Млади, улегнали - пият, друсат и шофират, но останаха и без коли...

Полицията в Бургас отне шест коли
Обновена: 15 авг 2023 09:06 | 15 авг 2023 08:48, Александър Попов
239
Млади, улегнали - пият, друсат и шофират, но останаха и без коли...
Снимка: БГНЕС

Шест автомобила са били иззети от собствениците им само за два дни след положителни тестове за дрога и алкохол, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

На 12 август, около 15.50 ч. в района на КПП – "Нафта Трейдинг", полицаи спрели за проверка "БМВ 320", със софийска регистрация, управляван от 29-годишен софиянец, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин, а водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила му е иззет.

На 13 август, около 02.55 ч. в района на бургаската улица "Чаталджа", служители от "Специализираните полицейски сили" спрели за проверка лек автомобил "Санг Йонг Тиволи", със софийска регистрация, управляван от 23-годишен бургазлия, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба била положителна за употреба на канабис. Водачът дава кръв за химичен анализ, но отказва да даде урина. Задържан е със заповед за срок до 24 часа, а автомобила му е иззет.

На 14 август, около 08.05 ч. на ул. "Св.Св. Кирил и Методий" в Приморско, полицаи спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген Бора", с бургаска регистрация, управляван от 18-годишен младеж от с. Равна гора, като водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. И двете проби били положителни – алкохола бил с концентрация 1,38 промила, а наркотиците били положителни за употреба на бензодиазепини. Младежът е задържан за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 14 август, около 17.10 ч. в района до комплекс "Персани" в Слънчев бряг, полицаи спрели за проверка лек автомобил "Фиат", без регистрационни номера, движещ се към Свети влас, управляван от 39-годишен мъж от Криводол. Тестът за алкохол показал 1.90 промила, а водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 14 август, около 20.10 ч. в района на КПП - "Дигата", полицаи спрели за проверка лек автомобил «Тойота Ярис», с бургаска регистрация, управляван от 40-годишна бургазлийка, която е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества. Втората проба е била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин. Жената отказала да даде кръв и урина за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобила е иззет.

На 14 август, около 22.30 ч. в с. Кошарица, общ. Несебър, полицаи спрели за проверка "Фолксваген Тигуан", с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен мъж от с. Кошарица. Той нямал книжка, а дрегерът отчел концентрация 2.22 промила алкохол. Водачът е задържан за срок до 24 часа с полицейска заповед за задържане, а автомобила е иззет. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: Бургасотнети коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
0
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Отнемането на автомобил противоречи на закона за собствеността! Санкцията за равностойност със стойността на МПС-то е узаконен рекет. Този закон стимулира корупционни практики. Тестовете са косвени и не могат да гарантират достоверност, освен предполагаемо нарушение. За действителни нарушители да се приравнят наказанията, като за опит за убийство!
212
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква милост за потенциалните убийци на пътя.
211
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Само тъка,ако искаме да оцелеем,това,че трябва още прецизност,направете го,но само това е пътя срещу престъпниците по пътищата/защото това е умишлено престъпление,да караш автомобил след употреба на алкохол и наркотици/термина по непредвъзливост е смешен,защото е налице УМИСЪЛ.
210
0
 
6
 
! Отговори
онио преди 1 година
У дома си ако искаш пий по една туба на ден ракия,но качиш ли в кола ставаш умишлен убиец на пътя. Оръжието трябва да ти бъде извзето от държавата и после пак си пии у дома!
209
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 1 година
О... грешиш приятел , има право и то по закон и така е в много страни по света.Информирай се!!!
208
0
 
5
 
! Отговори
1234 преди 1 година
Поздравления за полицията, за РЕАЛНО свършената работа. То от Санг Йонг и Фиат ще се започне, беше чсно, но дано вдигнат и ценовия клас. Като конфискуват няколко по-нови S/G-класи, наистина ще повярвам, че има някакъв шанс срещу корупцията в тази държава.
207
0
 
1
 
! Отговори
opis преди 1 година
Ко стана с Белослава Беловинова Белошмъркова? Не карай пил, ама аз мога да карам!
206
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКогато полицайте работят, ония с фераритата спят. Когато ония с фераритата бучат, полицайте спят :))
205
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съпротивлявайте се срещу беззаконието на Кирил Петков, никой няма право да ви отнема ваша собственост!
204
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля това е най-добрата мярка. Караш надрусан, пиян над някакви промили - вземат ти колата. После се оправяй. Както паяците вдигат колите.
203
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше дин алкохолик, от тези дето ви строят апартаментите ново строителство, та *** всеки следобед беше яко пиян и ходеше по улицата крещейки "И един милион да имам ще го изпия!", та сами си достете дали няма още утре да е с друга кола пак пиян.
202
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
16. август, преди обяд, автомобилът "БМВ 320", иззет на 12. август, е върнат на собственика с извинения за причиненото неудобство!
201
1
 
11
 
! Отговори
toti преди 1 година
Никога не е късно,щом никой не се е осъзнал и мисли отговорно!!Сега и колите са по стока ,а не как преди Руски ***!!!Да ги дават на болници и кметове в закъсали села да помагат на хората,щом тези не им се живее!!
200
1
 
18
 
! Отговори
someone преди 1 година
само така подред, отдавна закона трябваше да е такъв.
199
4
 
5
 
! Отговори
Уау преди 1 година
Абе, не ви трябват коли, бе, да ви в селяните прости.
198
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма улегнали алкохолици. Много добра новина е, че са останали без коли.
197
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва специализирана полицейска акция срещу собствениците на скъпи коли, искам да си взема такава на търг от НАП така че айде на работа!
196
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дано не се окаже че тестовете им реагират на кофеин и никотин, че тогава го загазих здравата :) Иначе - да, да им взимат играчките. Да са мислели преди да се налочат. И тестовете дават отклонение в рамките на двата процента.
195
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван Асен - И още нещо. Защо има наркотици? Ами защото полицията не лови дилъ_рите. Ако последните не си плащат на който трябва, веднага му правят акция. Плащат ли, няма проблем, не се барат. Никой не пита, кой не си е свършил работата, за да има наркотици, а се гонят консуматорите. В Бг да хванеш някой да шофира и да има позитивен тест, се води разкрито престъпление, с което се правят на много работливи пред ЕС и затова законът не е "под влиянието", а след употреба - лов на вещи_ци.Това е!
194
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван Асен - Никога. Преди време нали излезе информация, че си имат списъци с регистрационни номера, които не се барат. Тълпата това не разбира, че истинският проблем е корупцията. Ако я нямаше нея, тогава нямаше да има купени книжки, прецакани пътища и недосегаеми от полицията. И за да отчитат повече разкрити престъпления направиха така, че дори някой младеж да е пушил марихуана преди 2 седмици, пак да му отчете. Него дори ще го опандизят, а тези с колите за 100-200 000 няма да ги тестват.