ГЕРБ в СОС: Няма да позволим подземни паркинги под училища

Недопустимо, не е част от опазването на здравето на децата ни
9 юли 2024 13:06, Елка Василева
40
ГЕРБ в СОС: Няма да позволим подземни паркинги под училища
Снимка: архив, БГНЕС

Няма да позволим да се строят подземни паркинги под училища и детски градини, нито в непосредствена близост до тях. Това заяви общинският съветник Мирослав Боршош от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) на брифинг в Общината заедно със съветниците Антон Хекимян и Диян Стаматов.

Поводът за брифинга е първа точка в дневния ред на предстоящото на 11 юли заседание на СОС с вносител кмета на София Васил Терзиев относно приемане на Програма за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на Столичната община за 2024 година.

В предизборната кампания на Терзиев-Бонев (общинския съветник Борис Бонев) беше много ясно казано, че ще се случи строителството на паркинги под училища. Очевидно вървим натам, защото в доклада на Терзиев виждаме три такива случая, посочи Боршош и ги определи като "скандални". Той изрази безпокойство от липсата на диалог в управлението на Столичната община и от невъзможността на управлението въобще да казва какво ще се случи и това да се разбира чак в последния момент. Като примери той даде организацията на движението около НДК и проекта за възстановяване на войнишкия мемориал.

Мирослав Боршош посочи, че Терзиев и Бонев предлагат да бъдат изградени подземни паркинги под 22-ро и 41-во училище в София, както и до 43-та детска градина - и трите в район „Триадица“.  Това е абсолютно недопустимо и не е част от опазването на здравето на децата ни. Нашата група току-що се въздържа да подкрепи този доклад в комисията по екология, каза Боршош. Той настоява трите имота да се извадят от доклада, за да е сигурно, че там няма да има подземни паркинги.

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС, който е и председател на комисията по култура и образование към СОС, заяви, че строителството на паркинги под училищните дворове би означавало, че те дълго време ще бъдат неизползваеми. Въздухопроводите, които извеждат изгорелите газове ще минават по фасадата на тези детски заведения и ще отиват в атмосферата точно над главите на децата ни, каза Мирослав Боршош. Надявам се от регионалната здравна инспекция да не го позволят, добави той.

Боршош каза още, че никой от директорите на трите учебни заведения не е предупреден, не е имало и обществено обсъждане. Надявам се на широка подкрепа от останалите политически сили, както и да получим обяснение от районния кмет, и от кмета Васил Терзиев, отбеляза общинският съветник. Той подчерта, че от ГЕРБ-СДС са "за" подземни и наземни паркинги, "но не и да вкараме цялата тази мръсотия под училищата и детските градини или в непосредствена близост до тях".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
ssssss преди 2 месеца
Шон Пен от Алиекспрес
15
5
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
Ако те подпукам,педофил турски т..ъ..п с коментар 15..,ще ти вкарам кафеникавата глава в задните части .И вземи се представи кой си,май..К..а.. ти. катунджийска ц..и.г...а..н..с..ка. грозна!
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Борша дето гербавата прокуратура каза ,че не е крал в НДК
13
2
 
5
 
! Отговори
Пацо Хасан преди 2 месеца
До АзъКанъАьъ7112136860 Гледам те вчера, излизаш от клозета на гарата и по лицето ти се стича някаква бяла, слузеста течност. Ползвай мокри кърпички, след като си правил 1001 нощ с мароканци и всякакви тем, на които се пускаш.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оначе Фандъкова ако го предложи това, тоя ще с двете ръце ЗА и ще ръкопляска даже! Така ви мразя лицемерието, мутри мpтсни гербаджийскосикаджийски, проклети!
11
1
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 2 месеца
Защо? За да може имотната мафия да си продава гаражите по 40хил.евро и места за паркиране да имат само богаташите, а останалите да плащат зона, но да нямат места. Умното, палавници мизерни.
10
10
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
ДПС и ГЕРБ са една и съща османска мафия ! Това,което ГЕРБ отричат,всъщност го приемат. Важното е "матрялът" да вярва,че има разлика между Бехар сефарада и Сюлейман мюфтията. Аврамови психари педофилски! Не вярвайте на това,че ГЕРБ са против паркингите под училищата! Най-добре е гората по квартали да се съберат и основат ЧАСТНИ УЧИЛИЩА САМО ЗА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ. Между двеста човека все ще се намери за наем и учители. Преподаване може и чрез видеоконферентна връзка Изкарайте си децата от тия кофи
9
4
 
7
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
Друго може ли да се очаква от хора без грам опит в управлението и мислейки си че общината им е фирмата!Нищо друго не може да се очаква от мамините и таткови синчета и *** , получили всичко наготово!
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Половината ученици в МОЛовете следобяд, с подземните паркинки, това КОРУМПЕ се загрижило за тях!!!
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо наричате ГРОБ ГЕРБ? Наричайте ГЕРБ аватар на ДПС...
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако първоначланата идея беше дошла от Бойко Пеевски ГЕРБ-ДПС, щяха директно, без абсолютно никакви условия, да приемат предложението...
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да си направят паркинг под СОС-а тия умници! На училищата само подземни паркинги им липсваха на тоя чист въздух, дето е около тях.
4
10
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАьъ7112136860 преди 2 месеца
На мохамеданин палестински и гербаджия им дай само подземни работи .
3
2
 
9
 
! Отговори
ХоХо преди 2 месеца
Тази общинска администрация предлага глупост след глупост ! Та да питам тези , които избраха столцата да се управлавя от хуйвенбини , видяхте ли до къде н докарахте !?!?!?
2
11
 
3
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 месеца
Тоя педофили османски съвсем изтрещяха! Как ще правят паркинги под училища,където външнинхорас педофилски намерения ще имат съприкосновение с деца,бе? Значи пристига Махмуд Осман с колата и без да има обществен зрителен контрол натоварва първата девственица на автомобила и отпрашва.Тия от ГЕРБ съвсем кр.ет.еня.сах.а. Защо не правят паркинги под на майка им оная работа? Егати цинизма османски ! Българи,незабавно си изкарайте децата от тия турски училища и си ги учете у Вас!
1
2
 
5
 
! Отговори
Ze nigmar преди 2 месеца
Подземни ...:))) училища...