Мениджърът на Халиф за физическите й преимущества: Живяла е при много сурови условия

Тя е родена като момиче, възприема се като момиче, казва Насер Йефса
21 сеп 2024 09:53, Елка Василева
85
Мениджърът на Халиф за физическите й преимущества: Живяла е при много сурови условия
Снимка: архив, БГНЕС

Франция затвори олимпийската страница „Париж 2024”, но спортното събитие повдигна много въпроси, чиито отговори остават отворени. Името на Иман Халиф не остави никого безразличен, но едва ли светът щеше да познава алжирската боксьорка само заради златния медал, ако не бяха споровете около нейния пол. Нова тв разказва „френската” история на най-коментираната състезателка по бокс.

Още по темата
Буквално за часове последователите на боксьорката в социалните мрежи надхвърлиха 2 000 000 души. В родния Алжир Иман се превърна в национален герой. УНИЦЕФ я прави свой посланик, а за много хора по света тя стана лице на борбата срещу дискриминацията и несправедливостта.
Кой е мъжът, който отведе Иман до златото в Париж? Откъде тръгват споровете за нейния пол? И какво казва френският лекар, който прави медицинските тестове на боксьорката?. Говори мениджърът на Иман - Насер Йефса.

Запитан как може да се обяснят физическите преимущества, които Иман има, в сравнение с други боксьорки, той казва: „Много просто, тя е живяла при много сурови условия. Израснала е в планински град, на висока надморска височина, където няма нищо. Не са имали ток, нито вода. Всяко нещо е изисквало интензивни физически усилия“.

Пред Иман никога се е стоял въпросът дали е момиче или момче. Тя е родена като момиче, казва мениджърът. Запитан как тя самата се възприема, Йефса отговаря: „Като момиче. Тя се държи като момиче. Вярно, не се гримира, защото, както ви обясних, че е живяла на място, където момичетата обикновено не се гримират. Не се грижи особено за външния си вид, за косата си  и сигурно затова казват, че е мъжкарана“.

След като започват съвместна работа, Насер разбира, че месеци по-рано, на Световното първенство в Истанбул, Международната боксова асоциация е правила тестове за пол на Имен. Твърди, че информация и резултати от тях няма. Година по-късно, през март 2023 година, алжирката участва на световното в Ню Делхи, като отново е подложена на полови тестове. Бие се успешно, достига до финал, а вечерта, преди да бъде дисквалифицирана, получава изненадващо посещение в хотела.

„Членове на Международната боксова асоциация отиват в хотела на Иман, повикали са я да слезе от стаята, като са ѝ казали, че имат резултатите от тестовете, но за да ги получи, трябва да подпише документ, на английски. Тя подписва автоматично, без да се замисля, но се оказва, че всъщност е дала съгласието си да бъде заменена на финала от китайската боксьорка, която побеждава на полуфинал, защото няма право да се боксира”, каза още Йефса.

Той обяснява, че като мениджър не е виждал резултатите от тези тестове. „След това тя се върна в Алжир. Не излизаше, плачеше в стаята си. Никой не разбираше проблема й. Никой не знаеше какво да прави. В този смисъл тя беше изоставена. Аз се върнах във Франция и започнах да търся най-добрите професори в областта на ендокринологията. Успях да намеря час, обадих се на Иман, която беше наистина депресирана. Доведох я тук, в Ница. За да я мотивирам, започнахме да тренираме .След това отидохме в Париж за да направим тестовете за тестостерон, хромозомен тест, рентген, ядрено-магнитен резонанс и се върнахме отново тук за подготовката“.

За резултата от тези изследвания Йефса казва: „Обяснихме на професора, който я прегледа цялата история с Иман. Той ме помоли да изляза за да я прегледа. След 5-10 минути ме повика и каза следното на Иман: „Вие сте жена с аномалия, която се лекува! Не сте нито първата, нито последната. Имам 2000 случая като вашия”. Тя никога не е правила нищо, за да промени пола си“.

Запитан какво бъдеще ще избере Иман след медала, мениджърът й казва: „Тя продължава да има много противници, но също така е подкрепяна от милиони хора по целия свят. Има голямо бъдеще. Историята ѝ трябва да бъде разказана във филм“.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от Спорт
Григор Димитров спечели победа за отбора на Европа за "Лейвър къп"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Физическите му преимущества са хромозомите.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Нали си има ч.урка.. той/тя нека да се чувства като "момиче" или "мъжкарана" хахахаха
33
5
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 6 часа
Прав е! Такива стават тези с тежки травми в живота, най-вече в детството. Ако не успеят да ги преодолеят, превръщат външността си в хаоса, който е вътре в тях. Накратко -казват, че са различни. За по-лесно.
32
1
 
17
 
! Отговори
Чичо Сам от Тексас преди 6 часа
Толкова труден живот имаше че тестостерона й скочи над нормата дори за нормален мъж и то без инжектиране. 25 години съм в силовите спортове, от тях 8 години професионално и гарантирам че това няма как да се случи без външен източник на тестостерон, който с времето изражда женския генотип и хромозоми. Ако беше така бабите ни на село с онзи труден живот който са живели щяха всички да са олимпийски шампиони
31
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Щом в арабска държава я пишат жена, значи е жена. В противен случай сигурно с камъни щяха да я пребият.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
НЕ ТРЯБВА ДА ПИТАТЕ МЕНИДЖЪРА, А ПРОФЕСОРА КАКВА Е ДИАГНОЗАТА. ВСЪЩНОСТ " ВИЕ СТЕ ЖЕНА С АНОМАЛИЯ!" КАКВО ТОЧНО СТОИ ЗАД ТОВА?!?
29
1
 
11
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 6 часа
Абе просто е живял и живее с Х и завършва на Й.. :D
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Нито една нормална жена повече в бокса! Бойкот. Некахермафродити с мъжки хромозоми се бият помежду си..
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
26 Многоджендъри. Да се чете.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
21 Не мисля, много *** са от страни руски колонии, или деца на баш, комунисти. А има и такива, които са нормални, но са активни в протестите в защита на ЛГБТ, за кариера и пари. Предателство и унижение, за пари.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Йофца плаче на Имам: "Момиче", не издържам вече, трябва да спра да се правя на жена, заради едните пари да ме тракат отзад, боли ме, не се понасям вече." Имам му отговаря през сълзи: "Трябва, Йофца, трябва, мъже сме, ще търпим!"
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Момичето-мъж, стана машина за пари. Сега и УНИЦЕФ я "поеха". Срам и позор!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Много хора са имали труден живот, за всеки един от тях, би трябвало да се напише статия. И да им се даде възможност да правят каквото си поискат. Така излиза, според корумпираната и не сменяема Световна федерация по бокс.
22
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 6 часа
Вместо да му извадят очите, му изписаха веждите.
21
8
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 часа
Мене западните идеологии и ЕС по ме кефат. По-добре джендьр и гей отколкото залухан ceлски русофиляк. Аз искам да карам биемдаблю и мъъсидис-бенц, а не москвич и лада.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ТОЯ БЕ! ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА ВЕЧЕ С ДРАМИТЕ МУ!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Стига глупости! Телосложението му е на мъж. ДНК-то му е на мъж. Прави се на клоун защото това за него са лесни пари, никоя жена не може да го набие.
18
1
 
14
 
! Отговори
Tва е МЪЖ преди 6 часа
ОЧЕВИДНО!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Даже има и х**.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
"УНИЦЕФ я прави свой посланик" - не ми се мисли какви ypoди работят в тоя УНИЦЕФ след като се разбра какви ypoди работят и в СЗО и в ООН и в Червен Кръст