Мелето в Слънчев бряг – за паркомясто, не за наркомясто!

Нямало е въоръжени до зъби хора, твърди зам.-министърът на МВР
12 юни 2016 13:50,
134
Мелето в Слънчев бряг – за паркомясто, не за наркомясто!
Снимка: архив, Булфото

По Черноморието и бургаския регион има много икономически интереси и има хора със съмнителни доходи. Полицията не е слаба, но МВР не може да възприема всеки слух и мълва, които се разпространяват сред обществото. Така заместник-министърът на МВР Цвятко Георгиев коментира ситуацията по Черноморието на фона на престрелката преди дни в дискотека в Слънчев бряг.

Още по темата
Той потвърди тезата на полицията, че повод за екшъна е спор за паркомясто, който е ескалирал през деня, за да се стигне до убити и простреляни. "Започнал е разговор, разменени са удари и физическа разправа. След това се е минало към огнестрелно оръжие. Поводът на срещата е търсене на сметка защо е възникнал конфликт за паркомястото по-рано през деня. Тогава също е имало шамари, след това са се изострили отношенията и конфликта се е разраснал", описва Георгиев пред BTV.

По думите му обществото е нормално да се съмнява за истинския повод на инцидента – нормалните хора не уреждат сметките си по този начин. То отрече и информацията за десетки хора, въоръжени до зъби. "Не е имало 30-40 души. Пристигнали са на групи по двама-трима в заведението. Намерени са две огнестрелни оръжия , един газов пистолет. Не е имало брадви, мачете, кирки и други такива", категоричен беше зам.-министърът.

Полицията не е знаела за подобен конфликт в Слънчев бряг и не е имало данни, че лица от криминалния контингент ще уреждат спорове с куршуми. "Не бих казал, че Бургас е мутренски град. Той се разви много бързо, направиха се много хубави неща и е нормално да има много икономически интереси. Очертава се като добро място за живеене", коментира още той.

Георгиев отрече да има данни за зависимости между полицията в райони и различните групи от криминалните среди, но вътрешно проучване ще има.  Шефове на РПУ-та за момента няма да бъдат сменяни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
28
 
! Отговори
Бай Шиле преди 8 години
И кой се опитват да излъжат? За парко място са се били стреляли - дрън, дрън та ярина.Утре ще кажете, че са гърмели и за една дъвка.Тия наистина ни взеха за мезе.
61
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
покажете записите от камерите, че да се убедим всички в твърденията на полицията
60
0
 
34
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Нашата полиция ни пази! Дезинформира и замита случая, иначе ще трябва да работи, разследа и докладва! Чувствам се МНОГО СПОКОЕН!!!
59
0
 
38
 
! Отговори
българин преди 8 години
Още по-лошо, Георгиев - щом за едно парко-място такъв екшън, какво би станало, ако "спорът" беше за нарко-място !?! И не се опитвайте да омаловажавате проблема - по този начин само допълнително подронвате авторитета си !
58
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Премиер ,правителство и МВР се държат като съучастници и покровители но не и като държавници,опозицията също гузна мълчи,голяма ТИХИНА е настъпила,малко са- КО ?НЕ.
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За болните деца пари може да няма, важното е за Митьо очите да има
56
0
 
22
 
! Отговори
Симо преди 8 години
Е да де, паркомясто от което ще се разпространяват наркотици!Прав е зам. министъра!
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами нормалноВ България е такаВсички знаят, само полицията нищо не знае
54
5
 
8
 
! Отговори
Призив преди 8 години
Всичко достойни българи трябва да се обединим и да се молим за здравето на г-н Очите! Един истински българин, безстрашен и силен, противопоставящ се на всеки опит да бъде унизено достойнството на семейство, род, родина!Когато се излекува, защото той ЩЕ се излекува, да паднем всички в краката му с молба да ни поведе към справедливост и към бъдещето, което той вижда така ясно!
53
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофили празнувайте ,Митьо е дошъл в съзнание и скоро пак ще е на улицата да разпределя наркотика и да обира рекета,ураа да живее Русия.За кръчмарите на слънчака ,може да предавате рекета на племенника на Митьо за да не ви се натрупва
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама естествено, че е битов инцидент за паркомясто, нали и министрите са замесени в тези "паркоместа" и прикриват някои хора.
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията не е знаела за подобен конфликт в Слънчев бряг____________________________________________ Само да напомня, че на полицията не й плащат, за да знае, а за да регистрира вече случили се събития. При което да обяснява как престрелка между групировки на наркобосове била форма на малко по-шумно откриване на туристическия сезон ;)
50
1
 
9
 
! Отговори
Призив преди 8 години
Нека всички да дариме кръв! Има реален шанс г-н Очите да се излекува и да поведе народа към справедливо възмездие!
49
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
даже стрелба не е имало...
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Laji puntove plastiki imral raneni isbagali hvanati kato pi podprikritie bg film sa parkovo mesto tosi gilm ne e gotov mutrite se trepat narkotizite varvat prostitutki s polizai afera. Dakavera prodaljava rejesor ot gerb se tarsi sa filma parkovo mesto na mutrite e v stroej tankovete traktorite idvat ne noite se turisti besche film ne ubiistvo
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парко-място или порно-място
46
12
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
В Орешароландия и Станиландия беше друго, така ли ?
45
1
 
17
 
! Отговори
националист преди 8 години
Тъй като мафията си има държава.Време е за "шпиц" команди за разчистване на тази *** без съд и присъда.Не става както каза царя да се трепят помежду си!Системата ражда нови мутрагени!
44
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Питам се?!Я ли съм луд?! :-) :-)Или тия постоянно се опитват да ме праят на луд?! :-) :-)
43
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е в Бойколандия ,утре като някоя озверяла мутра убие детето ви или го смаже с джипа си пак ще кажат от МВР ,че било нещастен случай