Нови 65 случаи на коронавирус у нас, трима починали за 24 часа

Заразени са 9 деца до 17 години
Обновена: 13 май 2020 08:20 | 13 май 2020 08:09, Александър Попов
226
Нови 65 случаи на коронавирус у нас, трима починали за 24 часа
Снимка: Министерски съвет

През последните 24 часа са доказани още 65 нови случая на коронавирус, с тях общо заразените стават общо 2069. Извършени са 1387 проби.

Активните области са 12. 24 от новите случаи са в София. В Благоевград има 8 нови случая, във Видин – 6, в Ямбол – 6, в Плевен и Сливен – по 4, в Пазарджик,  Перник и Разград – по 3, в Пловдив – 2, в Кюстендил и Русе – по един.

Има 9 нови случаи на деца до 17 години - 6 в София, 2 в Разград и 1 във Видин, съобщи секретарят на Националният оперативен щаб доц. Димо Димов.

Още по темата
Регистрирани са 7 нови случая сред медицинския персонал - на трима лекари, на три сестри и един санитар.

Облекчаването на мерките не бива да води до неглежиране на мерките в лечебните заведения, заяви Димов.

Починали за последните 24 часа са трима души - мъж на 43 г. от Пазарджик с придружаващо заболяване диабет, жена на 83 години от дома за стари хора в Кула и последният случай е на 80-годишен мъж от "Пирогов".

Общият брой на починалите е 96, средната възраст е 66,8 години

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
20
 
! Отговори
Зоро преди 4 години
До АнонименДо 96С маска, на 30 и повече градуса жега, не е нужно да си сърдечно болен, да имаш емфизем или някаква алергия, за да припаднеш - най-малко.Маската пази от вируса толкова, колкото панталонът "изгорелите газове".
89
5
 
13
 
! Отговори
123 преди 4 години
Типично по нашенски, както на спортни състезания- тръгнем много добре и накрая се о***eрем
88
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** сводки с манипулирани бройки.
87
6
 
11
 
! Отговори
Котки преди 4 години
Кога горе долу ще настане хаос и ще обръщаме коли и ще хвърляме павета и коктейли ***? Аз започнах да разглеждам брошурите на Текномаркети и такива истории, да си избера неща за когато нахлуем и започнем да грабим.
86
17
 
25
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 4 години
Опуснаха мерките и си пролича българската простотия- напук ще се ходи без маски в магазина и автобуса ,ще се плюе по земята, ще се събират големи компании в междублоковите пространства ,просто поведение на безмозъчно ,самодоволно стадо с голямо самочувствие тип"всичко разбирам и измислени вируси мен не ме ловят".Не сме дорасли за европейска свобода-липсва ни самодисциплина и обществено самосъзнание.
85
8
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Това са много неприятни цифри.В София имаме десетки нови и то регистрирани.Нерегистрираните нови за деня означава, че са стотици.
84
3
 
15
 
! Отговори
Тома неверни преди 4 години
Някои от заразените "деца", да не би вече да имат деца? Безплатен скрининг на фавелите - за наша сметка.И тези "данни" с йо-йо ефект.....Все по-неубедително. Чували, камиони, арена "Армеец", примери с чужди държави...?Кофти е, че толкова много заразени медици отчитат. Оказва се, че системата е продънена отвсякъде.Най-важно е за ТЯХ, хората да психясват и да бъдат мачкани.
83
6
 
2
 
! Отговори
До аз-ът преди 4 години
Не те троля. Просто ми е обидно, че адвокати, лекари и нотариуси - цветът на нацията - не отделят внимание на правописа и граматиката. Днес ми предстои подписване на нотариален акт за придобиване на поредния имот, но използвах услугите на млад адвокат. Безупречен правопис и словесни конструкции. Всички вмъкнати части на изречението са изрядно отделени със запетаи. Мисля да й дам двоен хонорар заради удоволствието, което ми достави с тази нотариална белетристика.
82
6
 
19
 
! Отговори
Хлопа ми.. преди 4 години
Много от нас ще хванат covid-19 и няма да разберат или ще го изкарат като хрема. Други, които стерилизират всичко около тях, вероятно няма да хванат covid, но пък ще умират ежедневно, дълго и мъчително във своя пленени от своята страхова невроза. Последното е предвестник на по-сериозни последствия - някои от тях ще реализират предразположението си и ще отключат психични отлонения и шизофрения. Совите не са това което са! Дъските започват да хлопат!
81
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете лудите на спокойствие да изработват стадиен имунитет.
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 85Маските ли са най- големият ти проблем?Като разрешат ходенето без маски, животът ти ще стане по- уреден, успешен...?Ще можеш ли да махнеш маската, която е вътре в главата ти?
79
7
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 4 години
Ами, то от другите грипни вируси сигурно има и повече болни, от тях също се умира понякога, но тях никой не ги брои.Стига с тия брифинги !Животът си тръгна постарому.Никой не ви гледа нагласените статистики.Разбрахме, че всичко е игра за много пари и преследва чипизация на човечеството.Питайте хората как се оправят сега с изхранването на семействата си.
78
4
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
До 666До аз-ътЛипсват ти първите 18 години.Като се научиш да пишеш заповядай пак,че то докато ти прочете човек първите 5-6 думи и после се отказва.-------ми не чети бе пляскач. Аз, когато на някой не мога да му прочета написаното - спирам да чета. Ти пък - чак даже ми и отговаряш? Не чети бе, точно па такъв като тебе ми е през .... дали ще ме чете или не...Шушляк !
77
13
 
9
 
! Отговори
. преди 4 години
ВЪРНЕТЕ МЕРКИТЕ!!!!
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден една и съща новина с различни числа.
75
11
 
10
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
До всички ужасени и уплашени.Стойте си в къщи, тъкмо ще увеличите размерите и ще намалите здравето.После като излезете и бързо ще ви гътне.Аз си излизам, не съм спряла, придобивам стаден имунитет.
74
10
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Скок от почти 100% за един ден.Това е много неприятно.Пазете се.
73
9
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Айде мангърковци кажете сега, днес да си пускаме ли децата в парка?---*** недей бе... опърдчявайте си взаимно душиците жалки в панелката. Не ги пускай ! Дръж ги с по един леген на опечената терасата да гледат как другарчетата им си живеят жиовта. Тебе требе те кастрират бе....
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 64Сигурно кръчмарите са виновни, че всеки ден пристигат хора от чужбина от огнища на зараза.
71
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи стар? Задължават те да работиш до определена възраст, за да получиш пенсия. Значи си млад и работоспособен. Изведнъж- над 60 годишните да ги затворят, че били стари