Медът ще поскъпне, очаква се 20 лева на буркан

Нови очаквания
Обновена: 22 окт 2023 12:19 | 22 окт 2023 12:09, Росен Стойчев
75
Медът ще поскъпне, очаква се 20 лева на буркан
Снимка: БГНЕС

„Принципно медът трябва да поскъпне, тъй като всички други неща, които се използват в пчеларството, вече са поскъпнали. Цена от 20 лв. за буркан с истински мед се среща от около една година. Все още не е ясно дали той ще достигне 22 лв. за буркан“, обяснява Стефан Стефанов, който е учител по професия, но в свободното си време отглежда пчели, съобщи БТВ.


Той каза още, че тази цена е за истинския планински мед, а не за този, добиван от полетата с рапица.

Още по темата


Той каза още, че от 3-4 години почти цялата му реколта се реализира в Мадрид, където живее неговата майка. Трудно е продукцията да се реализира в България на цени от 20 лв. за буркан, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: медпредупреждение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
12
 
5
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Стига сте ривали Ве... Ко е 20 лева за буркан хубав мед... Паре за виски имате, а за мед нямате... Ми произвеждайте си тугаз... ===)))
43
1
 
11
 
! Отговори
биологичен пчелар преди 1 година
Когато чуя за пчелен мед от района на Балкана и си представям кошери не повече от 10-тина. Уви, това е жестока заблуда. Тази година един мастит пчелар ми сподели, че той на своите 285 пчелни семейства им е дал 20 (двадесет) тона бяла захар. Получава се по 70,175 kg захар на 1 (едно) пчелно семейство. Аз като биологичен пчелар тази година добих по 6.340 kg биологичен пчелен мед. Пчелния мед го продавам по 12 лв буркана. Клиенти имам, но мед нямам вече. Цената през 2024 г. ще бъде 14 лв. буркана.
42
2
 
12
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Ами да си го ядат на такава цена, ама да не реват, че на Марс нямало реколта и затова... Заплатата не ми е скочила 3 пъти, а е намаляла. Да изнасят , ако има кой да им го купи, а не тук да продават нещо от глюкоза. Знам и как се гледат пчели, да не ми увиват кълчища на .***, че било много скъпо. Като не могат , да не гледат...
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДНА ХАПКА от МЕДНА ПШЧЕЛНА ПИТА НА ДЕН и ЕДНО ЯЙЦЕ НА СУРОВО ИЗПИТО ОТ МЕН избива ДОКТОРА ОТ МЕН! ..... това знание е още от по времето на КАРТАГЕН!
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз го продавам 60 лв за буркан. Минералната вода 70лв за литър и половина. По-добре е от рано да вдига човек цените. Че в България не се знае.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та така! Производителите на мед в кошерите по Българските планини са Майките Пчели производители на мед! Там където пръскат със пестициди за избиване на Пчелите в пчелните кошери са Тъpтeите! Тия които произвеждат истински мед, който се кристализира са истинските Майки Производители и Продавачки в България! Всички Буркани с надпис Мед, който не може да се КРИСТАЛИЗИРА понеже са додали допълнително захар и е сварен при вливане в БУРКАНЧЕТАТА е неядален и е произведен от ТЪPТEИТЕ!
38
1
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
"За да бъдеш все напред, яж с лъжица пчелен мед" :))))))))
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младата майка снася дневно яйца с обща маса по-голяма от собственото и тегло. Това се дължи на непрекъснатото й хранене от пчелите с маточно млечице. Анатомичното устройство на маката е както това на пчелата работничка с тази разлика, че нейните яйчни тръбички са много добре развити и са над 13-150 за всеки яйчник. Жилото си майката използува само за убиване на други майки в маточниците.
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наполовина е най серт! Килограм мед и килограм сироп! Забъркваш и двайсетачка на буркан от 800 грама!
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пчелата майка е единствената женска пчела в пчелното семейство, която има напълно развити размножителни пoлови органи. По размери и форма тя се различава от останалите пчели. Дължината на тялото и при различни породи е от 20 до 25 мм, а теглото на оплодена от тъpтeите е от 180 до 325 мг. докато неоплодената е 150-220 мг. Пълноценна оплодена майка снася от 1000 до 2000 яйца в денонощие, а за един сезон от 150 - 200 хиляди!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшив мед не ям! Нито бъркан,украински+ китайски+за есенция малко български+ количество захар! Ами то си е скъпо,къде е Китай,къде е Украйна,а и захарта поскъпна!
33
3
 
5
 
! Отговори
IT Pro преди 1 година
Спокойно, в Гърция е 10 евро в планински район, и без това се ходи до там за сирене ще почнем и мед да докарваме
32
4
 
3
 
! Отговори
Талибан преди 1 година
Малко е цената ,всеки ден имат пари за кутия две цигари,ама меда скъп им се струва,аз на 12го продавам,и цената ме устройва,но ако гледаме капитализма цената е малко
31
1
 
10
 
! Отговори
Не ме вълнува! преди 1 година
Ако ще и 100 лева да стане! Няма да го купуваме! И без това е фалшив!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо 50 лева да го направят,и да си го ядят понеже няма кой да им го купи, какви са тези тънкажи - само 20 лева буркана. :)
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на пазара в Гео Милев си е 10лв буркана....
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нз уж ниски цени бяха на пчеларите ся 20лв.. на кой да вярваш
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитрите програмисти сами си правим мед. Плащаме на пчелари да ни гледат кошерите. Отдавна имаме хиляди декари земи. Реална стойност на 1 буркан истински мед е 6-8лв.. ако плащате повече, ваш си проблем- произвеждайте си го сами.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,Най лесния за подправяне като продукт е меда,така че медената далавера у нас ми е ясна! От една страна плачат за субсидии,от друга страна го обръщат в доходоносна промишленост!
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си го ядат като стане 20 лв,а може и г..а да си мажат.