Стилияна Николова: Ще мисля всичко стъпка по стъпка

"Беше ми тежко да гледам моите съпернички да се състезават на финала"
13 авг 2024 10:19, Елка Василева
20
Стилияна Николова: Ще мисля всичко стъпка по стъпка
Снимка: БГНЕС

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова дебютира на Олимпийските игри в Париж, но допуснати грешки я лишиха от участие на финала на индивидуалния многобой.

18-годишната българка завърши 11-та в квалификациите, от които първите десет гимнастички продължават на финала.

Николова призна, че е изпитвала напрежение преди началото на Олимпиадата и разказа за емоциите си след отпадането.

"Опредено атмосферата на това състезание е много по-вълнуваща. Фактът, че всички спортисти сме събрани на едно място и всички живеем под един покрив, е много хубаво нещо. Преди първия старт изпитвах наистина напрежение, но в момента, в който стъпих на терена, някак си утихна това напрежение и си бях в свои води", започна грацията.

"Нощта след квалификациите премина тежко, но още по-тежко ми беше на следващия ден, когато моите съпернички се състезаваха на финала, а аз седях в публиката и ги гледах. Разбира се, много стисках палци на Боряна и много се радвах за нейния успех, и наистина е голяма гордост, че ми е толкова близък човек, и се радвам много", каза Николова.

Относно бъдещето си тя беше лаконична: "Мотивирана съм, но оттук нататък ще мисля всичко стъпка по стъпка и няма да прескачам нищо".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
19 преди 4 седмици
Извинявам се! Ейре е отделна държава. Мислех за Северна Ирландия.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пак ще напиша: Негодуванието спрямо ролята на Русия в състезанията по художествена гимнастика е непродуктивно. Ако сте обективни и сте донякъде осведомени в спорта, припомнете си държавата Великобритания с колко отбора има право да участва по международни турнири: отделно Англия, Шотландия, Ейре и още 4-5, защото така! Кой протестира? Никой! Щот' "мъжете" не мъже, а момчетиии. И щот' падат много парички от идиотттти.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма защо да негодувате против Русия. Ако не бяха те, първо,този спорт нямаше да съществува, второ, нямаше да е олимпийски. Защото, за да влезе и после да се задържо в олимпийската програма, трябва да е достатъчно разпространен в света. Както българките, така и тези от РФ треньорки, активно работят по света И/ включително с цел издигане на престижа и полулярността на худ, гимн. В Париж имаше състезателки от Египет, Австралия, Бразилия, САЩ, Канада, Мексико, което е само плюс.Трябва и повече
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Момичето е изключителна гимнастичка, а състезанието не е справедливо, най-малкото , защото е само в многобой. Ако имаше ,както при спортната гимнастика шампионат на отделните уреди, щеше да е относително справедливо. Защо в България не ценим достатъчно гимнастичките по спортна гимнастика. Ето на олимпиадата имаме пето място на прескок, което е върхово постижение при огромна конкуренция от цял свят. МОК не желаят медали за не-САЩоугодни държави. Стилияна има блестящо бъдеще! Само здраве да има!
16
11
 
1
 
! Отговори
Бау преди 4 седмици
Нищо не може да се поправи! Всичко е загубено, освен честта! Голяма работа, да се въртиш като въртоглава четири години за един медал и той не е сигурен! Отдай се на по земни занимания - например земна гимнастика! Браво, мойто момиче! Много ми хареса на закриването как те носиха каките на главите си и ни следа от поражение на хубавото личице!
15
3
 
14
 
! Отговори
Политкоректен преди 4 седмици
Дълго чаканото отмъщение на г-жа Винер най-сетне се случи. 4 години рускинята сън не я хващаше, задето българките са взели олимпийско злато, 4 години тичаше да убеждава съдиите да гласуват срещу нас. Сега най-сетне може да спи спокойно.
14
2
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 4 седмици
Стиляна, горе главата. На всеки може да се случи. Прецака те една рускиня играеща за Германия. Ако беше друга щеше да си на финала. Тази рускиня беше 10 и стана първа на эинала, но Калеин беше по-добрата. Горе главите момичета Вие сте 1.
13
0
 
24
 
! Отговори
Кути преди 4 седмици
Стилияна е страхотно момиче, пожелавам й успех напред и горе главата. Грешки стават.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Олимиада, всеки един турнир е сцена, в което на показ излиза старанието по време на тренировка. Изисква се концентрация, защото всяка грешка се наказва. конкуренцията няма да е по слаба, така че ако искаш сред най-добрите - трябва яка работа .. и малка доза късмет (съдии).
11
2
 
3
 
! Отговори
Нане преди 4 седмици
До Опа... Е на този въпрос никой не мож да отговори в момента.... джендрите от кравария и юрихея, усилено вървят към това да няма, и който оцелее, ще започне пак живота от пещерите... Мъ те нямат друг изход... Спират им от всякъде кранчетата на кражбите от цял свят... ===)))
10
1
 
32
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 4 седмици
ЖАЛКИ СА ТЕЗИ МОИ СЪНАРОДНИЦИ,КОИТО СА ТОЛКОВА ГРУБИ КЪМ ЕДНО ТРУДОЛЮБИВО ДЕТЕ.ЗАЩО МРАЗИТЕ ДОБРИТЕ И УСПЕЛИТЕ??? ОТ ДЕТЕ МЕ ТОРМОЗИ ТОЗИ ВЪПРОС,НО Е БЕЗ ОТГОВОР.
9
10
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
Щото стана на 18 и взе да мисли повече за благунчо, за това :))))))))))))))))))))))))))))))
8
1
 
5
 
! Отговори
Опа преди 4 седмици
ДО 1 Ако изобщо има Олимпиада тогава.
7
11
 
4
 
! Отговори
Ppp преди 4 седмици
Що изглежда като 4-ти клас
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всичко е от Нерви , Притеснение и Завишени очаквания. Бъдещето е пред теб!
5
19
 
1
 
! Отговори
Супер Селтак преди 4 седмици
Ще трябва да внимава да не и порастнат циcки през следващите 4 години за да има шансове за победа на следващата олимпиада.
4
20
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 седмици
Никаква грешка не си допуснала, хубавка и умна си, може да се живее най прекрасно и без състезания, по некрасивите нека се стараят на пистата! Ако искаш, продължавай, но сега растеш, ще наддадеш на килограми, но гледай батко си Андрей от Тополчане, Сливенска епахия! Той в Токио не успя, но сега е на почит като единствения българин, донесъл медал за България! Отиди на сватбата му да видиш как живеят хората! Там, на танците покажи това, което не можа в Париж - вълнуващ кючек, подарък за младите!
3
27
 
4
 
! Отговори
Досадна работа преди 4 седмици
Уф, едно "напомнено" хлапе, което са го учили как да говори,как да се държи като голяма кака..Ама пикло,носа и отзад още не може да се избършеш-тръгнала си да мислиш за бедещето...Ти нямаш право на мислене,на глас-каквото ти кажат, това е! Илиана на твой гръб още няколко милиона трябва да изкара,та да платят данъците на Уевски...
2
6
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
На 18 прилича на 11-годишна. Нищо като стане на 40 ще прилича на 25 годишна и ще е щастлива !
1
0
 
35
 
! Отговори
Нане преди 4 седмици
Това е новата ни олимпийска шампионка от лос анжелес...! Извървя си голготата, времето работи за нея....