Не знаех че МВР ме търси, репчи се босът на мината убиец

Красимир Михайлов не сметнал да ходи до рудника, за да се тръшка
Обновена: 19 юли 2013 18:06 | 19 юли 2013 18:00,
45
Не знаех че МВР ме търси, репчи се босът на мината убиец
Собственикът на мина "Ораново" Красимир Михайлов. Снимка: БТА

Собственикът на мина "Ораново" Красимир Михайлов каза, че е разбрал снощи, че от МВР са искали да разговарят с него и е дошъл днес на разпит във Второ РПУ – Благоевград.

На въпрос защо досега не е отишъл в мината след инцидента отпреди три дни, при който двама миньори загинаха, а други двама остават заклещени в нея, той отговори, че е разбрал за инцидента още на секундата след случилото се, но не сметнал, че е нужно да отиде и "всички да се тръшкат там, след като нищо не могат да направят".

Още по темата
"Аз не съм персонално ангажиран с мината - там има управители, инженери, специалисти, които са перфектни и по най-добрия начин провеждат това, което трябва. Моето присъствие само ще пречи", настоя той.

"Трябва в това положение да обезпечаваме финансово мината, а там дойдоха да си правят PR хора, които искат да отвлекат вниманието от това, което става на улицата", категоричен бе Михайлов.

Той определи този инцидент като много тежък и заяви, че не бива да се прави "черен PR с черните забрадки и с дечицата, които остават сираци". Красимир Михайлов добави, че поема ангажимент за издръжката на тези деца.

Босът на "Ораново" добави, че е много напрегнат и разстроен от случилото се.

По повод на изказаните от миньори, най-вече бивши, критики, че се икономисват средства за крепителни и други материали, Михайлов отговори, че това са злонамерени приказки и че не отговарят на истината.

Той увери, че всичко в мината се прави по план, имало ясно разписани правила и изисквания, които се спазват точно.

Красимир Михайлов пресметна, че в рудник "Ораново" дружеството е инвестирало над 20 млн. лева.

"Това са пари, които съм ги осигурявал", категоричен бе той и допълни, че постоянно е на загуба.

"Имаме постоянни разходи. Заплатите се плащат на хората, плаща се всичко. Няма пазари мината, но аз се боря и правя всичко възможно тези хорица да работят", каза той.

В заключение Красимир Михайлов съобщи, че ще бъдат изплатени по 50 000 лева обезщетения на семействата на загиналите миньори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, наглост...
16
1
 
27
 
! Отговори
Фердо преди 10 години
"...и допълни, че постоянно е на загуба...".Аз за такива частни фирми по света не съм чувал ! Или печели, или е на нула или фалира!
15
7
 
35
 
! Отговори
@#$% преди 10 години
"Имаме постоянни разходи. Заплатите се плащат на хората, плаща се всичко. Няма пазари мината, но аз се боря и правя всичко възможно тези хорица да работят", каза той...Нагъл *** си ти!!! Дано открият злоупотребите.. просто няма как да няма такива...
14
4
 
22
 
! Отговори
@#$$ преди 10 години
Собственк!? Поредния търгаш:( и сега по 50 хил. на семейство... смятай, че ако се разрови ще излязат какси ли не злоупотреби.. аман от ***:(
13
28
 
16
 
! Отговори
dam преди 10 години
До тук са писали само бедняци и гладници , гледам ... А и някои партийно неориентирани ... *** и беден народ - слаба държава . Такъв инцидент може да се случи и в САЩ и в Германия , какво бучите !?
12
19
 
10
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Неискам да го защитаван но тои има няколко бизнеса и ако има хора на които им се плаща за сигурността и организацията при такива случаи неговото присъствие би било само реклама. В краина сметка без доказателства че е пестял пари от материали не може да бъде съден, също така плаща добри заплати. България има нужда от хора да въртят бизнес, работници и гладни много но такива дето да дават пари и работа няма.
11
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рожба на партиятаОт най гнусните създания в бг
10
6
 
28
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Мишок.
9
6
 
38
 
! Отговори
Лудата преди 10 години
Цяла България оплака загиналите миньори! Цяла България се моли другите двама да са живи! Само той горкия нищо ни знае?!!! Тоя ако го набарам...бедна ви е фантазията какво ще му се случи.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Hе съм персонално ангажиран с мината - там има управители, инженери, специалисти, които са перфектни .... =======Tozi e za razstrel . Otgovornosta e parvo varhu darjavata che ne sa zatvorili opasen obekt i posle varhu sobstvenika.. Vsichki neizpravnosti sa bili "opaviani" s pari ot negovia djob. Zatrupanite i ubiti hora v negova chastna sobstvenost.
7
6
 
56
 
! Отговори
titoti преди 10 години
Ето го ОЛИЦЕТВОРЕНИЕТО на съвременните бг. бизнесмени.***.Тоя трябва да го хвърлят в мината. В тинята.Това ако е държава-като *** са мнозинството.Пу.
6
3
 
44
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Сега научава ,че е собственик на рудник.
5
4
 
56
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Що за неадекватно поведение? На негов обект е станал инцидент, а той смятал да не ходи до там. Ти, нормален ли си?
4
4
 
38
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ТРУДОВИ ЗЛОПОЛУКИ СТАВАТ НАВСЯКЪДЕ.....В БГ НЕ СА МНОГО....ЗАЩОТО ПОЧТИ НИЩО НЕ РАБОТИ....
3
16
 
42
 
! Отговори
Боса преди 10 години
Всъщност боса на мината е стара ДС номенклатура приватизирала държавна собственост в мътните времена.Пълно е с такива ДРУГАРИ-КАПИТАЛИСТИ на всички нива.Другаря И.Костов направи това възможно. Другаря Б.Борисов продължи делата и документите.
2
6
 
36
 
! Отговори
Yakov преди 10 години
"собственикът на рудник "Ораново" Красимир Михайлов се е предал в полицията" Ами мината не е негова. Кой знае на кой мазен политик или депутат е? Нека да се разнищи това!
1
9
 
20
 
! Отговори
Anonimen 777 преди 10 години
zatvor ! ili nqkakva forma na 'lin4' !