Сани на родна земя: Петото място е победа за България

Има смисъл да се борим, обяви у нас сноубордистката ни
Обновена: 20 фев 2014 14:43 | 19 фев 2014 11:38,
49

Снимка: БТА

"Благодаря много, трогната съм от посрещането", заяви 5-ата от дисциплината бордъркрос на Олимпийските игри в Сочи Александра Жекова.

Българката с най-доброто представяне на Олимпиадата беше посрещната на столичното летище от десетки фенове и журналисти, които я затрупаха със сувенири и цветя.

Още по темата
"В честната игра няма място за злоба. Защото всеки се бори за победата и влага много труд. Това е спортът, не знаеш кой ще спечели. Не мога да обвинявам някой, че и той се бори за победата. Но мисля, че това е една голяма победа за България, защото все пак съм на финал. Там са държави като Австрия и САЩ например, които влагат много повече средства в подготовката. За мен лично това е голям успех", заяви Жекова, отговаряйки на въпрос как приема постъпката на италианската сноубордистка, която реално я лиши от медал.

"Няма място за яд, защото това е резултатът ни от четири години труд. Цяла България и целият свят видя, че има смисъл да се борим. Надявам се оттук нататък да имам подкрепата на държавата, за да продължа напред", коментира още тя.

Сноубордитската ни допълни, че все още не прави планове за Зимните игри в Пьончанг през 2018-а година. Сани обясни, че сега й предстои кратка почивка, след което два старта за Световната купа - в Швейцария и в Испания, а задачата е да се придвижи малко по-напред в битката за кристалния глобус.

Попитана кое е било най-доброто й спускане на цялата Олимпиада, Жекова отговори: "Най-доброто каране, което съм правила, е на тренировка. Все не мога да го направя на състезание. Може би ми трябва време, за да се отпусна и да го покажа и там".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Един Българин до 20Това, че някой държави не са искали да участват не значи нищо. Който участвал - участвал.Но дори и на следващите игри това което прави впечатление е че БГ има много добро олимпийско представяне, особено за ръста си... докато не станахме "демокрация" и всичко замина надолу по канала - спорт, промишленост, земеделие... всичко...
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Александра ти си един добър пример за спортен дух и лице на българският спорт. Беше готова за Златен медал! Благодаря ти.
19
1
 
4
 
! Отговори
Един Българин до 20 преди 10 години
Тогава сме и трети по медали, но пропускаш факта, че Олимпиадата е бойкотирана от Западните сили, така че сравнението ти е неуместно! За тези, които твърдят, че това било непопулярен спорт, 5 място не било успех, хвърлени били пари на вятъра - ще ви кажа само едно уважаеми сънародници. Докато НЕ СЕ НАУЧИТЕ ДА УВАЖАВАТЕ УСПЕХИТЕ НА ХОРАТА ДО ВАС, КОИТО С ТРУД, ЛИШЕНИЯ, ТАЛАНТ И МНОГО ТРУД ПОСТИГАТ РЕЗУЛТАТИ, винаги ще си останете бедни неудачници, давещи се в собствената си злъч, злоба и завист!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе стига глупости, Беларус да не са много богати? Това не им попречи да вземат 5 златни медала досега... Просто сме балъци, и колкото и минуси да слагате, и колкото и да отричате реалността и се мислите за велики, това няма да промени жалката действителност на нацията ни.
17
4
 
4
 
! Отговори
10 до 12 преди 10 години
Да те светна- издръжката, лагерите,екипите ги плащаме ние от нашите данъци и е логично да търсим отговор на въпроса "защо нямаме медали". Може да е малко, но е от нашите данъци и ако не могат да се състезават и не им е по силите, да не трошат народна пара.Оправданието,че праите не стигат не върви, защото през 81 г парите са били още по-малко, централизирано всичко. Къде са другите състезатели, какво се случва с тях, защо нямаме поне един медал, а се радваме на 5 място все едно е 1
16
2
 
10
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Победа е! Победа на Българската красота!Победа на Българския дух!Победа на Българското великодушие!
15
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KAKVA POBEDA ZAGUBA E
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На лятната олимпиада през 80 година българия взима 41 медала и се класира на трето място. На зимната олимпиада през 2014 година българия както е тръгнало няма да вземе и един медал и ще е буквално на последно място...Как да не е горд човек с това, че е българин....
13
2
 
17
 
! Отговори
Messi преди 10 години
Браво хубавице!!!
12
5
 
16
 
! Отговори
ивко преди 10 години
Браво Сани. Не е важен медала, а това че се бори като олимпийка.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Edno vreme se pribiraha s medali sega nqkoi dori ne sa v pyrvite 30....
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, Сани!
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на вънка може да е 20 градуса, но требе рекламираме фибанк...
8
5
 
7
 
! Отговори
do 6 преди 10 години
И аз това се питам- а едно време нашите се прибираха с медали. Сигурно на другата и на 10 ще се радваме...
7
1
 
21
 
! Отговори
ФХ преди 10 години
Прекрасна си, Сани! Жива и здрава да си и още много успехи и все нагоре!
6
0
 
22
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Красавица!!!
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздрави за Жекова, за усилията и постижението и по-здрав за италианската ***, която се опита да провали 4 години труд.
4
14
 
7
 
! Отговори
androsbg преди 10 години
hate to be a party spoiler, but... от кога 5 място е повод за празненства?
3
3
 
20
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Целият свят прави път на тоэи който энае къде отива!!! Браво на българката!!!
2
1
 
28
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Сани,благодаря за хубавите емоции ! Достойно представяне !