Бурята в Пловдив уби двама мъже и рани тежко младеж

Централните булеварди бяха блокирани, тел. 112 спря
Обновена: 20 авг 2015 21:43 | 20 авг 2015 20:42,
40

Снимка: Dnes.bg

Двама убити и един тежко ранен. Това е равносметката от мощната буря, която удари Пловдив и региона в късния следобед. Токов удар уби на място работник в автосервиз, а мълния порази къща в село Костиево. Скъсани тролейбусни жици пък раниха тежко младеж на един от главните булеварди в Пловдив. Улиците се превърнаха в реки, а десетки автомобили попаднаха във водния капан.
Още по темата

Подлезите също останаха под вода. Стотици сигнали за наводнени обекти постъпиха в пожарната. Десетки дървета паднаха върху автомобили. Едно от тях за малко не уби човек.

„Падна върху колата, ударих си главата и зъбите, едва оцелях”, разказа пред Dnes.bg пострадалият шофьор на име Костадин.

Полицията отцепи движението в някои райони на града. Образуваха се километрични колони от автомобили.
Мощната буря удари града под тепетата в късния следобед. Обилният дъжд, който валя около половин час, предизвика истински потоп. Централните булеварди бяха блокирани, а телефон 112 спря да приема спешните повиквания.

Къщата в Костиево е изпепелена от мълнията. Загиналият е строителят Илия Лазаров, съобщи кметът на селото Илия Попов.

"Разрази се страхотна буря. Мълнията е паднала върху къщата и я е запалила. Човекът е изгорял вътре. Семейството му е успяло да се спаси", каза кметът за Dnes.bg.

Той се върнал от работа и седнал да почине. В този момент мълнията влязла в къщата. Съседи се опитали да го спасят, но безуспешно.Те са звънели на телефон 112, но без успех, защото никой не вдигал. Пожарната дошла по-късно. Семейството остава без покрив на главата. Все още в града има много наводнени участъци, навсякъде има паднали клони и дървета. Продължават да се образуват задръствания.

От пожарната съобщиха, че са получили множество сигнали за отводнявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
kaжи преди 9 години
МАМИНИЯ КРАДЛЬО ДА КАЖЕ ЗАЩО СКЛЮЧИ ПРЕЗ МАЙ 2012г. СЪС "СИАНИД "ДОГОВОР ДА ЧИСТЯТ ШАХТИТЕ НА БЕЗУМНИ ЦЕНИ А ТЕ НИЩО НЕ ПРАВЯТ,КОЛКО Е ГЕПИЛ ОТ ТАЗИ СДЕЛКА??? МНОГО ,Е ЗА ТОВА СЕГА УМИРАТ ХОРА
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може тези горе само да крадат и да правят магистрали и спортни зали, а хората да се оправят кой как може. Истинските държавници се грижат за населението.
25
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Защо, всеки един дъжд ни събаря? За снежинките ще пишем и плюем след 2-3 месеца... Тези в общината само си седят и си чешат...Всеки може да покаже снимки как са наводнени улиците, защото не са почистени шахтите, но никой, ама никой досега не е показал снимка как се ПОЧИСТВАТ шахтите. Защо, не се събудят кметовете, че избори идват и да сътворят добрата новина - почистване на шахти и санитарна сеч на проблемни дървета!
24
1
 
8
 
! Отговори
... преди 9 години
Чудно ми е защо много хора при такива проливни дъждове и бури продължават да се движат по улиците, все едно е нормално времето. Ами като има такъв катаклизъм изчакай някъде на закрито и сигурно място. Тя бурята ще, неще ще отмине. Ама нали сме най- смелите (рабирай безрасъдни). Е ,в такъв случай, всеки си носи последствията. Да не говорим, че почти никой не не е обучен за подобни явления от гражданите. В нормалните страни още от училище се учат децата аккво да серави при подобни ситуации, ама...
23
0
 
4
 
! Отговори
у преди 9 години
112 е голям таш.к. Става само за пилене на нерви и пилеене на време.
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При всяка буря в Пловдив има загинал. ЗАЩО?За да не се давят хората в града близо до акъла е, че трябва да се почистят каналите и шахтите. СЕГА ЩЕ ТРЪГНАТ ЕДНИ ПЛЪХОВЕ, като динозаври.Дърветата-убийци никога не се подлагат на санитарна сеч. Минат клъцнат 3 вейки и готово. Ако се орежат всички небалансирани дървета ще е най-добре. Но тук се влключват "еколозите", които само спят по кметствата и изведнъж хукват да имитират дейност. Изобщо адски фалш!
21
11
 
9
 
! Отговори
Илко преди 9 години
И утре да не забравите да пишете по всички медии , колко е велик Боко Тиквата
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
HAARP.
19
61
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива новини винаги ми подобряват настроението.Загинали поради глупост провансали са винаги добра новина..Катастрофи, токови удари, удавени и т.н. ........... дано по-често ги виждаме в медиите.
18
0
 
21
 
! Отговори
мда преди 9 години
Крехко нещо е цилизацията...!
17
28
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей колко хубаво беше при управлението на Станишев, Орешарски, Местан , Волен Сидеров и други подобни ид...и . Заплатите бяха 4000 лв. , пенсиите 2000 лв. , нямаше дъждове и наводнения , бензина беше 20 стотинки и кафето без пари , ех живот , живот . Но нищо пак ще се върне , това обеща др. Путин ако слушаме. Зер в Украйна как дойде хубавия живот .
16
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХААРП! Продължавайте да се гаврите с природата!
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джуджака пробва сура.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 13 Toк по жиците на тролеите в Пловдив отдавна няма, защото и тролеи няма. Човека е пострадал от удара с жицата, а не от токов удар.
13
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
che koga e rabotil tel 112 ???
12
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тотев вече може да се хвали , че преди Пловдивчани ходеха при Морето , а той успя да докара Морето при Пловдивчани.Та с коя бюлетина ще е на есен?
11
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РАЗМИСЛИ и СТРАСТИНаказани сме заради тъпите *** и руските мекетета дето трият о банват
10
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво другари , най после разбрахте , че капитализЪма е виновен за всичко даже и за дъждовете . Сега остава да върнем комунизЪма и всичко ще е наред . Браво на новата опорна точка на Позитано 20 , толкова е *** , че просто онемях .
9
5
 
29
 
! Отговори
рондо преди 9 години
Бе на кой му пука за бурята, за запушените шахти,важното е Залата да са открие-да дойде премиера,да на види, да са снима с нас...
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от кухи *** заради които хората страдат. Толкова ли нямаше кой да се сети да спре тока на тролеите като гледа каква буря е навън???????Скъсана жица и един човек на ръба....