Браншът отчете: Над 10% ръст на българските туристи по морето

Полина Карастоянова с коментар по Bulgaria ON AIR
6 сеп 2019 22:40, Анисия Иванова
68

Над 10% е ръстът на българските туристи по Черноморието ни този сезон. Повече са били и туристите от Германия, Чехия и Полша, а по-малко тези от Русия. Това съобщи изпълнителният директор на Сдружение Национален борд по туризъм Полина Карастоянова в "Денят ON AIR".

Тя беше категорична, че летният сезон ще завърши успешно, защото всички, носещи отговорност за това, са положили големи усилия.

Карастоянова коментира, че е много важно да спрем тенденцията на намаляващите руски туристи, защото те са много ценни за нас и да обърнем повече внимание на привличането на туристи от Турция.

Пред Bulgaria ON AIR тя изрази мнение, че прекалено много внимание и енергия са се отдилили на негативните ситуации по Черноморието ни през този сезон, а не се е дала възможност да бъдат показани добрите примери.

"Необходимо ни е да отворим разбирането си за това как ще развиваме българският туризъм за следващите 10 години с много стойностна международна експертиза", коментира тя.

Карастоянова заяви, че държавата ни трябва да започне отваряне на политиката към далечните пазари, така че например Царевец и Перперикон да бъдат разпознаваеми и желани туристически дестинации като Акропола и Колизеума.

По думите ѝ ние бихме могли да бъдем много по-интересни към Китай, САЩ и Япония, но трябва да предприемем стъпки като осигуряване на преки полети между страната ни и тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
22
 
! Отговори
Мичурин преди 4 години
Total bullshit, както казва един варненски фен на форум за строителство. Сега съм на Халкидики и има само СА и СВ коли. Какво увеличение какви глупости? Кажете колко се увеличиха плажуващите в Гърция? Затова мълчите.
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 4 до 8,пътувал съм моето момче, освен това имам приятели европейци от цяла Европа, ти не си пътувал. А ако си пътувал си бил със затворени очи. Говориш пълни глупости, абсолютно ограничен си и с промит мозък. Пропагандата ти е повлияла много лошо.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да добавя освен казаното и безопасност! И джебчийство. И сто други работи. Нашите курорти са далече от техните стандарти. Истински късмет имахме, че руснаците ни търпяха толкова време
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук идват средна ръка руснаци, които са по-добре финансово от средна ръка българи, защото все пак почиват в хотел в чужбина, а *** едва е събрал за квартира в родината. Руснаците освен това рядко ползват олинклузив, а маат по кръчмите и харчат до последно. Немскоговорящите са на олинклузив и то на ниските ранни резервации,*** за харчлък имат по 200 евро, като половината си ги връщат!
8
3
 
20
 
! Отговори
Хотел Мутропол преди 4 години
Да, от централноевропейските държави биха дошли, случайно, но никога няма да повторят. Бг туризма е в стадий на свободно падане и представлява чудесен пример как не трябва да се прави туризъм.
7
2
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Тая дали се чува като говори:туристи от Турция.Тях ги возят безплатно по изборите.
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Браво, сменяйте таргета и се насочвайте към германци, австрийци, чехи, словаци, унгарци, сърби"Хахаха И какво ще им предложим? :)))Добро обслужване? Простаците ще ги превъзпитаме викаш? Хигиена? Култура?Много си забавен, момчето ми. Ако беше пътувал повече, щеше да си наясно с отнош. на тия нации към Б-ия. Само руснаците ни търпяха изцепките и прощаваха, но и те няма вече... Така не се прави бизнес, така нормалните нации не се държат към клиентите си
5
2
 
9
 
! Отговори
1234 преди 4 години
захариева и герб знаят ли че искате повече руски туристи! ? на изборите им го покажете
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако по нашето черноморие има 10% повече нашенци, това означава че има спад минимум 40% на чуждите туристи, щом като цяло няма ръст на нощувките. Ако на някой не му е ясно, да обяснявам ли?
3
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, сменяйте таргета и се насочвайте към германци, австрийци, чехи, словаци, унгарци, сърби и т.н. Руснаците са по-бедни от които и да са европейци, не ни трябват такива.
2
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво !Вън руските танкисти от българското черноморие !
1
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво !Вън руските танкисти от българското черноморие !