Морален кодекс за плажуващите: Без монокини на плажа в Бургас

Спасителите застъпват от 1 юни с ново работно време
Обновена: 29 май 2024 09:20 | 29 май 2024 09:19, Анисия Иванова
74
Морален кодекс за плажуващите: Без монокини на плажа в Бургас
Снимка: БГНЕС, архив

Да няма монокини на плажа в Бургас - това е една от основните забрани, които ще важат и това лято, увериха спасители пред “Труд”. Мярката е част от Моралния кодекс за плажуване, който преди няколко години бе написан от представители от църквите и други организации в града.

Плажният сезон в Бургас започва на първи юни, когато по ивицата вече ще дежурят спасители. Първоначално те ще са само на два поста или четири спасителя, плюс линейка с медицинска сестра. Така поетапно ще се увеличават, а на 1 юли вече всички ще са по вишките, към медицинският екип ще има и лекар. Морските стражи това лято ще са с ново работно време. Те ще са на вишките от 9 часа сутрин до 18:30 часа следобед. Досега бяха на работните си места от 8 до 18 часа.

“До края на седмицата от Министерството на туризма ще спуснат официално какво ще е работното време”, казаха спасители от.

Те посочиха, че забраната за монокини се спазва първо, защото плажуващите така дами разсейват спасителите и те не могат да си вършат работата, и второ - защото плажът е пълен с деца и не е прилично. “Жени по монокини миналото лято нямаше. От 4-5 години, те рязко намаляха”, обясниха още спасителите.

По думите им бум на монокини имало само за кратък период - в първото лято след пандемията, когато на плажа “паднали дрехи и задръжки” заради дългата карантина и жаждата за свобода, но сега вече всичко е в рамките на допустимото.

Сезонът в Бургас започва и без Евин плаж. Вече години наред няма ограждения в единия край на Северната ивица, където преди години дамите трупаха тен по Евино облекло. До тях беше и Адамовият плаж.

Според друга забрана от кодекса, самите спасители не трябва да свалят мацки в работно време. Стражите от своя страна също се кълнат, че вече не са гларуси. С климатичните промени, морето се е изменило. Има много подводни течения и те непрекъснато трябва да са нащрек, да не стане някоя беля с летовниците сред вълните.

Според морските спасители, трябва да има повече млади кадри, които да се ориентират към професията им. Заплащането обаче не е много атрактивно, а и младите предпочитат по-лек ангажимент - примерно да са на басейните, където няма мъртво вълнение и работата не е толкова напрегната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жените искат да се показват, не всички разбира се, но това е право на избор :))) Мъжете ходим на плаж малко да поплуваме и да видим за какво става на въпрос :))) Те жените сами си определят как да са облечени, все пак има такива които нарочно предизвикват нас мъжете :))
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заповедта трябва да се прецизира: монокините са забранени за бабишкерляци, дебеларки и грозобаи. За млади и готини "таласъмчета" - МОЖЕ! :) :Р
33
3
 
12
 
! Отговори
Не разбирам преди 3 месеца
Защо премахнаха Евините и Адамовите плажове? Помня такива от детските си години - те бяха оградени, мъж не можеше да влезе в Евиния плаж, нито жена помисляше да иде в Адамовия. Хората ходеха на такива плажове за да укрепват здравето си или за да лекуват някакви болежки. Тези плажове са нещо различно от нудистките, които навремето бяха забранени по нашето Черноморие. В наше време има нудистки плажове, но няма Евини и Адамови, които са свързани със здравето на хората!
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде да е хайрлия таз година без монокини догодина с фереджета.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно в манастир ще превръщат плажовете в Бургас :)))
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма нищо по нормално от това човек да се пече гол на слънце. Не мога да разбера от какво се срамуват хората?
29
3
 
7
 
! Отговори
СПАСИТЕЛ преди 3 месеца
НЯМА МЪЖЕ ЖЕНИ ЛЕВИ РЕЗБИ ИЛИ КАКВИТО И ДА Е.ВСИЧКИ ОТ ТОВА ЛЯТО ФОРМА С ВОДОЛАЗНИ КОСТЮМИ!🤣
28
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Монокините са чиста простотия и нормална жена няма да си разнася голите гърди на обществено място. А тези, дето нямало да могат "да се насладят", сте за съжаление ако отивате на плаж, за да зяпате ци ци...
27
2
 
17
 
! Отговори
Келеши преди 3 месеца
Ще превърнат Бургаският плаж в детско -певсионерски. Ужас...
26
2
 
22
 
! Отговори
Колева преди 3 месеца
Да има съблекални на плажовете-да може да се сменят мокрите бански!Почти липсват такива или са в окаяно състояние...
25
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като няма монокини, за какво да ходиш на плаж, не може да се насладиш на женските прелести :))) Добре че във Варна го няма това нещо :)))
24
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Малко се прекалява вече. Време и мъжете да носят горнище! С какво техните гърди са "по-морални"? Да споменавам ли, че някои дори са по-надарени от силиконка? Да се включи в кодекса: всички мъже с тениски на плажа.
23
2
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 3 месеца
Че те мойте гърди са по-големи от на доста жени, и аз ли ще трябва да нося сутиен?! :D
22
1
 
31
 
! Отговори
Рас преди 3 месеца
Точно пък сегашната църква да ми говори за морал.
21
4
 
33
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 месеца
Църквата не забрани прайда, но забрани мъжете да виждат естествената си плячка без сутиен. Нещастници!
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аман от гейовe, би, три сексуални и всякакви подобни извратеняци! Ние нормалните за какво да ходим на плажа тогава?!?
19
4
 
9
 
! Отговори
Явно преди 3 месеца
В ранния форум са само дъртти чекисти...
18
4
 
23
 
! Отговори
Неразбиращ преди 3 месеца
Целта май е да се обърне всичко на детска градина и да не останат никакви места за възрастни. Щом и онези плажове в края пречат... нещо големи моралисти станахме?! Безкрайните свободи на едни за сметка на други!
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разсейвали спасителите да бе да ай да не говорим колко от тях са Би или гей!
16
6
 
29
 
! Отговори
Фин преди 3 месеца
Какво общо има морала със женските млечни жлези. Голяма глуост!!! Даже е в древните религиозни рисунки има голи гърди. Фалшиво е това и много глупаво.