"Меден Рудник" остава без джамия

През декември шефа на общинарите в Бургас напусна, защото "не желая да съм председател на джамийско настоятелство"
19 мар 2009 13:00,
199
"Меден Рудник" остава без джамия
Снимка: Булфото

Няма да се строи джамия в бургаския комплекс "Меден Рудник", решиха бургарските общински съветници.

Предложението е на политическа партия ГЕРБ, а съветниците го приеха с 44 гласа "за".

В края на декември 2008 година, решението за градежа на мюсюлманския храм, предизвика бурни брожения в местния парламент.

Тогава шефа на общинарите Валери Симеонов от „Атака“ подаде оставка с мотива, че не желае да е председател на "джамийско настоятелство".
 
По-късно днес се очаква кметът Димитър Николов да поиска създаването на смесено дружество с участието на общината за проектирането и изграждането на "Супер Бургас".

След дълги години на умуване, Общинският съвет най-после реши, че ще бъде представен окончателният проект на устройствен план на Крайморие.

Кметът ще предложи още да се разреши на дългогодишни наематели на общински жилища да си ги купят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В БЪЛГАРИЯ ОФИЦАЛНАТА РЕЛИГИЯ Е ХРИСТЯНСТВОТО, А ПЪК ДЖАМИИТЕ СА 4 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ЦЪРКВИТЕ. ИНТЕРЕСНО УПРАВЛЯВАЩИТЕ КАК ЩЕ ОБЯСНЯТ ТОВА НА НАРОДА. А ЩЕ СЕ НАЛОЖИ, ЗАЩОТО СЪЩИЯТ ТОЗИ НАРОД, СКОРО ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЕЛЕКТОРАТ.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз тайно се надявам че никой в Бургас няма да гласува за ГЕРБ. Случаят с джамията беше много на място и точно на време да ги видят и неосъзнатите каква е истинската им продажна същност. Правеха си сметка да лапнат някой и друг андаолски гласец, ама нейсе, не ги огря.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не на джамиите в БЪЛГАРИЯ!!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 15 години
Тези от ГЕРБ бързо се поправиха,накъдето задуха вятъра и те са натам.Все пак идват избори,нали ще изгубят хиляди гласове,сега вече са против джамия.Ние в Бургас си помним кои бяха ЗА джамия,едва ли до изборите ще забравим.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора пазете се - ченгетата на ГЕРБ се намъкнаха и тук - визирам Номер-12
13
0
 
0
 
! Отговори
Фани Пападополу преди 15 години
Да, наистина за съжаление си много прав. Ние ще си имама джамия и то благодарение на турско-комунистическата марионетка Бойко Борисов, който е скритият им коз да ни яздят и след изборите - но няма да го позволим.
12
0
 
0
 
! Отговори
do N3 преди 15 години
toia N3 e e.b.a.t.i negramotnoto ko.pele .Tipi4no za ATAKA
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Долу всички джамии!!! Тези, които вече ги има са предостатъчно, даже да много! На една джамия да се строят две църкви!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не може бургаския ГЕРБ да се върти "като фурнаджийска лопата"! Щом са обещали - да си държат на обещанието и да има джамия. Ами рушфетите?
9
0
 
0
 
! Отговори
Гeорги Гърдев преди 15 години
ПОЗДРАВИ, БРАТЯ БУРГАЗЛИИ! За съжаление ние в София не можем да се похвалим със същото ... Но скоро нещата ще се променят. Само АТАКА !
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно ГЕРБ подкрепиха строежа на джамия,но след големия шум който вдигнаха от АТАКА се стигна и до това решение.Браво на Валери Симеонов,отстоя принципите си докрай.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Продажниците са го записали в програмата си, ако могат да лапнат още някой турско-*** глас, при това без да плащат (както направиха на изборите в Септември) - НЕ на ГЕРБ - ДА на БЪЛГАРИЯ !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Кирчев преди 15 години
В София никога не са пристигали работници от провинцията, или ако да - те не изповядват други религии, различни от християнската...Аз съм категорично против построяването на която и да е джамия в България, религията е средство да се вкарат в релси тълпите.... Браво на Бургаските общински съветници !
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Веднъж да се вземе правилно решение. Няма място за джамии.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГЕРБ са родоотстъпници и турски ибричии - не гласувайте за тях, защото още 4 години ще ядем дебелия. Стига толкова - да кажем едно голямо НЕ на мафиозите, крадиците, корупцията и геноцида над народа ни. Изходът е само един - АТАКА !!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 15 години
В Евросъюза , това го има записано в тяхната партийна програма !Това са съжтите Турци чиито роднини са ни Клали 500 Г , които заклаха 50 000 жени деца и старци повреме на Априлското въстание , съжтите които ибиха 1, 5 милона Арменци, съжтите които изповядват Исляма чиято религия била Хуманна и миролюбива !Съжтите които избиват Кюрдите в Анадола и не им дават земята да си направят държава ! Съжтите Убийци Партия ГЕРБ ще вкарва в Евросъюза ! Да вие честито Българи Новото Турско Робство !!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТО И БЕЗ ТОВА НЯМАШЕ ДА ИМА ДЖАМИЯ,ОТ АТАКА БЯХА ОБЕЩАЛИ ДА ЗАПАЛЯТ СТРОЕЖАПЪК И НАЛИ ИДВАТ ИЗБОРИ........ХОРА НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА МАНИПУЛАЦИИТЕ НА ГЕРБ,ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АТАКА.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
господа аги, ако много ви се иска джамия, обърнете се за закрила към Бойко Борисов, той е влиятелен и ще ви помогне. В София никога не е имало турци, пък нареди да се построи джамия, вие там поне имате някаква наличност на този етнос