Сабрутев: Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия

Държавата прави възможното за протестиращите
5 окт 2023 08:25, Росен Стойчев
240
Сабрутев: Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия
Снимка: БГНЕС

Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която плащаме като битови потребители. Това каза за БТВ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев, който е и член на комисията по енергетика в парламента.  

„Това, което предложихме на протестиращите, е всичко, което можеше да направи държавата

Още по темата
Да предложи сядане на масата за преговори. Да предложи седем точки, които реално решават исканията на синдикатите“, коментира той блокадите на магистралите.

Венко Сабрутев обаче е категоричен, че териториалните планове за преминаване към зелена енергия няма как да бъдат изтеглени от ЕС. „Ако искаме да преговаряме по тези планове, те трябва да са внесени, за да има база за преговори. С ЕС се преговаря на база документи, а не на база общи приказки“, поясни още той.

Според него тецовете вече са неработещи, т.е. пазарните принципи ще ги затворят и работа на държавата е да осигури работни места за тези хора, които ще останат без препитание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: обявиВенко Сабрутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
20
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Фирмите на са Бълграски бе пичове.От къде дошла там отишла парата с разлика че независимата Българска енергетика ще е в ръцете на чужди фирми.Толкова ли не разбрахте и децата от първи клас научиха.От износител ставаме вносител през посредници и едни дебели комисионни.Това е.Елементарно.Нямат и пари за гласове и избори, трябват им и пари защото 90 процента що гласува е Римлянин а той не гласува по съвест а с пара.Кой ти мисли за България, тя не съществува от 30 години.
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Пинокио Петилетките свършиха...има пазарен принцип...приеми го..31432
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Американските ТЕЦ-ове произвеждат скъпа енергия, заплащана над пазарните цени за 20 години напред според договорът сключен от ментора на ей този rнycняр, а именно Дparaлeвckия мaвъp...
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
4 пъти, ама 3 о тея пъти са зелене сделка. Освен това, себестойността на тола пада според колипеството. ТЕЦ-ът има минимални разходи. Няма как, да работи на 10% и да си полрива нуждите. Но ако е на 50-60% средно, щемсинплкрие рязходире и ще може да си смълне цените с 30-40%.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Целта е всички хора с данък въглеродни емисии. Данък "дишай"! После ще има данък "Слънце"! Автомобили, заводи, крави, хора. Всичко по реда си.
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези не могат да осъзнаят колко са неадекватни и продължават да копаят дъното, миналата година и Германия и повечето страни в ЕС върнаха въглищата, нашите още при влизането в ЕС затвориха два блока на АЕЦ и продължават по чуждия план за унищожаването на България.
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лъжа е, че е четири пъти, но енергията излиза по-скъпо заради заробващия "въглероден данък""...
8
5
 
9
 
! Отговори
Румен преди 10 месеца
Сабрутев каза стара истина . Но тридесет години политическия елит мълчеше за да пълни партийните каси . Така е и дружество топлофикация за сградната инсталация. Като кмет Б. Борисов ще ще да я маха . Но видя , че народа плаща и се отказа.
7
11
 
10
 
! Отговори
Пинокио преди 10 месеца
Продадохте България, следва война и колонията е готова.... точно по Американски сценарии.България я няма, няма и Българи, има едни жалки същества на пара при Сорос.Продавайте и да се знае да се приключи.
6
2
 
26
 
! Отговори
Оставка преди 10 месеца
Моля някой да ми обясни, защо трябва да вземем каквито и да било милярди и тогава да започнем да привличаме инвестиции и работодатели? Нещо не успявам да разбера! Тези работодатели с производствени мощности, от къде ще вземат енергия? И сега има достатъчно място за инвеститори в мариците - безброй халета, помещения, пътища, железници, хора... Каква е тази упорка с милярдите от ЕС?
5
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те не могат да си покриват заплатите! Всички ги дотираме!
4
5
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 10 месеца
Всеки плаща и хоро играе!
3
7
 
18
 
! Отговори
Уточни Лъж.ецо преди 10 месеца
С нашите си въглища или със вносната американска газ.Уточни Събрутев.Лъжци сте всички, наредени на опашката за пара от Европа...... ОСТАВКА И НЕ СЕ МЯРКАЙТЕ ПОВЕЧЕ.
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тецовете плащат въглероден данък. За какъв свободен пазар става въпрос?
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ам чи, така си е....