Варненка се оплака: 30 лева за сянка на плажа в Аспарухово!

В Бургас пък за същата услуга се заплаща 6,80 лева
24 юни 2024 13:20, Нели Христова
89
Варненка се оплака: 30 лева за сянка на плажа в Аспарухово!
Снимка: Facebook

Варненка показа гневно сметката си от плажа в Аспарухово. На касовия бон се вижда, че за чадър с два шезлонга, жената е платила 30 лева. Тя уточни, че ако искате да ползвате сянка - шезлонгът е задължителен.

"Спокойно, в града има и по 40 лева", успокоява я друг потребител.

"Цената е нормална в сравнение с други плажове, на които само вход с паркинг за кола е 20 лв. и натам се почва 50 лв. шезлонг и чадър, нещо да хапнеш и т.н.", казва друг жител на града.

"Поне е чисто!", оправдава трети и бърза да поясни, че същата услуга в Гърция струва 25 евро.

Но тази цена в контраст с друга касова бележка, която се разпространяваше онлайн - за 6 лева и 80 стотинки.

Тя доказа, че и в България има плажове, които са със съвсем приемливи цени.

Потребител от Пловдив на социалната мрежа Facebook сподели кадъра, към който написа "Скъпо било на нашето море?!".

За три шезлонга, един чадър и масичка човекът е заплатил скромната сума от 6 лева и 80 стотинки. Въпросните цени са факт на Северния плаж в Бургас.

Цената за чадър на плажа в Бургас това лято отново е 1,20 лв. По толкова броят почиващите и за шезлонги. За поредна година, въпреки инфлацията и всички предизвикателства пред сектора, цената не бе променена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
10
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Да натовариш в багажника на Passat-а консерви Русенско варено и Кюфтета с боб, както и двулитровки Пиринско, не значи, че отиваш на почивка, а значи, че отиваш там, където не може да си позволиш. Ако нямаш пари за хубав хотел, качествена храна, чадър и шезлонг, по-добре работи повече, вместо да си почиваш, за да можеш поне догодина да си почиваш като бял човек!
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всичко около това Аспарухово и моста е обвито в мистерия и корупция от времето на Тошо! Затова там е място за мошеници. Накрая ще излезе, че Аспарух никога не е бил на това място. Измислени истории за прабългари.
77
3
 
14
 
! Отговори
Балкантурист преди 3 месеца
Един път повичка в чужбина - цял живот почивка в чужбина.
76
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Едва ли са и дали сметката в края на дена. Тия неща се плащат предварително. Т.е. са и казали 30 лв. и тя се е съгласила. Можеше и да откаже нали? Да има и по-евтини плажове, но са и по мизерни нали? Защо не си купи чадър и да отиде в безплатната зона на плажа като повечето хора?
75
3
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 3 месеца
Е па да оди у Гърция, там че и дадат чадър и шезлонг без пари сигурно, оти е убава бугарка!
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да ходи да копа кукуруза безплатно на сянка :)))
73
7
 
6
 
! Отговори
до 75 преди 3 месеца
Явно скучаете в някои курорти и населени места, та Албена и Кранево са ви трън в очите. В интерес на истината Северното Черноморие от години предлага доста повече спокойствие и чисти плажове. Тръбата, за която толкова говориш, е тръба от пречиствателна станция, която е заустена вътре в морето. Пречистена вода, а не фекална тръба, каквито има в Слънчев бряг, Несебър и Созопол. Не малка разлика, нали. А Албена май бяха единствения курорт, в който имат собствена лаборатория за контрол на качеството
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само да отговоря на рекламното лице Димитров, дето здраво се пеняви тук, може бо "безплатно". Та, днес от управата на Албена тържествено заявяват, че те си имат собствена лаборатория и сами ще си вземат проби от водата и ще обявяват на сайта си те и само те дали има замърена вода. Един вид "ние сме, вервайте ни!". И няма да чакат някакви си национални лаборатории и РЗИ-та да им казват дали водата е чиста. Айде де....кви са те че да ни съсипват сезона.
71
6
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо из Европа преди 3 месеца
Те и в Гърция вдигнаха ръце от българските се.ля.ци., които пълнят багажника с консерви и бира от Лидл и после висят цял ден на плажа, поръчвайки едно фрапе за 4 човека.
70
9
 
2
 
! Отговори
Добруджанец преди 3 месеца
Интересно, хотел на 2 години е избиран за втора поредна година за хотел номер 1. Ами качеството струва пари и хората са си го заслужили. Прекрасни условия, прекрасни медицински специалисти, прекрасни процедури и качествена храна от български ферми на собственика на хотела. Не е реклама, факт е. Цените никак не са евтини, ама си заслужават за всеки, който е опитал.
69
0
 
9
 
! Отговори
САМО ПИТАМ преди 3 месеца
ПРИ ОБЛАЧНО ВРЕМЕ ПЛАЩА ЛИ СЕ СЯНКАТА ИЛИ САМО ШЕЗЛОНГА
68
3
 
3
 
! Отговори
до Доко Доко преди 3 месеца
Доко, Доко, ами то на много места в България има плажове с безплатни чадъри и шезлонги от хотела - Албена, Златни пясъжи, Поморие, Слънчев бряг и други. С много богати закуски и вечери, с халати, халвии и други. И както в Гърция, така и в България си ги плащаш. Даром не идва нищо в живота, освен сиренцето в капана за мишки. Ако нямаш 100 лева за нощувка в хубав хотел в България, върви в Миконос, там цените са по 3. Ама не ми сравнявай Неа Врасна или Дидим със Созопол.
67
2
 
8
 
! Отговори
Седераст до Добруджа преди 3 месеца
В твоята празна глава Каса ди фиоре може да е номер 1.Става точно за един път! А село Кранево предлага прах, мръсотия и разкопани улици в повече.
66
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
20 лева струва един чадър в Практикер! Купувате си чадър и не плащате нищо повече! Аз така направих! В крайна сметка чадърите и шезлонгите по плажовете са частна собственост, никой не е длъжен да ви ги предоставя без пари, след като плаща концесионна такса на държавата!
65
4
 
10
 
! Отговори
Доко преди 3 месеца
В момента съм в хотел на брега на морето, с осигурени чадъри и шезлонги на гостите на хотела, а ако не искате на плажа, имам три басейна с морска вода с предостатъчно чадъри и шезлонги за всички. Кърпи за плаж дават на рецепция, а бара е на разположение цял ден. Има много богата закуска и вечеря, със доста автентични местни специалитети. За автомобила ми има голям паркинг със сянка. А водата в морето е....незнам с какво да я сравня. Познайте къде съм? Ще подскажа - няма такова място в БГ...
64
6
 
3
 
! Отговори
Димитров преди 3 месеца
Не обичам лъжците и клеветниците, аз бях там пред уикенда и видях сам. А вие откровено клеветите, в което няма нищо мъжко. Ама явно сте свикнали да заработвате по лесния начин, ама без грам достойнство. Не е реклама, това е реалността - изкарах един супер уикенд там. Говоря с факти, а не наизуст. Ако искаш мога да ти приложа и снимки, да видиш пълния плаж и щастливите хора там.
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ГризелДа, обаче това ще съсипе бизнеса и на самите хотелиери, ресторантьори, занаятчии, магазини и т.н. и ще имат по-малко туристи, ако цените на плажната ивица са високи или ако трябва да се плаща за чадър на плажна ивица. Трябва някой да въведе ред.
62
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Поне било чисто.... В Аспарухово.... Хахайайаха по-голяма ссмешка не бях чувала!
61
8
 
2
 
! Отговори
Добруджанец преди 3 месеца
Тук се клевети Кранево, ама разбираемо! Хотел Каса ди Фиоре за втора поредна година е СПА хотел номер 1 и в момента е пълен с румънци. Наистина не е евтин, ама си струва всеки лев, процедурите, които правят там, са без конкуренция, който е опитал, задължително се връща пак. През уикенда трудно можеше да си намериш шезлонг в Кранево, ако наистина имаше някакви замърсявания, то 5000 човека, от които половината чужденци и доста деца, щяха да са по болниците.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 50 "нали се сещаш, че туристи пристигат и от чужбина и няма да си помъкнат чадъри" Е за тях си има чадъри на плажа, както вече изяснихме и на високи, и на ниски цени, на който както му харесва. Не разбирам за какво е мрънкането?