Суперзвездата в овчарския скок Арман Дуплантис постави нов световен рекорд

Мондо си осигури злато на Олимпийските игри
Обновена: 6 авг 2024 15:16 | 6 авг 2024 07:50, Нели Христова
40
Суперзвездата в овчарския скок Арман Дуплантис постави нов световен рекорд
Снимка: БГНЕС

Суперзвездата в овчарския скок Арман Дуплантис постави поредния си световен рекорд, за да триумфира с олимпийското злато в Париж, съобщават от Gol.bg

Шведът, който доминира в дисциплината в последните години, преодоля 6 метра и 25 сантиметра, за да взриви трибуните с великолепното си представяне.

Мондо, както е известен лекоатлетът, си бе осигурил златото преодолявайки 6 метра, като се провали при първите си два опита на 6,25, но при третия беше  изумителен, за да счупи за 9-и път световния рекорд.

Преди това той постави и олимпийски рекорд с 6,10, след което успя да запази забележителна концентрация и за пореден пък да покаже, че е властелинът в дисциплината и е без всякаква конкуренция.

Радостта на Дуплантис бе споделена от възхитените зрители по трибуните, а той бе аплодиран и от конкурентите си. Втори остана американецът Сам Кендкрик с 5,95, а Емануил Каралис от Гърция взе бронза с 5,90.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак почнахте с украйнските тъпотии.Добре че е Украйна да светне слънцето завърти се земята и всичко останало.Да се чуди човек как живяхте преди 5 години без да споменавате украйна и руски фашисти . Разбирате ли светът не се върти около Украйна и това дали днес имат ток. Като се сбиха с държава 10 пъти по -голяма от тях не само ток няма да имат.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баща му американец и бивш състезател в овчарския скок. Майка му е шведка. Дуплантис е избрал да се състезава за Швеция. Момчето е класа над другите, но не е надут. Прекрасно състезание стана - пълен с публика стадион, хубава атмосфера, уважение между опонентите.
35
1
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 1 месец
а защо не попиташ руските фашисти защо пишат с българската азбука?... украинците бяха окупирани десетилетия, да не кажа и повече, за това говорят руски, а руснаците пишат с българска азбука, защото не са успели да си създадат тяхна, капиш?
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако се беше явил с жените сигурно щеше да е непобедим завинаги хах
33
0
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
До Анонимен 25 === Абе, путюнеaндеpталец, ти гледа ли скока въобще? Пича си е супер атлетичен, с широки рамене, синеок и русоляв. Истински мъж та дрънка. И баща му е американец, а майка му шведка. То затова и американеца му ръкопляскаше след световния рекорд. Защото си е наполовина американец Дуплантис. И след това отиде и заби такава сочна и дълга целувка на гаджето си, красива руса и синеока шведка, че чак аз му завидях. А че ти си путиноджендър всички разбрахме, щом такива неща си мислиш :)))
32
0
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
До Анонимен Вадим Гутцайт (бивш фехтовач) е президент на украински олимпийски комитет, не Сергей Бубка.
31
2
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
До Анонимен"Бубка е роден в Донецк" Вие, копейките, са страшно изостанали хора. Дори търсачките не знаете как да ползвате, пердашите някои неистини наизуст и това е. Бубка е роден във Ворошиловград (сега Луганск) през 1963г. Никога на никои официални мероприятия и събития той не се представя като руснак, а като украински гражданин. Колкото и не ти харесва тази истина, тя си е такава.
30
1
 
3
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Не е нещо ново. Бубка въведе тия "трикове", 1см. - 50 000 долара за св. рекорд. После вдигнаха наградата за св. рекорд и така. Но Арманчо е млад, барнал му е цаката и бая рекорди и пари ще направи...
29
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вън от България наглите украинци. Махайте се, никой не ви е канил. Не ви искаме в нашата Държава. Отивайте си по окопите да *** за Зеленски. Стига сте се скътавали на Слънчака.
28
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе да ви попитам вас украинците, пишешти тук - защо говорите на РУСКИ. Защо не си говорите на вашата си боза. Или още не сте я научили ?
27
8
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 1 месец
Именно, Донецк е руски град. Кръстен е на река Дон, на руски език. А не на укрошляптарски.
26
2
 
16
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Страхотен, велик спортист. Много високо постави летвата за съперниците, в буквален и преносен смисъл.
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проверихте ли го дали не е жена, защото е доста нежен и женствен. А оная укра, която подобри рекорда на Стефка е мъж. Ясно се вижда пакета отпред.
24
10
 
0
 
! Отговори
Време му е преди 1 месец
Да се пробва и при жените. И там има рекорди за чупене.
23
1
 
6
 
! Отговори
Към анонимен дебил преди 1 месец
До Анонимен Дебиле ***, научи фактите - майка му е шведка, а баща му е американец. Роден и живял в Америка и идва в Швеция късно, даже говори много лош шведски.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук жалки българанковци се опитват да принизят успехите от представители на страна чийто народ е убиван и тероризиран от кремълските фашисти .За информация на неграмотниците Стефка Костадинова постави световен рекорд 1987 г а 1988 г в Сеул стана втора .Тази дисциплина е трудна но ако сложим всичко и се анализира то можем да кажем че нашата Стефка е номер 1 за всички времена .
21
11
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
Самия Бубка се определя като Руснак, даже преди година зелювистите го разследваха, щото помагал на Руснаците, аре чети на верните места. Бубка не е предател като Сирски
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бубка е роден в Донецк и е председател на УОК .
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко много ... да не казвам какви са писали по-долу. Тоя пич разби всичко снощи, уникален атлет, евала за психиката да се състезава сам със себе си. Два олимпийски рекорда да поставиш в една вечер, за капак и световен - шапки долу. Колкото до Магусчих - изключително жалко изпълнение - скачаш колкото втората, не пробваш световен ,пробваш с някакви си 2см отгоре, които също не скачаш и край, мерси, взех златото. Това, без да се обиждате дами, но само жена може да сътвори такава глупост!
18
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 9 -Такъв етнос РУСНАК не съществува избий си го от тъпата чутура . Все едно да кажеш че има етнос американец.