Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?

Ужасяващи СРС-та излязоха наяве по скандала с родилката
Обновена: 3 дек 2010 14:35 | 3 дек 2010 13:37,
959
Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?
Снимка: Булфото

"Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло. Той си е виновен. Откъде накъде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?"

Това е само част от разговорите между лекарите в болницата в Горна Оряховица при израждането на бебето на 17-годишната родилка.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов беше изслушан от депутатите за скандалния случай с шумните арести на четирима лекари заради подозрения, че са умъртвили преждевременно роденото бебе.

Да мятам ли бебето?
Според докторите не става въпрос за раждане, а за аборт. Те били направили всичко възможно, но плодът, който е бил във 21-ва гестационна седмица и с тегло 600 грама, е бил нежизнеспособен.

Скандални разкрития за вината на арестуваните в Горна Оряховица  лекари направи обаче Окръжната прокуратура във Велико Търново на извънреден брифинг днес.

Пред журналистите беше представен декласифициран запис с телефонни разговори, водени от директора на болницата д-р Миролюб Кожухаров, направен със специални разузнавателни средства, от които става ясно, че недоносеното бебе е било живо в продължение на 24 часа и че за неговия живот не са положени никакви усилия от персонала на родилното отделение.

"Това дете стои живо. Те ще кажат: вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?", "Могат да ни съдят за предумишлено убийство бе, човек!", "То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим", цитира разговорите вътрешният министър пред депутатите.

"Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс", коментира Цветанов скандалния случай.

Разговорите на д-р Кожухаров с лица, на които от прокуратурата не пожелаха да съобщят имената, показват, че бебето е живяло 24 часа.

Още по темата

Прокурорът по случая – Светослав Калчев, съобщи, че детето е родено на 28 ноември около 15,00 часа в горнооряховската болница.

Разговорите, които д-р Кожухаров е провел, са на 29 октомври следобед. В тях става ясно, че детето е още живо.

Първият разговор е проведен в 14,44 часа. При него д-р Кожухаров пита другия мъж защо д-р Лазаров не е извикал неонатолог. 

"Плащане, плащане, ама щяхме да избегнем, сега какво да го правим", казва директорът на болницата.

От разговора става ясно, че са възнамерявали да платят на майката на бебето. Те обсъждат дали да кажат на майката, че детето е все още живо.

В следващия разговор на същия ден в 15,24 часа събеседниците коментират, че вече са съучастници, и осъзнават, че могат да бъдат съдени за предумишлено убийство. 

Мъжът пита д-р Кожухаров "дали да мята детето".

От разговора става ясно, че детето е било поставено в хладилника, но после е извадено. Обсъжда се и вариантът детето да се дави в кофа.

В третия разговор в 16,10 часа събеседникът на д-р Кожухаров споменава, че детето вече е при Андрей Баташов.

Директорът пита как е умряло детето, а мъжът отговаря, че му е било малко хладно в биологичните отпадъци.

А д-р Кожухаров заявява: "Просто няма такова, че е живяло, никой не е виждал, не е чул".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


959
Още по темата: новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
726
1
 
6
 
! Отговори
идиотче преди 13 години
края на 6 календарен, сега е нормален тийнейджър!
725
3
 
14
 
! Отговори
читател преди 13 години
Вие, Минаваща, нормална ли сте?! Наистина ли не е важно колко живота са погубили?!ЛИЧНО познавам и наблюдавам дете родено в 6 (ШЕСТИЯ) месец от бремеността, към момента ученик в първи клас. Психически и физически напълно здраво, нормално дете. Аман от неуместни коментари. Дори и да е *** майката, какво от това, все едно, ако беше българка и бяха сгафили, щяха да си признаят грешката, вместо да се опитат да я заличат с убийство.
724
0
 
14
 
! Отговори
Майка преди 13 години
Пред себе си имам жив пример как едо дете в 7 месец оцеля преди 25 години и все още е живо и здраво. Преди 25 години можеха да оцеляват, а сега не така ли?!?!
723
0
 
2
 
! Отговори
идиотче преди 13 години
ами само иде да покаже , че на повечето са им наакани гащите! специално за пампоров - казвам се валери маринов, сега успокои ли се?!
722
1
 
0
 
! Отговори
Ням преди 13 години
Добре, че един *** се намери да ме нарече ***. Ако не разбираш причинно следствената връзка между избора на всеки от нас и това, което ни се случва, то ... Не говоря за парламентарни или президентски избори, *** нали си ***.
721
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
има разлика между 6 лунарен и календарен месец, дъщеря ви вероятно е родена в 6 ти календарен месец което е 7 ми лунарен което напълно възможно.
720
9
 
8
 
! Отговори
Вук преди 13 години
Бойко, един ден ще се наложи да погледнеш Създаделя в очите, помисли си тогава като се обърнеш назад какво ще си спомниш ... Тежък грях е клеветата, тежък грях е бездействието, тежък грях е да си си сам кумир ... Цецо не го коментирам, той не подлежи на коментар ...
719
0
 
2
 
! Отговори
edi koi si преди 13 години
A ne vi li napravi vpe4atlenie pri televizionnite reporataji zavidnata zadrujnost na drugite kolegi na zadyrjanite lekari v opitite im da gi za6titavat i opravdavat. Navqva me na misylta, 4e vseki ot tqh bi reagiral po sy6tiq na4in. A tova ve4e e strahovito.
718
0
 
9
 
! Отговори
идиотче преди 13 години
още един *** ***! дали е герб или бсп - няма никакво значение! да не мислиш, че тия лекари ги интересува! или си човек, или не си! затова - в затвора!
717
2
 
8
 
! Отговори
Владимир Пампоров преди 13 години
Много хора ги е страх да си пишат имената по форумуте и се правят на големи разбирачи под псевдо имена.Този запис е изваден защото се получиха обвинения за полицейщина и критики към МВР.Нека се видят в крайна сметка нещата черно на бяло.Целта на МВР не е да оправя икономиката на България и тези които насочват усилията си в тази насока,дълбоко грешат.
716
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ако се окаже че тези СРСта са събрани без спец. заповед или не е спазен закона - тези доктори ще са на свобода, и няма да е виновен съда.... а МВР!
715
9
 
8
 
! Отговори
Ням преди 13 години
В ГЕРБРИСТАН имаш известен шанс да се сдобиеш с относителни граждански права, единствено, ако си от тиквени *** - произход ... Иначе дори да си жизнеспособен при раждането, за администрацията си мъртъв ...
714
2
 
9
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
Емо, голям си специалист бе! От кога са те повишили в господ тебе да заявяваш толкова гръмко има шанс - няма шанс! А ония четиримата? Кой ги е повишил тях до тази длъжност? Дали има шанс или не - не е тяхна работа да решават, те трябва да направят всичко по силите си да му увеличат шансовете за живот, а не да го убиват...***...ако зависеше от мен - публично линчуване за детеубийство!
713
0
 
0
 
! Отговори
идиотче преди 13 години
ако искаш вярвай, все ми е тая! добре, че доцент христова не е като тия лекари!
712
0
 
3
 
! Отговори
an преди 13 години
SPORED PLANA RAN-AT NA HAMERIKANSKIQT EDNOOK PIRAT, V MUTRESTANIQ NE TRQBVA DA JIVEQT POVE4E OT 4 000 000 MAIMUNI. VSI4KI NAD TEZI 4 000 000 SA IZLI6NI. KAKTO MNOGO DOBRE SE ISPUSNA TIKVATA, MATREALA E LO6. 21 GODINI SE RABOTI ZA UNI6TOJENIE NA DARJAVATA, I GENOCID NAD NARODA. NA KOITO NE MU E STANALO QSNO, ZNA4I E DOSTA ZABLUDENA OVCA. ZA 21 GODINI TRQBVA6E DA IMAME PONE STANDARTA, KOITO IMAHME PRI TATO. OBA4E NIKOI NQMA INTERES NARODA DA E BOGAT. BEDEN NAROD PO LESNO SE UPRAVLQVA. NARODEEEEEEE
711
5
 
0
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Не ти вярвам!!!!!!!!!!!!!
710
16
 
5
 
! Отговори
Емо преди 13 години
казах ти-просто поредната "акция" на Цветанов. Едно дете родено на 7 мият месец няма как да оцелее.
709
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чрез медицинска експертиза може да се докаже в коя седмица е бил плодът и защо се е стигнало до аборт. Може да се докаже каква е била степента на увреждане на плода. Мога да си съставя мнение по тези въпроси, след като излезе експертизата. Иначе всичко което си говорим тук е като стрелба в тъмното, напосоки.
708
1
 
14
 
! Отговори
идиотче преди 13 години
до иво - *** моята щерка е родена в края на ШЕСТИЯ (6) месец ! сега е ученичка в английската гимназия, тъпо ***! и понятие си нямаш кво говориш!
707
11
 
10
 
! Отговори
Минаваща преди 13 години
Всичко това е абсурдно, ама много абсурдно ! А на колко бебета са дали живот тези "убийци" ?! Някой интересува ли се от това ?!