Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?

Подходът ще е индивидуален за всеки плаж
226
Ангелкова: Чака ни трудно лято, безплатни ли ще са чадърите?
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова прогнозира много трудно и предизвикателно лято, защото е с много неизвестни.

"Работим, за да стартираме летния туристически сезон в началото на юли. Очакваме тогава евентуално да посрещнем чужденци от нискорисковите държави по отношение на коронавируса, които биха предпочели да пътуват.

Още по темата
Очакваме тази седмица на заседанието на Колежа на комисарите тези въпроси да бъдат разгледани, защото са включени в дневния ред и по отношение на комюникето за туризма, и по отношение на единната политика, свързана с отваряне на границите, и на единния здравен протокол и насоки", заяви тя пред bTV.

Ангелкова е предложила на Министерския възможността, ако бъдат намалени концесионните възнаграждения, и цените на плажните приспособления да се намалят пропорционално.

"Българите са на първо място по отношение на нашите мерки за това да имаме макар и късен, някакъв летен сезон. Винаги разчитаме на собствените си сили и българите са били пазар номер 1, на който разчитаме в туризма. Неслучайно всяка година правим кампания за насърчаване на вътрешния туризъм. Безплатните чадъри и шезлонги на плажовете е една от възможните мерки този летен сезон. На някои от плажовете може да има безплатни чадъри и шезлонги, а на други – намалени символични цени. Проведохме редица срещи с наемателите и концесионерите, защото подходът трябва да бъде индивидуален за всеки плаж. Благодаря на премиера и на коалиционните партньори за подкрепата за сектора. Работим за това да намерим баланса", каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелкова, какви ниско рискови туристи те идват само руснаци и англо-германски пенсионери а там заразата е на макс, българите които идваха останаха почти без доходи , така че прави си сметка какъв ще е сезона , не безплатни чадъри ами и по безплатна бира да дават пак няма да има желаещи
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен "какви чадъри бе ...вие българи ли сте" - краткия отговор е не или както казва един евро парламентарист че бил дете на Света, смях в залата....
104
1
 
5
 
! Отговори
До Зори преди 4 години
Бегай Бегай да бачкаш не се прави тук на знаеща
103
0
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Когато лете цъФнат герберугите,Ангелкова Сезона ще открие,но гладни ще останат мутрите,и за милионите ще се избият !
102
1
 
17
 
! Отговори
До Зори преди 4 години
Алоу, критикарката на Зори, май тази година желаещите за квартири, ще са нула. Сърбайте си мръсната морска вода и си ходете по лекари, но без нас, ясно! С коронавирус ще ме плашат при болестите от нашето Ла ...оморие ...
101
5
 
8
 
! Отговори
До 91 преди 4 години
Бегайте в Елада, ама поне не плюйте като да не кажа какво.. Да не ги уплашите с чантите от Била и Метро и дамаджаните
100
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за успокоение, НЯМА ДА ИМА СЕЗОН!
99
0
 
3
 
! Отговори
До Bluesky 1 преди 4 години
Браво! Право в десятката!
98
5
 
6
 
! Отговори
До Зори преди 4 години
Трябвало на принцесата да и плащали да ходи по морето. Немой го казвай някъде, че ще ти се изсмеят. Безплатно е сиренето в капана за мишки
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви чадъри бе вие къде живеете ангелкова? вие българи ли сте изобщо там??????
96
2
 
22
 
! Отговори
Bluesky1 преди 4 години
Да идеш на нашето море, означава да изръсиш една торба пари, за да се къпъш във фекалийте на близкия град или курорт! А в Гърция морето е кристално чисто! Министърката да беше помислила преди кризата за този и други такива проблеми...
95
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много трудно лято ви чака наистина.Но да не забравяме ,че трудното лято е бонус за това ,че 10 години гласувахте като зомбирани за крадци и слагачи . Направо се кефя колко редови герберасчета сега се чудят как да свържат двата края.Няма как,по евроаллантическите капиталистически икономически закони , за много хора ще е трудно ,за малко ще е лесно.Но пък си завирате банана отзад и обикаляте свободно по света.
94
0
 
19
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Най-трудно ще бъде Лятото за тези 240 общински хрантутници, дето несебърския кмет ги съкрати.Те хубаво бяха хвърлили котва в Общината и цoцаха, без да вършат работа, но опре ли работата до пари, предизборните обещания се оказват лъжи и следва уволнение.Надявам се, още общински лaпaчи да останат на улицата !
93
5
 
5
 
! Отговори
До Зори преди 4 години
Кой ще ти плаща на теб. ***? СТЕГНИ СИ ДУПАРА ДА РАБОТИШ, ЩЕ И ПЛАЩАЛИ ТЯ ДА ХОДИЛА
92
0
 
22
 
! Отговори
Зори преди 4 години
Трябва да ни плащат за да ходим на нашето черноморие. Само бетон и никакво море.Направихте от курортите циментови курорти.
91
1
 
16
 
! Отговори
Bluesky1 преди 4 години
Няма ли кой да й каже на тази ко кош ка да не се напъва излишно, да не се хаби, понеже нищо нема да роди празната й кратуна! Две основни неща са необходими, за да отиде българина на българското черноморие. Първо, требе да има пари в джоба и доходи, което в настоящата ситуация въобще не е сигурно! Второ, което е фундаментално, морския ни туризъм трябва да се изчисти от всички бай-ганьвски черти и да бъде ориентиран към по- качествена услуга и цени, съобразени с доходите на населението!
90
3
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Частника Андрешко няма да получи ваучер, защото не си е платил данъци или осигуровки.Честния частник ще получи ваучер, за да отиде в хотела на друг честен частник на заслужена почивка.Там ошашавен от алкохола на ол-инклузив, ще види на хоризонта светлото европейско бъдеще.Септември ще бъде Май,На морето ще бъде Рай,със ваучер ... ще бъде !
89
15
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 4 години
И без вашия труд си праим милионите. Има кой да ни бачка. То от злоба едвам дишате, ке се разболеете
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само наще неграмотни министри пак не разбраха, че не става дума само за пари и за безплатни чадърчета. Ние и в Гърция си харчим по 100-200? на ден джобни, ама го прайм с кеффф и ги даваме с удоволствие и знаем какво получаваме за тия пари. И повече ще харчиме, но стотинка за черноморието няма да йм дам.
87
1
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Днес заразените от коронавирус в България са 69 човека. Ама нашите мутрохотелиери и ресторантьори не могат да четат и си правят сметката без кръчмаря / коронасвируса/. Жалко, че ще го отнесат обикновените готвачи, сервитьори, камериерки и всякакъв друг персонал.