Трима наши на олимпиадата днес

Кирил Милов с надежда за бронз в категорията
6 авг 2024 09:30, Петър Бойчев
4
Трима наши на олимпиадата днес
Пламена Миткова Снимка БГНЕС

Трима българи ще участват на Летните олимпийски игри днес. Кирил Милов ще участва в репешажите за бронзовия медал в категория до 130 килограма на турнира по класическа борба на Олимпийските игри в Париж.

Българинът загуби на осминафиналите при най-тежките от Пан-американски шампион Ясмани Акоста Фернандес от Чили, който в последствие се класира за финала и така изтегли Милов в допълнителните плейофи за медал. В спора за златото във вторник след 21:00 часа 36-годишният Акоста Фернандес, който е роден в Куба, но се състезава за Чили, ще се изправи срещу легендата Михаин Лопес Нунес (Куба).

В първия кръг на репешажите Милов ще се изправи срещу Абделлатиф Мохамед (Египет) във вторник в 12:00 часа, а при успех ще срещне в директен сблъсък за бронза в около 21:00 часа Линчжъ Мън от Китай.

Още един наш национал в класическия стил ще стъпи на тепиха днес. Това е представителят ни в кат. до 77 кг. Айк Мнацаканян, който ще има за съперник на осминафиналите Санан Сюлейманов от Азербайджан. Срещата на Мнацаканян се очаква да започне около 12:30 часа.

Лекоатлетката Пламена Миткова стартира днес участието си в Париж. 19-годишната българка ще скача девета в група „Б“ в квалификаците на дълъг скок при дамите. Стандартът за финал е 6.75 м или да бъде сред 12-те най-добри резултата от 31 състезателки. Пресявките започват в 21:00 часа бългрско време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано да имаме поне един бронз до края, че да се знае поне че сме участвали.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Екскурзиантите са много по-малко, в сравнение с предишни олимпиади,ама откъде да го знае това Г.аньо неудачника, който е забравил кога е спортувал за последно и чиято най-голяма радост в живота е да плюе по всичко
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде, екскурзианти жалки, искаме ново дъно!