Бакалов разпореди: Полицай до всеки язовир във Врачанско

Започва изплащането на еднократните помощи заради потопа
Обновена: 7 авг 2014 14:02 | 7 авг 2014 13:28,
60
Бакалов разпореди: Полицай до всеки язовир във Врачанско
Снимка: БТА

Полиция ще пази общинските язовири във Врачанско в следващите дни. Целта е хората в района да бъдат успокоени, че няма изпускане на вода от водоемите. Охраната беше разпоредена от новия вътрешен министър Йордан Бакалов на шефа на ОДП на МВР във Враца.

МВР-шефът и социалният министър Йордан Христосков посетиха опустошения от пороите град Мизия. Те се срещнаха с евакуираните жители от наводнените квартали, които сега са настанени в детската градина в града.

Още по темата
„Най-важно е хората да се успокоят. В тази връзка разпоредих на шефа на ОДП да постави по един полицай поне за два дни, за да няма притеснение сред населението, че има изпускане на язовири от общинско население“, каза Бакалов.

Той обясни, че такава молба имал и кметът на Мизия. Вътрешният министър обясни, че за да има ефективна борба с бедствията, най-после трябва да влезе в сила националният план за действие при кризи и катастрофи.

Социалният министър Йордан Христосков съобщи, че от утре започва изплащането на еднократната помощ от 325 лв. за най-пострадалите в Мизия. Парите ще бъдат получени от 522-ма души, а останалите ще бъдат раздадени във вторник.  „В момента са приети 724 молби, очакваме над 1000 да бъдат подадени за спешна помощ“, каза министърът.

След среща с хората и кризисния щаб двамата министри бяха категорични, че без помощта на държавата хората в града няма да могат да стъпят на краката си. Държавната и местната власт решиха да обединят усилия в търсене на средства за строеж на нови къщи на мястото на срутилите се,  и тези, които са необитаеми.

Договорено е заедно с министър Бакалов и кмета на Мизия да се направи и всичко възможно за издавеното на документи за самоличност на тези, които са ги изгубили в наводнените си къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Запалката преди 9 години
Егаи тъпака е този министър.По прототия е един от първите. Срам и позор ,че такъв *** е начело на МВР.
46
0
 
2
 
! Отговори
Полицаю преди 9 години
Ще взема скарата, през работно време ще лов риба, след работа ще я пека на скарата и ще пия бира . След месец и заплата 1000 лв. . Браво на новото управление .
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди време имаше един който разпореди до всеки орех - полицай
44
0
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 9 години
Е, защо не гласувахте за него, когато беше в политиката? Толкова малко подкрепа, че човекът направо се отказа от нея.Иначе в това решение прозира желание да се прави нещо и малко несигурност.Вместо да задължат който е отговорен да работи, натоварваме полицай с несвойствени задачи, защото няма лой да възрази.Този шеф на МВР - Враца сигурно има 101 възраженя, но смее ли да оспори.Глупава - умна, заповедта си е заповед.Как ще връзват графици и натовареност - тяхна си работа.
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бакалов разпореди: милиционер -язовир, язовир-милиционер
42
3
 
7
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 9 години
Не е лоша идеята,поне ще са по-полезни на язовирите,отколкото по управленията.Ама не е тяхна работа.Трябва да се търси отговорност от арендаторите,да се пита защо и кой.Напълно подкрепям"Сократис" и коментара под него-нужни са хидроинжинери,а не милиционери,но и това не е лошо,поне нещо се върши.Най-малко хората ще се успокоят.Кофти е,че всяко служебно правителсто за няколко месеца прави повече от предходното за един мандат,но после идва следващо и филма се повтаря,цял мандат по гръб.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Туй хубава, ама им дайте по 1 -2 въдици и биричка!
40
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаи са нужни на Плевнелиев за да остане на власт.
39
1
 
11
 
! Отговори
Хидроинженер преди 9 години
Не полицаи трябват, а хидроинженер до всеки язовир! Положението в страната е трагично на повечето хидротехнически съоръжения, а инженерите стоят без работа! Кога държавата ще отдели пари за разрешаването на този толкова значим проблем?
38
3
 
20
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Геолозите категорично установяват къде е текла вода преди хиляди години а сега някой не може да каже дали от въпросните язовири е тръгнала вълната преди десетина дена...Всички тези експерти които твърдят,че язовирите нямат намеса са съучастници във това нечувано престъпление-да потопиш и унищожиш къщи,имущество,животни,да погубиш хора и объркаш хиляди човешки съдби,наказанието за това безхаберие е само едно и то е поради липса на смъртно наказание-затвор до живот Причината не е дъжда а ЯЗОВИРИТЕ
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По един хидроинжинер е напълно достатъчно! Безмозъчно същества сте си и това е!
36
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Сталинка къде е в цялата тази ситуация?Или,вече мисли как като външен министър на ЕС,ще ни пробута още малко талибани,които да ни оправят прираста.
35
0
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
имаш в предвид герберугите ли а
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Три язовира са изпускани по време на прилива във врачанско ама никой не иска да провери и всеки си трае е докога
33
0
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Това пък е самият връх на тъпотията!Полицаите трябва да са до всеки кмет във Врачанско и то със белезници. Коритото на река Скът при Бяла Слатина прилича на гора с над 10 метра високи дървета. Ако беше почистено, нямаше да има никакво наводнение. То добре, че прокуратурата се е самосезирала за Мизия, ами за останалите места? Или като няма удавени и все едно нищо не е станало?
32
1
 
22
 
! Отговори
само за протокола преди 9 години
А пък избраният от Плевнелиев нов правосъден министър Христо Иванов /тоя с брадата/ е с отнети адвокатски права и всевъзможни дисциплинарни наказания. Има цяла статия в Блиц и са публикувани документите с наказанията, преди малко видях.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждам са спуснали опорните точки. 'Щото НИКОЙ НЕ КВИЧЕШЕ КАТ РАЗКРАЧЕНА УЧЕНИЧКА КАТО ИМАШЕ 50 000 ПОЛИЦАЯ ДА ПАЗЯТ ЕДНИ 2000-5000 (според самата полиция) ПРОТЕСТИРАЩИ.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дърво-полицай,дърво-полицай...сега язовир..
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Овчев става за тая работа *** и той като пора работи само началник!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма двама безработни хайлази да наблюдават язовира, ами ще пратят някой полицай там да лежи и да трупа извънреден труд.