Бакалов разпореди: Полицай до всеки язовир във Врачанско

Започва изплащането на еднократните помощи заради потопа
Обновена: 7 авг 2014 14:02 | 7 авг 2014 13:28,
60
Бакалов разпореди: Полицай до всеки язовир във Врачанско
Снимка: БТА

Полиция ще пази общинските язовири във Врачанско в следващите дни. Целта е хората в района да бъдат успокоени, че няма изпускане на вода от водоемите. Охраната беше разпоредена от новия вътрешен министър Йордан Бакалов на шефа на ОДП на МВР във Враца.

МВР-шефът и социалният министър Йордан Христосков посетиха опустошения от пороите град Мизия. Те се срещнаха с евакуираните жители от наводнените квартали, които сега са настанени в детската градина в града.

Още по темата
„Най-важно е хората да се успокоят. В тази връзка разпоредих на шефа на ОДП да постави по един полицай поне за два дни, за да няма притеснение сред населението, че има изпускане на язовири от общинско население“, каза Бакалов.

Той обясни, че такава молба имал и кметът на Мизия. Вътрешният министър обясни, че за да има ефективна борба с бедствията, най-после трябва да влезе в сила националният план за действие при кризи и катастрофи.

Социалният министър Йордан Христосков съобщи, че от утре започва изплащането на еднократната помощ от 325 лв. за най-пострадалите в Мизия. Парите ще бъдат получени от 522-ма души, а останалите ще бъдат раздадени във вторник.  „В момента са приети 724 молби, очакваме над 1000 да бъдат подадени за спешна помощ“, каза министърът.

След среща с хората и кризисния щаб двамата министри бяха категорични, че без помощта на държавата хората в града няма да могат да стъпят на краката си. Държавната и местната власт решиха да обединят усилия в търсене на средства за строеж на нови къщи на мястото на срутилите се,  и тези, които са необитаеми.

Договорено е заедно с министър Бакалов и кмета на Мизия да се направи и всичко възможно за издавеното на документи за самоличност на тези, които са ги изгубили в наводнените си къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това означава поне две неща: 1.Нямат доверие, че друг, освен полицай ще свърши някаква работа, защото е под пагон. Всеки командва този, когото може и ще му изпълнява безропотно, а не този, който отговаря точно да се грижи за язовирите. 2. Бай Бакалов използва стара терминология - ОДП МВР. Сега е ОД МВР.
26
3
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Какво се впечатлявайте от глупостите на тоя е мога да разбера? Ако хората в Мизия не си помагаха само един на друг, досега щеше да е страшно... При всяко бедствие е така.. Хората се оправят както знаят и както могат! Институциите седят в креслата и гледат по новините какво става.. Да ги изпогонят всичките червеи и на борсата да отидат... После да стоят безработни като повечето от нас!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО ТРЯБВА ВСИЧКО ЩЕ ПРАВЯТ! ЗАТОВА ИМАТ НАЙ ГОЛЕМИЯ РЕСУРС ОТ СРЕДСТВА И НАЙ МНОГО СЛУЖИТЕЛИ КОИТО ИМАТ И МНОГО ПРИВИЛЕГИИ! ТОВА Е ЗА СМОТАНЯЦИТЕ ПИШЕЩИ ПО ДОЛУ!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупост би било когато всички институции си гледат работата.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йордан Бакалов,Евала батка, добре започваш! Ако продължиш така за теб ще гласуваме!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БрееееДа видя и аз как един Български политик направи нещо! Евала, може да е малко, но е от сърце!За *** от предните правителства сигурно е странно да разпоредиш полицаи да охраняват язовири. Те нали са експерти!
21
5
 
8
 
! Отговори
Ел преди 10 години
Айде,първата глупост е изръсена!
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв министър може да бъде този тутманик бе ?
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво г-н Министре. Имаш ум да управляваш едно ТКЗС с този си подход.Първо да беше помислил дали имаш достатъчно полицаи за всички язовири в страната.А за всички банки и банкомати дето ги обират?А за всяка гора и блок с посеви да не ги крадат ***?А за всеки тъмен ъгъл дето ни нападат бандитите?Управленци ни трябват, а не измислени политици дето не се справят дори и с хвърлянето на прах в очите ни.
18
2
 
2
 
! Отговори
алкап преди 10 години
ама от борованските тумбаци ли пращате.
17
0
 
7
 
! Отговори
пълен смях преди 10 години
Ще ги изпохапят комарите на полицаите!Гледайте после полицейският синдикат как ще реве против лошите условия на работа!
16
2
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
И какво ще направи полицая? Докато ограбват някой в града или на някоя баба къщата, те ще седят да ловят риба на язовира ли? Пратете по всички язовири проверяващи! Да се разрови всичко! Проверки до дупка как се стопанисват отдадените под аренда язовири и общинските как се стопанисват! Това е малко като "футболен фен, полицай, футболен фен, полицай".... Вземете разровете причината за наводнението. Тая риба сигурно падна от небето за да нахрани народа.... Аман от бездействия в тая държава....
15
1
 
9
 
! Отговори
121 преди 10 години
Май политиците обичат да говорят празни приказки. Вие ми вервайте, ще пратим.Какво ще прави този полицай. Да вземат да идат и при дадените под аренда язовири. Сигурно са повече от общинските.Малко да вземат че да поизпотят архитектите и общинарите, които дават разрешение за строежи без да се вземат предвид коритата на реките и водозборните зони.Ще ми говорят за националният план за действие при кризи и катастрофи.Да помислят за превантивни действия!
14
0
 
1
 
! Отговори
дебил преди 10 години
До Анонименскрий се!!!
13
0
 
7
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Ей тоя много смешен, бре.
12
1
 
7
 
! Отговори
Цецо Крадецо преди 10 години
Всички полицай да охраняват язовирите, ОДОБРЯВАМ .Не ми трябват куки в града, по-спокойно се работи .
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ще им дават ли? :(
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че какво ще правят с 325 лева обезщетение??????то къщи нямат......
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То па от полицай по-голям крадец има ли ???
8
0
 
10
 
! Отговори
Чикън преди 10 години
Тука работата е "След дъжд - полицай"