Варненка се оплака: 30 лева за сянка на плажа в Аспарухово!

В Бургас пък за същата услуга се заплаща 6,80 лева
24 юни 2024 13:20, Нели Христова
89
Варненка се оплака: 30 лева за сянка на плажа в Аспарухово!
Снимка: Facebook

Варненка показа гневно сметката си от плажа в Аспарухово. На касовия бон се вижда, че за чадър с два шезлонга, жената е платила 30 лева. Тя уточни, че ако искате да ползвате сянка - шезлонгът е задължителен.

"Спокойно, в града има и по 40 лева", успокоява я друг потребител.

"Цената е нормална в сравнение с други плажове, на които само вход с паркинг за кола е 20 лв. и натам се почва 50 лв. шезлонг и чадър, нещо да хапнеш и т.н.", казва друг жител на града.

"Поне е чисто!", оправдава трети и бърза да поясни, че същата услуга в Гърция струва 25 евро.

Но тази цена в контраст с друга касова бележка, която се разпространяваше онлайн - за 6 лева и 80 стотинки.

Тя доказа, че и в България има плажове, които са със съвсем приемливи цени.

Потребител от Пловдив на социалната мрежа Facebook сподели кадъра, към който написа "Скъпо било на нашето море?!".

За три шезлонга, един чадър и масичка човекът е заплатил скромната сума от 6 лева и 80 стотинки. Въпросните цени са факт на Северния плаж в Бургас.

Цената за чадър на плажа в Бургас това лято отново е 1,20 лв. По толкова броят почиващите и за шезлонги. За поредна година, въпреки инфлацията и всички предизвикателства пред сектора, цената не бе променена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ДимитровТова платен репортаж ли е?
58
3
 
8
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 3 месеца
Трябва да си сериозен мазохист, за да даваш пари и да ходиш в Турция, където да пиеш менте алкохол и да слушаш песните на мюезина от джамията при 52 градуса температура в момента там. В Гърция по-евтино можеш да плажуваш единствено в някакви села, в които нито един нормален турист не ходи, и сред компания на алкохолизирани старци, пиещи ципуро и игращи табла, да си мислиш, че си направил сделка, като спиш в Аспровалта или Офринио, където грък няма да отиде на плаж никога.
57
4
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 3 месеца
Никой не го е карал насила да плаща концесия
56
9
 
6
 
! Отговори
В.Магриотов преди 3 месеца
Гaaнчaa трябва да се научи да плаща , комунизма си отиде ! Колегата е платил 200 бона концесия на държавата, следователно трябва да ги избие и да печели естествено.
55
4
 
9
 
! Отговори
Гризел преди 3 месеца
Ходете в Гърция и Турция,където е по-евтино,включени са повече неща в цените и отношението и обслужването е по-добро.Оставете родното Черноморие да си понесе последствията.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В самите туристически агенции в чужбина, често разпитват туристите за реалните условия на хотелите, хигиената, местата, условията, цените и т.н. и след това се съобразяват с получената информация. Разберете, не може с трици маймуни да ловите, а плажната ивица не е хотел, за да имате високи изисквания или високи цени.
53
10
 
4
 
! Отговори
Димитров преди 3 месеца
Не знам за какви болни и инфекции говорите, но това са явни клевети! Плажът на Кранево в събота и неделя беше пълен, предполагам, че и на Албена е било така. Къпал съм се и в морето, проблеми няма! Вечерта хапнахме в едно заведение в центъра на Кранево - цена за две порции цаца, запечени картофи с пиле и две бири - 28 лева. Много спокойно и приятно място, имаше турнири по футбол и хокей на трева с чужденци, децата си играеха и се забавляваха!
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ми се иска да го казвам, но има чудесни места по света, невероятни места с висок клас обслужване на ниски цени или кокетни къщурки с тераси и собствени басейни сред природата, между гора и море или в самото море, самата гора, с кристално чиста вода, невероятно красиви места. Това трябва да го имате в предвид и знаете как да се отнасяте или какви цени да налагате към туристите, без значение българи или чужденци. Все пак, това не е хотел, а плажна ивица.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има безплатни зони и то до брега в цяла Варна, забиваш си чадър и за 0 лв. плажуваш.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДО 47 .Хората от Кранево се опитвам масово да си продадат имотите от поне 2-3 години и никой не ги купува .Месните и те не ходят на плажа .Във Вилната зона на Албена , цяло лято има режим на водата и по скоро я няма отколкото да има .Само влизането в Албена е 20 лева .Кранево не мога да сравня с нищо по мръсотия и мизерия .Внимавайте , болницата в Балчик е натоварена от хора хванали инфекции от Кранево .
49
0
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 3 месеца
Трябва да има само такса "вход" заради поддръжката на плажа, спасители и други подобни. А иначе място с и без чадъри и шезлонги а кой както си иска.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Днес платих на южния плаж във Варна 15лв за два шезлонга и чадър
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"ако не те мързи да си носиш чадър нямаш грижи" , нали се сещаш, че туристи пристигат и от чужбина и няма да си помъкнат чадъри с багажа? Нито могат да променят местообитанието за почивката, която са платили, а просто следващия път , няма да купят почивка за Черноморието.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен"ако не те мързи да си носиш чадър нямаш грижи" , нали се сещаш, че туристи пристигат и от чужбина и няма да си помъкнат чадъри с багажа? Нито могат да променят местообитанието за почивката, която са платили.
45
4
 
4
 
! Отговори
До 46 преди 3 месеца
Сичко е часно и нация няма.
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НЕ ХОДЕТЕ НА МОРЕ В АЛБЕНА И КРАНЕВО! ВОДАТА Е ЗАМЪРСЕНА ОТ КАНАЛА НА АЛБЕНА. ЛЪЖАТ ЧЕ Е ЧИСТА. БОЛНИЦИТЕ В АЛБЕНА, БАЛЧИК И ДОБРИЧ СА ПЪЛНИ С ХОРА С ЧРЕВНИ И КОЖНИ ИНФЕКЦИИ. ПОЛОЖЕНИЕТО Е СЕРИОЗНО. АНУЛИРАЙТЕ РЕЗЕРВАЦИИ, ВОДЕТЕ ДЕЛА. ЧУЖДЕНЦИТЕ ОТ ДВЕ СЕДМИЦИ ГО ПРАВЯТ АКТИВНО.
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тярбва да св започне национален план за реформа на цялата брегова ивица - насипване на пясък , създаване на волоалеи , широки улици до плажа с места за спиране , пешеходни зони с дръвчета и пейки, тоалетни , душове , чистота. Заведения направени в един стил , подредени по ред и отстояние. В момента е тотална анархия и бъркоч. Чак е жалко грозно.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Човека ви разправяше"За Бога братя, не купувайте!" Но като ви е слаба схващачката ,огромно егото и безкрайни капризите денонощно ревете за нещо.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами те бяха толкова през 2003г на Несебър и ония дето ги искаше му казах,че не искам да ги купувам тия чадъри и шезлонги
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На Созопол централния плаж са по 7 лв. чадър и 7 лв. шезлонг. Масички има и никой не ти прави проблем за тях. Можеш да откажеш шезлонг и да ползваш само чадър. Аз като обичам да лежа на пясъка, естествено не плащам за шезлонг. А има и достатъчно големи свободни зони, и ако не те мързи да си носиш чадър нямаш грижи.