"Меден Рудник" остава без джамия

През декември шефа на общинарите в Бургас напусна, защото "не желая да съм председател на джамийско настоятелство"
19 мар 2009 13:00,
199
"Меден Рудник" остава без джамия
Снимка: Булфото

Няма да се строи джамия в бургаския комплекс "Меден Рудник", решиха бургарските общински съветници.

Предложението е на политическа партия ГЕРБ, а съветниците го приеха с 44 гласа "за".

В края на декември 2008 година, решението за градежа на мюсюлманския храм, предизвика бурни брожения в местния парламент.

Тогава шефа на общинарите Валери Симеонов от „Атака“ подаде оставка с мотива, че не желае да е председател на "джамийско настоятелство".
 
По-късно днес се очаква кметът Димитър Николов да поиска създаването на смесено дружество с участието на общината за проектирането и изграждането на "Супер Бургас".

След дълги години на умуване, Общинският съвет най-после реши, че ще бъде представен окончателният проект на устройствен план на Крайморие.

Кметът ще предложи още да се разреши на дългогодишни наематели на общински жилища да си ги купят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МНОГО СИ ПРАВ НА ЗАСЕДАНИЕТО,КОЕТО БЕШЕ В БУРГАС,КОГАТО ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ГЕРБ ГЛАСУВАХА -ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА ДЖАМИЯТА! А СЕГА- ПРОТИВ! ИМА ИЗБОРИ СКОРО И ТАКО-И ВАКО !
37
0
 
0
 
! Отговори
стоян преди 15 години
в България джамиите са пре пре достатъчно, два пъти повече са на глава от населението в сравнение с турция..какво е това..един мюсюлманин и джамия...вместо да се дават пари за джамии=фабрики за терористи, да се влагат в образованието и бизнеса...аман от тези първобитни мюсюлмански фанатизирани кучета...
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
do 31 аз съм чела достатъчно така че нямя какво да ме кръщаваш като си много отворен я кажи ОСМАНЛЪ какъв е по народност и след това ще говорим
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СУПЕР! ПОБЕДА! Най-после отмениха това позорно решение на общинския съвет! Никога джамии в изконно християнския Бургас! Бургас е 90% съставен от изгонените от Беломорска Тракия. Най-после възтържествува справедливоста! Браво! Да живее България!
34
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 15 години
С теб сме 28. Няма смисъл от тази джамия. Няма мюсюлмани там изобщо.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Колко пъти през последните години станахме свидетели как "богоизбраният" Бойко Борисов казваше едно,а после правеше друго? Колко пъти се отмяташе от думата си или извърташе така нещата,че да не си удържи на думата !? Ами тогава няма какво да се чудим,че от ГЕРБ веднъж били гласували така,а сега иначе ! Какъвто им лидерът - такава и пертията им ! Тъжното е,че и на тези избори ще трябва да избираме между наследниците на комунистите и техните *** ! Голям избор ... няма що !
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо се сърдите че има повече джамии отколкото църкви колко от вашите познати или близки ходят на църква само се биете в гърдите че сте християни я кажете в момента постите ли едвали за мен вие сте езичници още повече че в религията нямя нищо лошо каквато и да е тя религията просто сплотява хората и ги прави мирни а я вижте какви неща стават в българия съмоунищожават се
31
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 15 години
Пич турция е наследник на османската империя, която пък се е зародила след разпадането на държавата на селджукските турци. Нещо да кажеш? Всички са роднини и наследници. Прочети следващия път преди да коментираш!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БРАВО!А СНОЩИ СЛУЧАЙНО ГЛЕДАХ ПРЕДАВАНЕТО НА СЛАВИ,ТА СЛАВИ ТРИФОНОВ ДЕ НАПРАВИ ПЕРФЕКТЕН СЦЕНАРЙЙ,УЖ БЕШЕ НА СТРАНАТА НА ОНИЯ ЗАБРАДЕНИТЕ,А НЕГОВИЯ ОРКЕСТЪР МУ БЯХА ОПОНЕНТИ И ТАКА ДОБРЕ ГИ ИЗИГРАХА ТИЯ"МЮСЮЛМАНЧЕТА" ТАКА ИМ СЕ ПАДА-ТЕ УЖКИМ УЧИЛИ ИСЛЯМ ПО СВОЯ ВОЛЯ ,КМЕТА НА СЕЛОТО СЕ БЕШЕ ПОДГОТВИЛ С ТАКОВА НЕВИЖДАНО ТЕАТРО,ЗА ДА ПОВЯРВАМЕ,ЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ НАСИЛВА ДА УЧАТ ИСЛЯМ,НО НЕ УСПЯ!НАПРАВИХА ГО СМЕШЕН БЕЗ ВЪОБЩЕ ДА СЕ УСЕТИ!ХАХАХАХАХХХХХХ
29
0
 
0
 
! Отговори
Илия преди 15 години
Др и с л ю дай адрес да ти дойда на гости , имам 65 роднини Изклани от *** Турци и при мене закона е Кръв за Кръв , . Това са само от Априлското въстание ! после да не чудиш от къде ти е паднало ! Аз не съм от Атака , това е роднинко Отмъщение ! Запомниго защото ако те открия, нищо че си анонимен ще се радваш да мириш чемшира естествено !
28
0
 
0
 
! Отговори
Гендо преди 15 години
Да се организираме и да кажем всички дружно НЕ на джамията в Малинова долина. Една ни стига.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре, че се взе това решение, но остава горчивият привкус в устата за "случващите се хубави неща в Бургас и успешнбото управление на Д. Николов"! И ме съмнява, че именно този акт ще им дръпне доста гласове на герберите в Бургас! Също така за пореден път с еубеждавам, че искаме от кмета в Бугас да свърши грандиозни неща, а той с дребните не може да се справи! Всеки, който е имал даване - вземане за нещо в администрацията на Общината знае, че бъркотията там е същата, както преди! не искам да напомням на бургазлии, колко време продължава ремонтът на възлови улици в града - ако не се лъжа вече 5-ти месец и какъв ад е да минеш в центъра на града, ако не искаш да си оставиш частите на колата там! И Е КРАЙНО ВРЕМЕ ОБЩИНАТА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ БУРГАС Е ГРАД ЗА ЦЕЛОГОДИШНО ЖИВЕЕНЕ, А НЕ КУРОРТЕН КОМПЛЕКС И РЕМОНТИ ПО ЦЕНТРАЛНИТЕ УЛИЦИ СЕ ПРАВЯТ ЛЯТОТО, А НЕ ЗИМАТА, КОГАТО УСЛОВИЯТА ЗА ТОВА НЕПОЗВОЛЯВАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе то ГЕРБ ако бяха само добре щеше да е, лошото е че освен са и национални предатели, от което страдаме всички (или поне българите в България). Няма друга държва където правителството да провежда политика насочена срещу собствиния си народ.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво! Дано след всички тия измислени предизборни шумотевици се вземе някакво адекватно решение и за Малинова Долина.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕЕЕ БРАВО, 1-но правилно решение да се вземе!!! Само така :>
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ти си *** бе номер 3 ти били дал земя от твоята държава че да си направят *** своя държава защо турция да дава на кюрдите земите никога не са били техни още повече знаеш ли кюрдите от къде идват и много ми е интересно от къде знаеш че турците са клали като си много отворен я кажи турция кога е била създадена дали въобще през априлското въстание да ли е съществувала турция като държава и дали е имала войска за да колят
22
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Какъвто им е лидера Б.Б. такава им е и цялата партия-днеска едно утре друго.Само будалите могат да им имат доверие.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само АТАКА ще ми спаси от новите поробители облечени в дрехите на"евро-атлантици"!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никакви джамии. Поздрави от Варна!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"SUPER Бургас"!! :D :D :D