60% от руснаците и украинците избягали от морето ни

Увеличават се обаче туристите от Румъния и Чехия
13 юли 2015 18:50,
75
60% от руснаците и украинците избягали от морето ни
Снимка: архив Булфото

Руските и украинските туристи по Черноморието ни са намалели драстично с около 60%, обяви главният секретар на Българска хотелиерска и ресторантьорска организация (БХРА) Веселин Налбантов пред "Фокус".

Още по темата

Според него спадът е обясним, защото голяма част от тях живеят във военни райони и са обеднели в следствие на конфликтите.

"Познавам туристи и от Донецк, където са най сериозните конфликти. Там войната продължава, хората не я искат, трябва да спре", заяви Налбантов.

Той обясни, че в момента курортите са пълни, предимно с чуждестранни туристи, които са закупили апартаменти в България. "Важното е, че масата от 120-130 млн. души идват в страната ни и искат да продължат да идват при нас. Трябва да направим така, че да ги посрещаме добре", убеден е секретарят на БХРА.

Налбантов обясни и че няма откъде да бъде компенсирана загубата на руски и украински туристи.

"През последните години има тенденция за повишаване на туристи от Румъния, Словакия, Чехия. Никой не може обаче да се надява китайци, тайланци, индийци, иракчани да започнат да идват при нас, защото сме им много далече. Трябва да се съобразяваме с това. Трябва да привличаме руски и украински туристи", каза още главният секретар на БХРА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
1
 
! Отговори
Македонски преди 9 години
Мислам дека руските туристи не са добро дошли во Бугария денас. Русия е агресорката во Украина ,а ние не ги сакаме повече руснаците. Нека си одад во Крим.Да живеат Бугария и Македония .
49
3
 
3
 
! Отговори
търтей преди 9 години
Руски туристи си има и сега не са по малко а и не са толкова важни аман от политика
48
2
 
3
 
! Отговори
До HARIZAN-OFF преди 9 години
14 юли 2012 - за 4.90 лева купуваш 2 кг домати14 юли 2013 - за 4.60 лева купуваш 1 и 1/2 кг домати14 юли 2014 - за 4.21 лева купуваш 1 кг домати14 юли 2015 - за 3.10 лева купуваш ...гол...
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 46По ченгеджийската тема най-активни са бившите доносници на ДС. Примери - бол, изключения няма! Та на тебе как ти беше оперативното име? Как те завербуваха, на какво те хванаха? Мълчиш! Ами ще мълчиш! По-добре канцелирай темата!
46
1
 
2
 
! Отговори
боц преди 9 години
Вярно е, че се увеличават румънските и чешките тристи - от 5 станаха 10, два пъти се увеличиха, но 10 човека не могат да напълнят плажаааааа.
45
3
 
3
 
! Отговори
преди 9 години
Банката ми е в мола и винаги има поне 10-на руснака да чакат за смяна на валута. Добре, че направиха отделно гише, че иначе щяха да ми отидат младините в чакане.
44
2
 
10
 
! Отговори
Той е преди 9 години
Пак поредна,бодряшко-цинична лъжа!Първо беше,че нямало да има спад на руски туристи,оказа се,по-голям спад от очакваното!Второ,с какви ли не ги заместваха,ама не се получава,нали?Сега чехи щели да идват,как пък не!Чехи,словаци и унгарци си ходят от години в Хърватска,по-близо им е,по-хубаво,и по-евтино даже!И 100% да се увеличат чехите,ако сега са 100-200 души, голям келепир ще е...
43
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя русия от 25,години ни санкционира с тези цени на газта и петрола ама вие скъпи руски патриоти ни дума не сте казали ,сега що се ядосвате за истинската ви родина май ви боли повечко
42
5
 
8
 
! Отговори
морски преди 9 години
Пълно е с руснаци, не съм ги броил още ама руска реч се чува навсякъде.
41
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези от Чехия не могат и 20% от загубите да компенсират. Този сезон ще е пълна загуба за българския туризъм. Но така става като подкрепяме санкции срещу братска държава, само и само да олижем задниците на Европа и САЩ.
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
60% от руснаците и украинците избягали от морето ниУвеличават се обаче туристите от Румъния и Чехия... а аз бих казал, че това няма да е за дълго.Просто никой не е зажаднял за кофти храна, ниска хигиена, лошо отношение, фекалии в морето, мутри на плажа, бетон почти до водата, липса на паркинги, *** и джебчийки, таксита изнудвачи, липса на аптеки и лекари, по цяла нощ UK пияници и чалга и на всичкото отгоре - за награда двойни и тройни цениЩе дойдат, ще видят и те ще избягат
39
7
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 9 години
Ами да, гръцките плажове са празни. Но затова на българското море е фраш. По миналата седмица ходих до Созопол, трафика е доста натоварен, а вчера карах в посока Бургас по магистралата някъде към 5-6 следобед и в обратната лента имаше яко движение. Грамотните българи откриха хубавите местенца по нашето море и си ходят.
38
1
 
3
 
! Отговори
Баба Меца преди 9 години
До Анонимен 3Ама тоя Налбантов ако наистина е казал това, а не е грешка на журналистката, работила по статията, вероятно е включил и транзитните гастарбайтери за поне десет години напред, който пердашат с възможната най-висока скорост, та да се измъкнат по-бързо от зоната на здрача. Че даже и гориво не зареждат...А от такива да чакаш приходи е все едно да стрижеш яйце...
37
2
 
8
 
! Отговори
Гърция запада преди 9 години
Последно ходих миналата година и няма нищо общо с това, което беше преди 5 години. Режат от всичко, обслужването изобщо не е същото, могат да ти го направят готино ако има българи в персонала. Не мисля, че ще ходя скоро, умря и тая дестинация.
36
5
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 9 години
Малко са! Всички трябва да си тръгнат!
35
2
 
21
 
! Отговори
аз преди 9 години
Моля не си давайте парите по българските курорти-за същите пари ще получите повече по гръцките курорти.Проверено вече 8 години.Без съмнение.
34
0
 
28
 
! Отговори
Турист преди 9 години
Защо българските хотелиери не искат българи да ходят в българските курорти?
33
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Созопол и Китен е паднала бомба, празни улици, празни ресторанти...Мъка! Важното е да сме евроястреби!
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен45Като почнете да говорите за бетони-метони,има един Слънчев Бряг,който е презастроен и е за младежки туризъм,носи достатъчно пари,които се чувстват чак в така наречената столица,крайбрежната ни ивица,като цяло е слабо застроена(и така да си остане)
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен41Що не писаха,че десен сектор струпва въоръжени формирования към Киев,що не писаха ,че ФАЩ не може да озапти собствените си касапи?