриарх"-а
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столична община трябва да изпълни определението на Върховния административен съд (ВАС) и да преустанови въвеждането на новата организация на движение по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен". Това се казва в разпореждане на СДВР, предаде репортер на БГНЕС.

СДВР е изпратила разпореждането до заместник-кмета на Столична община г-н Илиян Павлов. В него се посочват задължителни за изпълнението действия. Едно от тях – със срок до 27 юни – касае обезопасяване на участъците по посоченото трасе.

На следващия ден отдел „Пътна полиция“- СДВР е изпратил и сигнално писмо до кмета на СО г-н Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения не са изградени съгласно действащото законодателство в България и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата, отворени за обществено ползване.

„Изисква се в кратки срокове столичният отдел „Пътна полиция“ да бъде уведомен за предприетите действия, произтичащи от чл. 3, ал. 1 от ЗДвП. В заключение в сигналното писмо до столичния кмет се посочва, че ако не се получи отговор за предприети действия, отдел „Пътна полиция“ ще приложи правомощията си съгласно чл. 165, ал.1, т. 3 от ЗДвП“, заявяват от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от София
8,5 млн. лева са нужни, за да започне почистване на езерото в Панчарево
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Проблемите са 3 преди 1 ден
-първият и най-популярен-естеството на решението блокиращо съществена част от транспорта в центъра на София;-вторият - метода по вземане и силово, антидемократично налагане на решение близко до заклеймените у нас фашистки или болшевишки методи на диктат ;-третият -категорично не съобразяване с мнението на мнозинството, повтаряемо нарушаване на закона, незачитане решенията на съда, не съобразяване с разпоредби на полиция.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Осъдени престъпници! Айде сега връщайте нещата както си бяха! Много плюхме Бат Бойко но поне все още не е осъден. ПП-тата за 3г ги осъдиха за престъпници и некадърници!
18
0
 
4
 
! Отговори
буден гражданин преди 2 дни
ремнт на кухи поръчки, така се точат пари от общината, елате да видите ремонта на ул розова дорина трагедия кърпежи. схеми за крадене на парите ни.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Бонев, какво ще кажеш сега за да защитиш Терзиев, а? Всички свързани с ПП продължават достойно да защитават имиджа на некадърници и че добре свършената от тях работа всъщност е пародия.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кога ще арестуват васко маслото???????
15
2
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 дни
В София трябва да има розови еднорози на всеки ъгъл
14
1
 
9
 
! Отговори
Вън от политиката! преди 2 дни
Очевидно става въпрос за незаконно строителство, което следва да бъде премахнато за сметка на извършителя/собственика на имота/.Взето по целесъобразност/според критерия на някой си/ а не законосъобразно решение доведе до значителни материални щети за сметка на общината.Виновните длъжностни лица следва да бъдат санкционирани,ако не става въпрос за по сериозно престъпление. Имиджовите загуби за ПП, които са партньори на Спаси.. се виждат на тези ,а ще се почувстват и на следващите избори.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
само яко къртене на розовите фашаги
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
най якото е че дори всичко да обърнат на паркинги селянина придошъл в центъра на столицата пак ще обикаля половин час да си търси място и на сутринта ще си намери моргата с 2-3 ключа по боята, изкъртена чистачка и огледало от другите селяни, които са бъхторили до по-късно!
11
5
 
8
 
! Отговори
anon преди 2 дни
На тия милионерчета в идеалния център дето нямат пари за едно кафе и си карат каретите на газ, да вземете да им вдигнете таксите за паркиране. Миропомазани комунисти и реститути. Тоя булевард не ви е бащиния. Свърши се соца.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
на педаллчеттата трябва да им е ясно че трябва да има къде да се паркира!!!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сега Смучи София и Мис Бони трябва да върнат от собствения си джоб всички изхарчени пари по този безумен проект.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кметът Васил Терзиев над закона ли е?
7
1
 
11
 
! Отговори
не преди 2 дни
могат да преглътнат загубата.
6
2
 
20
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 дни
Гей парада на "Спаси София" ще го преместим в Софийския централен затвор за радост на мъжете там.....Честито на пИИИчелившите !!!!
5
2
 
21
 
! Отговори
български избирател преди 2 дни
Я сега да видим кой ще плаща тези закононарушения??!!!! Бай Ставри от СЦЗ много ще се зарадва на гей дружинката от розови понита и еднорози на мис Бони......
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Съдери София кръв повръщам, пари не връщам.
3
2
 
13
 
! Отговори
разпореждане на СДВР преди 2 дни
Альоууу...НЕМОЖАЧИТЕееее....айде ЪРььь У ЛЕВО !!!Изисква се в кратки срокове столичният отдел Пътна полиция да бъде уведомен за предприетите действия, произтичащи от чл. 3, ал. 1 от ЗДвП. В заключение в сигналното писмо до столичния кмет се посочва, че ако не се получи отговор за предприети действия, отдел Пътна полиция ще приложи правомощията си съгласно чл. 165, ал.1, т. 3 от ЗДвП, заявяват от СДВР.
2
3
 
30
 
! Отговори
ИЗВОД: преди 2 дни
Банда престъпници са превзели Столична община-начело с мис Бони !!!!
1
3
 
30
 
! Отговори
мдааа...мухльовци... преди 2 дни
Улете коню у реката..."СпасиСофия" май ще ходи на съд за злоупотреби в особено голями размери !!!!!