Първа загуба на Барса пред погледа на Майкъл Джордан

Каталунците се препънаха с 10 души в Монако
20 сеп 2024 07:15, Петър Бойчев
0
Първа загуба на Барса пред погледа на Майкъл Джордан
Снимка БГНЕС

Барселона загуби за първи път през сезона в официален мач - 1:2 в Шампионската лига от Монако като гост.

Каталунците се радваха на идеален старт в първенството с пет от пет победи, но в Монте Карло на един от най-екзотичните стадиони в Европа "Луи II" така и не намериха път към победата.

Пред погледа на великия Майкъл Джордан и принца на Монако, домакините взеха една от най-значимите си европейски победи.

В 10-ата минута защитникът Ерик Гарсия бе изгонен с директен червен картон, след като вратарят Марк Андре тер Щеген му даде лош пас, а в старанието си да спре откъсващия се Такуми Минамино от домакините, Гарсия нямаше избор и го събори на границата на наказателното поле, спасявайки вероятен гол.

Почти веднага надъханият тим на домакините се възползва и откри. В 16-ата минута вкара Магнес Аклюш, а Монако заигра още по-бързо и агресивно в атака, за да довърши гостите.

Барса обаче отвърна като голям отбор, въпреки че бе в нокдаун. 17-годишното дете-чудо на европейския футбол Ламин Ямал се възползва от първата си възможност, стреля от 20 метра по земята с левачката и намери долния ъгъл - 1:1, в 28-ата минута.

Но нататък бе ясно, че на гостите ще е много трудно.

Страхотният старт на сезона за Ханзи Флик в първенството е факт, но в Европа нещата не тръгнаха добре. Монако пък прибра първите си три точки в новия формат на турнира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Спорт
Добри новини за "Левски": Клубът не трупа задължения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари