Полицаи пред болничното легло на 17-годишния шофьор, убил братя в катастрофа

По време на фаталния удар таксиметровият автомобил не е возил клиенти
41

Тежката катастрофа край великотърновското село Кесарево завърши с двама загинали, а във Велико Търново таксиметрови шофьори организираха спонтанен протест.

В таксиметрова кола пътували 66-годишният шофьор и брат му, които отивали за риба, когато върху тях връхлетял мощен автомобил. Водачът му е 17-годишен и без книжка. Двамата братя загинали на място, а младежът е откаран във великотърновската болница със счупени крайници.

Още по темата
Зверската катастрофа край Кесарево, на пътя София - Варна, е станала около 3:30 часа сутринта.

Десетки колеги на загиналия таксиметров шофьор блокираха по обяд центъра на Велико Търново. Те поискаха мерки за безопасност на пътя и спазване на законите.

"Искаме по-голям контрол да има по малките населени места. Това село е с 200 човека, някой друг го е знаел, че кара без книжка на 17 години. Да се вземе някаква превенция по малките населени места. Излизаме сутрин, не знаем дали ще се приберем. Просто искаме да разберем някаква информация от органите на МВР, какво се случва от тук нататък. Какво ще се случва с превенцията за малките населени места? Взети ли са му всички проби надлежно по реда", коментира таксиметровият шофьор Румен Дичев.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна, по случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Непълнолетният шофьор  е привлечен като обвиняем, задържан е за 48 часа, намира се под охрана в лечебното заведение.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов и телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Лека жена преди 2 месеца
Малките с мощните коли да си лягат след Сънчо. Кво е това, в 3:30 ч.сутринта да правят мизерии по пътищата. Жалко за загиналите, а това ме*кере да го съдят както за два живота.
35
0
 
8
 
! Отговори
Превенцията е да се преди 2 месеца
Купят още 200-та BMW-та на органите на реда.Нали това правят с парите от глобите за превенцията по пътищата,така че едва ли ще има друго решение.
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалко за поредните загинали хора заради някой не умник. За съжаление до ден днешен -ако те хванат да шофираш без някога да си имал книжка-адм глоба 300лв,ако те хванах да шофираш без книжка/отнета поради наказание/ там глобата е висока даже може и затвор да получиш. Ами то е по евтино да караш без книжка. Кога те хванат кога не. До кога ще седи тази дупка в закона?колко години се говори за това.ама нали в нс трябва по цял ден да се лее празнодумие,работа0.То и едни закони приемат качествоТОП
33
0
 
14
 
! Отговори
Този Който преди 2 месеца
Колко да струва това 15-16 годишно Алуди? Вижте обявите, има ги за по 8-9000лв. И точно в това е проблема, че всеки бхаратец, хамалил на някой германски строеж един сезон може да се прибере оттам с такава кола. А те всичките са по над 200коня и са много корави, което ги прави изключително опасни в ръцете на подобни ***. И после има "ам то дитету мноу убаву си кара из селу". Излишно е да обяснявам, че бащата има интелект, точно толкова, колкото тъпоъгълния си дете.
32
2
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
КИРО И ТОХ БХАРАТ ГО РАЗДАВА. Невинен е душицата.
31
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И от 60000 полицаи, нямаше кой да го хване тоя, че кара без книжка?! Да се крият като мишки по храстите иначе могат!
30
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"По непредпазливост " е САМО АКО ИМАШ КНИЖКА. АКО НЯМАШ - СИ Е ЧИСТО УБИЙСТВО.
29
0
 
43
 
! Отговори
Какво означава преди 2 месеца
"Смърт по непредпазливост"? Да не би да не знае, че ако не е изкарал шофьорските курсове е опасен и да другите и за себе си на пътя? Трябва превишаващите скоростта, пияните, дрогираните и неправоспособните шофьори в такива случаи да бъдат съдени за умишлено убийство и да няма разни сделки със съд и прокуратура.
28
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кривосъдието , политиците и МВР в БГ са мафия. Пазят другите престъпници от хората.
27
3
 
49
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
бхаратците вече не са с каруци по пътищата, а с мощни джипове докарани от наглобрития, с изкарани пари от джебчийство, проституция и наркотици.... А и от соц помощи.... Така, че бъдете внимателни по пътищата.... ===)))
26
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колата изглежда доста луксозна, КОЙ ли е тати му??Някой не знае ли?
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е благодарение на НПО съдиите на Пеевски
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бай Иван ПСЕВДОдемокрация, градена от доносници на БКП и лакеите им...
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом е бърза кола, значи е дете на нEкои намазани. Ste се измъкне с условнв.
22
9
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 месеца
Нормален ден в светлата демокрация
21
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дреме му на тоя.. за колата му. Че е вече тотал щета. За онези двамата няма и да си помисли. Други ще им палят свещи и ще ги мислят. Ама с половинчатите промени в законите на ПП и Гроб толкоз. Други промени скоро няма да има в законите
20
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Как можахте да сътворите такъв оксиморон: "непълнолетен шофьор"! Защо в заглавието сте нарекли шофьор човек, който няма шофьорска книжка?" ............ако 10 годишно дете се състезава с картинг на писта, скиор ли му викаш?
19
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще си признае и вместо 6 ще лежи 2 години, щото е на 17. Докато стане на 18, ще е останала 1 година. Честито!
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Varg При "капитализма" най-богат е Другарят Гергов и немуподобните олигарси!
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От Партията на Оня от Максуда ли е 17 годишният?