Постижение: Божинов с първа купа в кариерата си

Партизан грабна Купата на Сърбия след победа над Явор Иваница
12 май 2016 07:30, Красимир Ангелов
5
Постижение: Божинов с първа купа в кариерата си
Снимка: Официален сайт на Партизан

Отборът на Партизан Белград, където играят българите Валери Божинов и Иван Бандаловски, спечели купата на Сърбия по футбол. На финала, игран пред около пет хиляди зрители на стадион "Металац", "черно-белите" победиха с 2:0 срещу Явор Иваница.

Божинов започна като титуляр за победителите, но беше заменен в 71-ата минута. Вторият българин в състава от Белград - Иван Бандаловски, остана сред резервите и не се появи на терена.

Това е първи трофей в кариерата на 30-годишния Валери Божинов. В 35-ата минута Марко Йованович с глава даде аванс за Партизан след центриране от корнер.

Малко преди да бъде заменен Божинов пропусна да накаже с гол грешка в защитата на Явор. Двубоят ще бъде запомнен и с инцидента в началото на втората част, когато запалянковци на Партизан удариха с факла един от съдиите. След това мачът беше прекъснат за около десет минути.

В даденото продължение на срещата Душан Влаович оформи крайното 2:0 в полза на победителите. Един път и гредата помогна на столичани да запазят вратата си без гол.

Партизан Белград спечели купата на страната за 13-и път в историята си. Триумфът е първи за "гробарите" след 2011 година.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
27
 
! Отговори
user преди 8 години
Отърва се от онзи вампир и взе да играе.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е то, е просто неам думи. Това е световна новина! Най-после! Браво Божинов!
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божинов президент !!!Баце на терена !