Джокович за златото: Най-голямото ми постижение

Не изключи да играе и на следваща олимпиада
5 авг 2024 09:52, Инна Ангелова
19
Джокович за златото: Най-голямото ми постижение
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият олимпийски шампион по тенис Новак Джокович определи спечелването на златния медал като “най-голямото постижение” в кариерата си. Сърбинът се представи отлично и победи Карлос Алкатрас със 7-6 (3), 7-6 (2).

“Спечелих бронз на първата си Олимпиада през 2008 и оттам-насетне така и не съумявах да стана шампион, достигайки полуфиналите в три от четирите ми участия след това. Не можех да преодолея това препятствие. И сега, на 37 години, срещу 21-годишен играч, който е може би най-добрият тенисист в света в момента, спечелил Ролан Гарос и Уимбълдън и играещ невероятен тенис. Когато взема всичко под внимание, това е вероятно най-голямото спортно постижение в кариерата ми“, каза Джокович пред журналистите.

Тенисистът не изключи възможността да вземе участие и в следващата Олимпиада в Лос Анджелис през 2028 година, макар да осъзнава, че игрите в Париж може да са били и последната му олимпиада.

"Бях готов за този турнир и не загубих нито един сет. Знаех в откриващите два кръга, че по начина, по който играех, това е моят шанс. Ако щеше да става, щеше да е сега. Когато се класирах за финала, усетих огромно облекчение, защото това беше препятствието, което не успявах досега да премина. Отпразнувах победата си на полуфиналите сякаш съм спечелил турнира. Но, разбира се, исках златото и знаех, че трябва да изкача най-високата планина в момента в лицето на Алкарас“, допълни Джокович. / БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Ококорович преди 1 месец
НОЛЕ е най-слабият тенисист за всички времена!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Чисто, Ноле! Ти заслужаваш тази олимпийска титла. Ти показа как отличен спортист защищава името на родината си, както винаги си го правил. А какво прави нашият Гришо? Гони известни мацки. Работи за себе си! Тъй де, не ми е важна България! Ноле показа, че е най добър през годините на корта но и, че е патриот обичащ родината си Сърбия. Това е типично за всички сръбски спортисти.Браво!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мачкай, мачкай Григоре !
14
1
 
7
 
! Отговори
Далеч от BG преди 1 месец
Честито на НОЛЕ най великия тенисист за всички времена!!! А що се отнася до BG злобарите каде са вашите шампиони и медали.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не съм му фен, бях за Алкарас, но напълно заслужен успех на Ноле. Рутината, опитът, търпението във важните моменти решиха мача. Да, испанецът игра по-красиво, Ноле с неговия си грозен стил, връщане, връщане и чакане на грешка, но това не е лесно да го усвоиш до съвършенство! Честит му златен медал, заслужи си го! Голям шампион! И безценен урок за Алкарас, трябва да гледа тоя мач десетки пъти и да си извади поуките, много ще му помогне занапред, защото той може би е новият Ноле!
12
2
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
До европеецТи си съветски комплексиран шушляк.Пий си лекарствата, отиди на психиатър и се успокой. Приеми го бе шушляко - Новак е най-великия, сърбин е и Сърбия се гордее с него. Чао шушляк.
11
17
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Мда, и на следващата олимпиада тоя смешниk. Тате каза, че ще ми купи колело, ама утре. По-противен от този ми е само Шумахер
10
16
 
4
 
! Отговори
европеец преди 1 месец
До 9. Точно Сърбия ли ми я даваш за нормална държава бе, съветски шушляк? Крайно време е тази най-противна личност в тениса да се пенсионира.
9
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЧЕСТИТО НА НОВАК ДЖОКОВИЧ! ЧЕСТИТО НА СЪРБИЯ! Това е победа на духа, на по-добрия, на нормалността над натрапваните ни джиндърски еврогейсти идиотии.Новак доказа, че е най-добрия в света на тениса, но доказа, че преди всичко е човек, който е на Олимпиадата, не само заради участието, но и да представи по най-най-достойния начин себе си и родината си. БРАВО НОЛЕ! ШАПКИ ДОЛУ!
8
7
 
12
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Поздравления за Джокера. Прогнозирах много труден финал за сърбина, така и стана. Но най-хубавото е, че най-накрая Джоката спечели олимп. титла. На две поредни ОИ - Лондон 12 и Рио 16, Кулата от Тандил - Дел Потро много лошо порязваше Новак, но сърбинът успя. В края на кариерата си, но успя. Голям Новак.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вевероятен мач, браво Джокер! Испанското момче зверски го затрудни, но края е ясен. Джокович е топ тенесиста на всички времена! А АлкаТрас, бъдещето е пред него. Удивителен играч!
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбия е по- бедна държава по статистика поне с една четвърт от нас, но в спорта са доста напред на Балканите! Тук нещата доста умряха и не само в спорта....
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Рожето трябваше да се яви. Никой нямаше да го спре.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Олимпиадата има ли награден фонд за тенисистите, те обикновено не играят за чест и слава. След като звездите в тениса могат да участват, би трябвало и с футбола да е така и за всички останали. Преди професионалисти (уж) не се допускаха.
3
12
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Комплексиран opk смени плочата и теб, кой те брой за човек българино-пропаднал ориенталец. Джокович е сърбин да ти припомня, я ти панел от най-пропадналото място на Континента
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Nole..
1
4
 
23
 
! Отговори
Е, как?!? преди 1 месец
Западните ционисти още ли не са обявили Джокович за агент на Путин?