Опашки във Варна. Купуват дърва и въглища на поразия

330 лв. струва тон въглища, дървата пък варират - 145 лв. нарязани, нацепените гонят 155 лв.
8 яну 2009 12:17,
75
Опашки във Варна. Купуват дърва и въглища на поразия
Снимка: БГНЕС

Опашки от чакащи да си купят дърва и въглища се образуват в последните дни пред базата на “Топливо” във Варна.

Газовата криза принуди много варненци, използващи синьото гориво в бита, да преминат към алтернативни начини за отопление на домовете си.

От дружеството съобщиха, че търсенето на алтернативните горива се е повишило чувствително в последните дни.

Най-търсени са въглищата, които на едро се търгуват за 330 лв. на тон, докато за нуждите на домакинствата се търсят най-много дървата.

В зависимост от количествата и вида, в който се предлагат, цената варира.

Тон метрови дърва се търгува за 138 лв., същото количество нарязани струва 145 лв., а един тон нацепени дърва се предлага за 155 лв.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
e toq преди 15 години
A be ti li si be?!?
13
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Аз съм Варна и това не е най добрият град за живеене.По кой показатели.Заплатите масово 400 500 лв прах и мръсотия,окаяни булеварди ,разбит център,като след бомбадировка,не мойе да се предвиждаш по улиците ,няма парко места.Грозни и окаяни здания.В центъра се строи и се руши.Козирките на сградите се рушат и убиват,металните решетки по подлезите се разпадат и убиват.Пияници и побъркани през цялото денонощие тероризират и убиват по пътищата.Варна не е най добрият град за живеене.На Кирил Йорданов номерата,кой знае ,какво е раздал и колко е платила общината за тази реклама.Тръбите от заведения и хотели директно в морето.В морската градина се строи.Лятото вони на какво ли не ..обикалят разни наркомани с ножове и рекетират ..Това ли му е най доброто.Таратанци добър град за живеене.
12
0
 
0
 
! Отговори
MALE преди 15 години
Добре синко! Само не ми говори за напредналостта на Варна спрямо България! Щели сме били да открием... А ти може би ако откриеш железниците, може и да си довлечеш мазния з а д н и к тука и да видиш за какво става въпрос! Цяла Варна е газифицирана, а това, че в тая държава няма алтернативен на руския газ източник, не е проблем само на варненци.
11
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Народно дело не е вестника на Варненци.Там се хвали Киро Ментата варненският кмет.Истината не излиза в този вестник.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз едно немога да разбера,какво общо има града ВАРНА със световната криза за газта?? .... нима само във Варна са на въглища,и ще подкрепя номер 6 и 7 - завистта си я избивайте някъде другаде,а не че варненци били еди си какви...,защото тази класация която постоянно натяквате "най добрия град за живеене" е именно от ДАРИК СОФИЯ!!,нито сме за едни табелки,защото ние си имаме самочуствието за хубав град,а вие си злобейте ... ще ме извинят другите градове,ама предпочитам да си остана тук,нека ми е мръсно,нека ми е гадно,нека да е "най ужасния град в България" но си живея спокойно.Такава комплексарщина цари в България че не е истина...
9
0
 
0
 
! Отговори
moreto.net преди 15 години
Народно Дело2009-01-08 11:25:24Газ няма, но дървата и въглищата се харчат трудно във Варна. Репортерска проверка на Народно дело показа, че в двора на Топливо, където са складирани хиляди тонове въглища и дърва, почти няма купувачи. *** търговци причакваха клиентите пред портала на фирмата и им предлагаха дърва с 20 процента отстъпка и безплатен транспорт. Според изложените ценоразписи донбаските въглища, които само за един сезон разсипват печките заради високата температура, която развиват, се предлагаха за 330 лева за тон. Родните *** струват 260. За един тон нацепени дърва от Топливо искат 150 лева. *** са с 5 лева по-евтини. На улица Кракра търговец предлагаше един кубик нацепени дърва за 70 лева. Приблизително такава е цената във всички варненски борси за дърва, които са повече от седемдесет. В склада на открито край стадион Варна собственикът му сподели, че колегите му се молят горското да не вдига цените за добив на един кубик дърва за огрев, защото тогава търговията щяла съвсем да замре
8
0
 
0
 
! Отговори
asfg преди 15 години
Номер 5 Get A Life. комплексара.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
брей мно-о-го голяма опашка от един автомобил.Поредната журналистическа манипулация.Живея във варна, не сме на парно и всичко е спокойно .На журналистите призванието е да бъдат полезни за обществото, но без да гледат на всички като на пасмина ***.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Завистта е лошо нещо! :)
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха ха Варнанлиии отдавна са си доказани *** ама щом като още се отопляват на дърва и въглища явно още не са излезли от родово-общинния строй.. Ей Варна отдавна е открито електричеството ,нафтата,газьола, мазута и т.н. Може и да не ви миришат на комин къщите ако спрете въглищата и дървата.. Ама след 100 години може и да видите откритията отпреди 150-200 години.
4
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Като гледам снимката ще почнат и с луксозни лимузини да карат твърдо гориво.
3
0
 
0
 
! Отговори
Morski komunist преди 15 години
Burgas e po-dobre.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
информацията само потвърждава, че Варна е най добрия град за живеене
1
0
 
0
 
! Отговори
A-ha преди 15 години
Всеки човек е едно странно дърво,с клони, ръце протегнати към бъдещетои корени - спомени далече назад,кой ще разбере моят език от листа?Отдавна мойте ръце са впити в черната пръст.Аз чувствам земният пулс, туптят сърца.Това са вашите деди, които спят край мен.Аз виждам техния сън, прекрасен свят.Свят без омраза, в който няма войни,жестокост, злоба и страх за да няма сълзи.Там тичат коне, по зелена трева,няма дим и мъгла, а блести светлина.Протягам свойте листа, оглеждам синия свод,бучи моторен шум, метален звън.Машини идват към мен, вървят роботи в строй,дълбоко гроб копаят за сънАз, който растях с вашите детски игри,макар че дълго живях сега ще ме отсекат.Аз, който без глас прося милост от вас.Хора спрете!Аз моля без глас-не за мен, а за вас.Прося милост пред вас.Не за мен, а за вас.Прося милост без глас.Хора чуйте, шум от панталони, метален звън.Хора спрете, спрете, спрете, спрете!Но те ще ме отсекат, те ще ме отсекат,те ще ме отсекат, те ще ме отсекат.