Заплатата на столичани скочи с 205 лева

Средно за страната увеличението е със 146 лева
119
Заплатата на столичани скочи с 205 лева
Снимка: Dnes.bg, архив

Заплатите нарастват във всички области на страната. Средната заплата в столицата е 2073 лв., показват последните данни на НСИ. Това е ръст с 205 лв., или с +11% за година.

Средното увеличение на възнагражденията в страната в рамките на година е със 146 лв., пише "Труд"

Но има големи разлики в повишението на заплатите в различните области. В четири области на страната ръстът на заплатите е с повече от 200 лв. На първо място по увеличение на възнагражденията е Силистра. Заплатите в областта са нараснали с 256 лв. до средно ниво от 1222 лв. Това е впечатляващо увеличение от 26,5% и се дължи на промишлените предприятия в областта.

На второ място с почти същото увеличение на заплатите от 255 лв. е област Разград. Но тъй като заплатите в тази област като цяло са по-високи от тези в Силистра, увеличението за година е с 20,7% до 1484 лв. Третото място е за Перник, където повишението на възнагражденията е с 231 лв. (+23,1%) до 1230 лв. Големият ръст се дължи на близостта на Перник до столицата. София остава на четвърто място по увеличение на заплатите, но ръстът също е с над 200 лв. за година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Заплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
8
 
! Отговори
l преди 2 години
взимайте металотърсач и отивайте на полето, в България е пълно с неоткрити съкровища, имате по - голям шанс да забогатеете от това отколкото да работите 40 години. аз на седмия си ден с металотърсач 9 византийски фолиса (1000-1200~г.) намерих
80
10
 
4
 
! Отговори
Лопе преди 2 години
В нашата фирма програмиста взема 7000лв, аз 3000, 3ма офис сътрудници да на 2000 лв. Средната заплата в нашата фирма е 16к делено на 5 сиреч около 3 300 лв. Това значи че фактите са абсолютно изкривени. Но заплатят мода в фирмата е 3300 минус 70 процента тоест масата от нас получава 2 300 лв. Това е и реалността е България
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Произвеждат продукт . В нужника.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бягайте в Русия на Путин. Там е рай... Евтиния до шия.
77
10
 
5
 
! Отговори
БКП преди 2 години
Софиянци произвеждат качествен и количествен продукт. Затова получават повече . И ядат повече.
76
2
 
18
 
! Отговори
Бездарници преди 2 години
Днес по БНТ беше казано, че каквито са ни журналистите такива са ни и управниците. Истината е, че толкова калпава журналистика България не е имала и през соца. ***, ***, неграмотни и куп още няма да е грешка. Днес не се сещам за нито един журналист в ефир, който да струва колкото малкия пръст на Кеворкян, на Коритаров. Жалки неграмотници лишени от достойнство, върти опашки. Затова ни управляват алчни бездарници на ротационен принцип.
75
0
 
5
 
! Отговори
Кирил м преди 2 години
Носете си маските и да не чувам недоволен глас . Кръшкачи .
74
0
 
4
 
! Отговори
Striker преди 2 години
На столичаните не ни интересува, защото данъците си ги плаща в Айтос или в Джебел. За софиянци е важна информацията.
73
1
 
10
 
! Отговори
с мен в пещерата преди 2 години
Март като стане левче киловата , ще поскъпнат свещите и газените ламби. Да ама ще поевтинеее сапуна , щто няма да има търсене. И вода няма да трябва . Ще се къпем един път годишно . Няма да си купуваме перални , няма да ни трябват бойлери печки телевизори кабелни телевизии и хладилници климатици и други. Самобръсначки също , одиколони пяна за бръснене . То и апартаменти не ни трябват. Един нож между зъбите и на лов в гората.
72
3
 
10
 
! Отговори
Нашествие от Селата преди 2 години
Ще има масова миграция към Софийски от всички провинции и забутани села. След като спечелят пари от Софийските си заплати ще купят билети до UK и берат ягоди и картофи на още по-високи заплати в паундове и в евра. Такъв е кариерният и жетейски път на селянина и чалга човека.
71
3
 
19
 
! Отговори
Бутафория преди 2 години
Тия данни са доста съмнителни на фона на тотално затваряне, фалити на бизнеси и т.н.На фона на тези лъжи крещят безумно ниските пенсии, лишени деца от детски надбавки. Защо спряха да изнасят данни за сравнения с Румъния? Защото там, когато дават, ръста е с 25%,а не като у нас с 6%.Крият инфлацията, защото истината е, че е 20%и пенсиите трябва да следват този ръст по швейцарското правило. Всичко си е лъжа и измама за прости хора.
70
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А благодарение на ПростоНаглия сметките за ток се покачиха последния месец за бизнеса с 500% и много от фирмите приключиха завинаги с дейността си, а други с последни издихания нещо се мъчат уж да работят докато тази пodлoгa им праща рекетьорите от НАП. Сметката в магазините пък скочиха с 50 лв на пазаравуне. Тези с "работа" чакат всеки момент да бъдат съкратени, а безработните масово напускат градовете. Ето това се казва "Промяна", само дето faтмaka и компания не казаха каква ще бъде.
69
0
 
12
 
! Отговори
какво не ви стига преди 2 години
Неси харчете парите за луканки и свежи ягоди . За по бедните има имитиращи продукти .
68
3
 
8
 
! Отговори
икономайзер преди 2 години
За да стане промяната трябва да се намалят заплатите . Да няма инфлация.
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За коя столица става въпрос?
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Високоточни картофи ще садят с лазерно насочване.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брането на ягоди в София поскъпва. Инвеститори имат намерения да садят скоро картофи.
64
3
 
7
 
! Отговори
до 59 Влади преди 2 години
Хм, за дете не знам как стоят нещата. Без дете за 2ма - ипотеката и сметки (ток, вода, интернет, youtube premium, netflix, hbo, spotify и т.н.) излизат около 1500-1600лв. Още 2000-2500лв. ни отиват за храна, заведения и т.н. като не се лишаваме от абсолютно нищо (скъпи заведения, Био храни и препарати, хобита). Общо взето излиза, че ако е с дете човек, наистина трябва да се лишава от някои неща или да подбира какво точно купува при 4К семеен доход. Вероятно 6К е наистина минимума
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще стане по 10 к, ама ще си продадем половината територия за тази цел, яжте ай ти след 100 години ноще няма да е останало от вашия труд по същество :))
62
1
 
7
 
! Отговори
един преди 2 години
за цените на тока и парното нещо да съобщите , щото надхвърлят тези проценти . за хранителните продукти няма да отварям дума . ами има промяна , кой казва че няма .