Полицията прибра 11 просещи деца в центъра на Бургас

Други 4 са искали милостиня в Несебър и Слънчев бряг
14
Полицията прибра 11 просещи деца в центъра на Бургас
Снимка: Булфото, архив

Полицията прибра 11 просещи деца от улиците на Бургас. Те са от квартал Горно Езерово и от несебърското село Гильовца. От полицията уточниха, че е направена проверка и в централната част на града, където също са установени просещите малолетни.

На територията на централната градска част в Бургас е констатирано да просят под надзора на майка си М.Д., двамата й сина - С.Д., 13-годишен и Х.Д., 10-годишен.

Срещу М.Д. до момента са образувани три досъдебни производства за системно използване за вършене на просия на малолетните й деца, като първото от досъдебните производства е от 2005 г., а последното от 2011 г.

В района на площад "Тройката" е открито друго 11-годишно момиченце - Д.И., също от бургаския квартал "Горно Езерово", просещо под надзора на майка си.

На тримата подрастващи е предоставена полицейска закрила, като децата са приведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас.

Съставени са два протокола за полицейско предупреждение на жени на 23 и на 37 години.

По време на специализираната полицейска операция е установен един 17-годишен младеж - А.И., обявен за общодържавно издирване по молба на родителите му.

При проверка в Несебър и Слънчев бряг са заварени да просят деца на по 9, 13 , 3 и 1 години. Съставени са два
предупредителни полицейски протоколи на родителите на подрастващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Sephora преди 11 години
Жалкото е, че днес ги прибират и утре ще ги пуснат и пак ще продължат да просят. Жалкото е, че за тези деца няма шанс да се промени живота им, да бъдат осиновени от родители, които ще ги обичат и ще се грижат за тях, ще им дадат възможност да играят, да учат и да станат нормални граждани на това общество. Утре тези деца ще създадат свое поколение, то ще тръгне по техния път и няма излизане от това положение.
9
1
 
6
 
! Отговори
Лала преди 11 години
Българските граждани от ромски произход просят и в чужбина затова не ни искат там. Вече започнаха да просят самоуверено и тук *** имат много деца и малко интелект, обаче пък умните българи са единствените които ги оставят да се размножават. Каде по -добре са стопанисвани бездомни кучета в София и кастрирани. Защо не им се прилага закона като в демократична Америка и да им се бият инжекции против разплод тип улични кучета!!!
8
0
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
А бащите пият бира и чакат плячката.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стар хит са педофилските купони организирани от *** барони
6
0
 
12
 
! Отговори
Ваксинатор преди 11 години
А тез ръчички съжаляват,че са без ръкавички.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това на снимката ми прилича много на едно *** преди години в Слънчев бряг което ме пита първо на немски : "Hallo, wie geht's ?" и като му казах да се разкара (на български) ме напсува на ***....
4
0
 
36
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Отнемане на правата на такива... хмм.. родители, а самите те да бъдат снабдени с по една кирка и да бъдат пратени да копат канавки под надзор. Заплащане - една паничка ориз на ден.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли на седалката на колата е сложен чаршаф а облегалката е опакована в найлон ...))))))
2
0
 
42
 
! Отговори
Рали1 преди 11 години
И всички под надзора на майките си.Спрете им помощите на такива майки .Имате ги в регистрите вече или е трудно от полицията да се предаде на социалните. За това сме и против всякакви заеми ,които ще дадете на тези,които нямат и ден трудов стаж,не са допринесли нищо за държавата,но си знаят правата и то не без помощта на всички институции.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо не разбирам:В Несебър и Слънчев бряг са засечени да просят деца на...........,3 и 1 години.И пелначетата ли са пуснали да просят?