Везенков с нов силен мач, изведе Олимпиакос до трета победа в Гърция

Българинът бе в основата на успеха, завършвайки срещата с 20 точки
22 окт 2024 10:23, Красимир Ангелов
6
Везенков с нов силен мач, изведе Олимпиакос до трета победа в Гърция
Снимка: БГНЕС

Александър Везенков изведе Олимпиакос до нова победа в гръцкото първенство. Тимът на българина надви като гост отбора на Кардица със 77:61.

Националът ни бе в основата на успеха, завършвайки срещата като водещ реализатор с 20 точки с почти перфектни проценти – 6/7 за две точки, 1/2 за три и 5/5 при наказателните удари. Крилото записа на сметката си още 2 борби и 3 откраднати топки, при това за по-малко от 19 минути на паркета.

Везенков започна много силно още в самото начало и след като вкара 13 точки само през първата четвърт, след края й Олимпиакос бе напред с 19:14. През по-голямата част от втория период Йоргос Барцокас даде почивка на титулярите, но разликата продължи да расте и почивката дойде при 46:28 за тима му.

След паузата настъпи подем в играта на домакините, които свалиха изоставането си само на 6, но след ново силно включване на българина съставът от Пирея увеличи на 62:46 и до края нямаше проблем да спечели.

Победата бе трета за Олимпиакос в първенството, който в края на седмицата ще приеме Панатинайкос в първото дерби между двата тима през този сезон. Преди това обаче за Везенков и компания предстои пътуване до Германия, където ще се изправят срещу Байерн Мюнхен в мач от Евролигата, съобщава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Спорт
Арда удари като гост ЦСКА 1948
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
Тоз кога го изритаха от NBI???
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
АЙ СТИГА С ТОА ВАЗЕЛИНКОВ БЕ ВИДЕХМЕ ГО ДА БУКЛУКА Е ВЕЧЕ
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
2-ри не е проблема в теньора. Играчите излизат на терена на база физиеска форма, умения и тактика на отбора. Съвсем отделна тема, че евро баскета и НБА се различават, колко и малко да е, но си оказва влияние. ОТ НБА да играят в Европа е по лесно отколкото обраното. Не случайно и големите отбори се напълни с играчи оттам. Лично за мен, Везенков за 1г в НБА загуби форма, мачовете му са на прливи и отливи.
3
1
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 1 час
явно си разбирач на баскет_а ама що си се напрегнал толко хахаха в обясни нещата и за некой друг спорт явно си корифей
2
0
 
2
 
! Отговори
Щото преди 1 час
Защото тренерът му не го пускаше изобщо, най-общо казано. Ти изобщо гледаш ли баскет, или си чешеш пръстите под новини за Везенков и Гришо? ***.
1
1
 
1
 
! Отговори
от трибуните преди 1 час
интересно що в Америка нашия юнак не се реализира след като е толко добър