След нападението: БДЖ говори с МВР за сигурността във влаковете

Пиян мъж рани с нож пътник в нощния влак София - Бургас
5 юли 2019 14:50, Анисия Иванова
14

47-годишен мъж бе арестуван за нападение в нощния влак София - Бургас. Той се е нахвърлил с нож върху пътник. Пострадалият е с порезни рани и е настанен в "Пирогов".

След инцидента от БДЖ заявиха, че започват преговори с МВР във връзка с мерките за сигурност във влаковете. От ведомството пък увериха, че във всеки нощен влак има полицай, но в дневните само по направления, по които има проблеми и пътници без билети.

Мъж нападнат с нож във влака София – Бургас

Мъж нападнат с нож във влака София – Бургас

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/07/05/myj-napadnat-s-noj-vyv-vlaka-sofiia-burgas.415497
 

Инцидентът станал тази нощ в 23.30 ч. Влакът пристигa на гара Бургас малко след 8.00 часа сутринта.

В купето още има следи от нападението. Пътниците били видимо изнервени от дългото чакане на гара Елин Пелин. Там е имало суматоха, полиция и линейки... Във влака са пътували и много майки с деца.

Николай пътувал от София за Бургас. Отивал на почивка в Приморско. Разказва, че от гара Искър се качил пиян мъж без билет и се опитал да влезе в купе първа класа. Пътник му направил забележка и пияният налетял на бой. Същото лице е извадило и нож.

Сигналът за нападението е подаден малко преди полунощ на тел. 112. Близо до гара Елин Пелин влакът е бил спрян, съобщи Bulgaria ON AIR.

От суматохата пътниците разбрали, че има инцидент. Докато пристигне екип на Съдебна медицина и мине първоначалният оглед, те чакали дълго.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия коментари с САЩ са много яки. Обаче само погледнете в Щатите колко убийства има за годината от престрелки и от ножове, преди коментар.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако това се бе случило в САЩ нападателя щеше да е мъртъв и шефа на полицията щеше да дава интервю.А гражданина пострадал ти инцидента обещетен.Как ще ги стигнем американците?(не по Тодор Колев)
10
0
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
От команчите е нали ???Само те са толкова нагли !!!
9
2
 
2
 
! Отговори
т преди 4 години
типичен зародиш на прехода
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На българина и егн-то ще вапишете, ама за пакистанеца нищо!? Смешни сте
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди година на майка ми и се наложи да пътува с влак до Пловдив. Жената умря от страх, пълно с цикламени, чалга до дупка, крясъци ...Ако ви е мил живота моля не се качвайте във влак. Контрол просто няма.
6
1
 
13
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Какви ЖП войски те гонят пък тебе бе?? Жп войските едно време ги ползваха само и единствено за подръжка на жп линиите.... и само у нас можеше да се види в края на 20 ти век хора да ринат с лопати чакъла по траверсите. Едно време имаше Транспортна полиция която отговаряше за сигурността, но я закриха. Сега от дъжд на вятър пращат жандармерия, но крайно недостатъчно и в малко влакове.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4И това какво ти гарантира някой като има оръжие той вече е взел защитата в ръцете си. Ще стане като в Дивия запад Бърз или мъртъв .А как ще дадеш оръжие на едно дете и ще го пуснеш на училище там да се отбранява от даскалите психопати и джихадистите Щом искате демокрация ще живеете като в ГУЛАГ сега... навсякъде скенери, дронове, камери, линейки на всяка крачка.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не е ли по изгодно всеки да вземе защитата в собствените си ръце като разреши свободното притежание на пистолет и държавата да не харчи пари и да назначава още милиционери!
3
2
 
12
 
! Отговори
Йорданов 46 преди 4 години
Къде е този ***, която ликвидира ЖП войски?Или може без виновни, както за всичко в БГ!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да турят дюнерджии по гарите, че не се знае кога ли някой ще се качи на влака с едно мачете. Навсякъде по света по гарите има скенери и те проверяват за оръжия ама тука винаги е все късно.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ААА, не е възможно , според докладите тук всичко е наред, кат не ти отърва с влака , тръгвай пеш