14-годишният, убил майка си, е бил обект на насилие

Следващото заседание е насрочено за 21 октомври
15 окт 2024 18:39, Гергана Попова
17
14-годишният, убил майка си, е бил обект на насилие
Снимка: БГНЕС

14-годишно момче от Пловдив, убило майка си, е било обект на системно физическо и вербално насилие, стана ясно по време на съдебно заседание. Случаят е от Пловдив.

Момчето е било ежедневно обиждано, като дори имало е опит да бъде удушено, съобщава Нова телевизия. Майка му му казвала, че не е неин син. То не е издържало на тормоза и е отвърнало на агресията, което е довело до убийството ѝ.

14-годишният е нанесъл побой на майка си, лекарите са установили, че тя има счупени ребра. Обвиняемият и неговият баща са се обадили на телефон 112 и са дали подробни обяснения. По време на съдебното заседание стана ясно и, че майката на момчето е пиела по една бутилка уиски на ден, както и, че е взимала хапчета за депресия.

Съдът наложи мярка за неотклонение - "под надзор" на бащата, а прокуратурата поиска постоянното му задържане. Той е бил редовен ученик в 8 клас. Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд.

Следващото заседание е насрочено за 21 октомври от 10:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Пловдивмомчеубийство
Още от Общество
Хиперколата ALIENO - гордост или макет с 98% шанс да се провали?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Д преди 21 минути
Бащата е бил редовен ученик в 8 клас,а сина е на 14г.?!? Я пак, моля, че не ми излизат сметките!
16
2
 
1
 
! Отговори
Ейбрахам Линкълн преди 44 минути
Определение за наглост - да убиеш родителите си и да молиш съда за снизхождение, понеже си сирак!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
Браво на младежа. Отървал и света от една пияндурска, неуравновесена т.ня. Дано успее са се възстанови психически и заживее нормален живот някой ден.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 59 минути
Синът е жертва на домашно насилие, а майката е насилник, от който се е спасил, преди насилникът да го убие.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не е до закон, закон има, но тези хора обикновено не търсят помощ и закрила. Къде е бил бащата в цялата картинка? Когато единия родител тормози детето другия е ДЛЪЖЕН да реагира. Няма как да не е разбирал какво се случва. При системен тормоз в поведението на сина му ще е имало отклонения и той е трябвало да разбере, че нещо се случва.
12
2
 
1
 
! Отговори
Ще полежи преди 1 час
В ареста, пък може и да си признае кой е истинският убиец.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Българи ли са?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
" А дали е така,кой, кой ще ни каже....." Така се пееше в една наша естрадна песен. Това с насилието е добра защитна теза, но трябва да се провери. Къде е бащата в цялата схема? Младежът удря и събаря майка си, после влиза да се къпе, че имал среща с приятел и чак след това видял, че майка му не мърда и се обадил на баща си..
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До 4 Констатация Напоследък това е ежедневието навсякъде, не само в България.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
При липса на адекватни закони и защита срещу домашно насилие, се стига до такива трагедии. Момчето отдавна е трябвало да се обади на телефона за помощ при насилие над деца и да съобщи за тормоза в семейството. В една нормална държава веднага щеше да намери подкрепа. Но България не е!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Анонимен 6 - Не си прав, шамар е едно, системно насилие, тормоз всякакъв съвсем друго. Шамар съм отнасял за бели и глупости, ама знам защо е било и не се оплаквам. Също не харесвам днешното прехласване пред сакън, де не кажеш нещо на детето или, недай си боже, да го шамаросаш. Различни са нещата.
6
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Всичко сме получавали по шамар от майка или татко. Случвало се е и да е когато е пийнал и му е докривяло нещо. Ако всички убивахме родителите си след шамар, ами да няма живи родители никой. Ставаме като на запад Там ако напердашиш малкия, онзи звъни на спешен телефон и идват да те арестуват.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А тоз татко дето давал обясненията къде е бил по време това предполагаемо насилие? Или сега лъжат или са били "семейство" само на хартия. Ама то толерантния съюз вече 20 ина години мило и драго дава да се разруши семейството изобщо като идея и да се замени с разни други европейски "ценности".
4
3
 
18
 
! Отговори
Констатация преди 2 часа
14 годишен убил майка си, 20 годишен пребил 19 годишна и я е влачил за косата..., това е ежедневието в демократична Бг!
3
1
 
22
 
! Отговори
Това е трагедия преди 2 часа
Щом е можела да си позволи по една бутилка уиски дневно, значи семейството е със солидни възможности. Въпросната майка работила ли е някога или е имала задължението само да се излежава у дома и да пие уиски? Момчето да не би да е било осиновено или да е доведен син от предишен брак на бащата? Или жената не е била с всичкия си акъл, заради което е пиела хапчета? Тогава можеда се окаже, че хлапакът е действал при самозащита срещу агресията на психичноболна жена.
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Скотският живот лесно води до убийство, не се издържа в един момент и трябва да се отървеш от насилника. Не че това е начинът, но все пак е 14-годишен. Жалко, че това ще бележи целият му живот. Дано поне не се е метнал на майка си, ако му е истинската.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
"пиела по една бутилка уиски на ден, както и, че е взимала хапчета за депресия" ......тая кога е била будна? Най-мното 15 мин наден да го е тормозила