Коварен византийски номер: Без хладилни чанти на плаж в Гърция

Специален знак в Амолофи забранява използването им
12 юли 2024 11:58, Петър Бойчев
148
Коварен византийски номер: Без хладилни чанти на плаж в Гърция
Снимка Фейсбук

Нашенец, плажуващ в Гърция, сподели знак, който забранява използването на хладилните чанти на плаж в Амолофи. „Да се знае, Ганя!“, пише Ангел Александров.

Разбира се, забраната не се отнася само на българи, а и за другите летовници. Но явно акцентът на мъжа е върху хората, които ходят на плаж и поръчват само едно фрапе, за да ползват безплатна сянка и да консумират донесена в чанта храна.

Това е причината все повече заведения по плажовете в Северна Гърция да искат отделна такса за чадърите и шезлонгите. Под публикацията на мъжа стана ясно, че не само българи се възползват от старата схема с фрапето.

„Аз повече румънци съм виждала с такива чанти.“, пише Татяна Г. „Не е само Ганьо , дори видях доста сърби със специални чанти, направени заводски да изглеждат като плажни .“, добавя Иво В.

„Точно на този плаж на Амолофи преди няколко дни всички гърци си носиха дисаги с провизии като за петдневен преход.“, пише Н.Н.

Други засякоха автора на поста, че консумацията в заведение не значи, че не си Ганя. „АнгилЕ, АнгилЕ, гледам обикалял си по Европата ама не си попил много! Само някой омекнал от слънцето турист дошъл при нас „на море“ може да си помисли, че като ходи без хладилна чанта и муа клуб сандвичите по биЙч баровете е голяма работа!“, пише иронично Кристина К.

Родител пък посочи, че когато си с деца и по-голям период от време – атрибути като хладилна чанта и столове са неизбежни. „Между 100 и 130 дни в годината сме на море в Гърция с 3 деца, та си нося всичко. Чадъри, столове, ядене и пиене… на места за батки това са 10х по-малко дни. Всеки сам си преценя.“, отбелязва Е.Е., пише Пирин Прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
8
 
18
 
! Отговори
Ламарин Тенекеджиев преди 1 месец
Откакто не ходя на МОРЕ, съм си най-ДОБРЕ... Изобщо не ме интересува нито българското черноморие, нито гръцкото егейоморие
120
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На българина му дай да се наплюска на плажа и после да се езпикае в морето. Те гърците са разбрали че им пикаете в морето и за това са ви прибрали чантите бе. Друго логично обяснение за "чанта-българин-море" няма
119
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 1 месец
На есен ще видим, сега е много жежко 40 градуса и кусур. А по наш'то море ако няма хора ще е хубаво, малко тишина и спокойствие.
118
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На какви плажове ходите бе хора?! Аз досега не съм видял някой да яде на плажа в България преди години и от над 20 години плажове в чужбина.
117
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре,не може ли да си носят по един плод и вода,бисквити. Те живеят ли на плажа.Не се ли прибират по обед в горещината.Пък и Кой нормален човек яде на плажа.Ние наистина сме е гати...
116
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На боалата преди година имаше едно семеиство с маса за хранене пластмасова с шест стола на самия плаж и няколко чанти с провизии .Бащата доста де..бел пиеше вино и мезеше на масата от 10 часа сутринта.Съоръжението отнемаше около4 кв.м.Аз лично бях потресена.
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОЛКО БЕЗСМИСЛЕН СПОР
114
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много са ми смешни хора от вътрешността на страната които отиват на плаж на тумби, вдигат шум до небето, сакън някой да не пропусне, че те са на морето отишли... Мъкнат почти цялата си покъщнина със себе си... Столове, масички, всякакви дюлеци, топки и т. н. Разпъват се почти веднага едни бохчици с храна, домати, сирене, кремвирши и какво ли още не... Сякаш ще умрат, ако 2-3 часа не се тъпчат. После се сърдя и обиждат, че им били забранили да си носят храна на плажа в Гърция.
113
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаше едни българи дето си бяха донесли дюшеците на плажа да не плащат за квартира
112
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сиромах човек,жив дявол! Помня още по времето на соца,гърците ни гледаха с пренебрежение,като ходехме с изплезен език да им разглеждаме магазините! Сега е същото по морето. Неплатежоспособни туристи! Англичани,немци и западняци ходят на други плажове!
111
16
 
41
 
! Отговори
Тази публикацийка преди 1 месец
за пореден път трябва да ни внуши колко сме бедни и жалки. И как даже гърците, дето Европа ги издържа, ни се смеят на "ганювщината". А за простотиите и циганиите на чужденците по нашите курорти ни дума. Евтин и продажен сайт. Дай да плюем българите, че да си заработим центовете!
110
3
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Колко да е коварен? На Кулата има задръстване.
109
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 50Ха ха, много добре си го написал, смея се с глас.Евала!
108
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дами и господа,ако не знаете повечето антибългарски коментари са на Мирослав Блажев -освидетелстван шu3oфрeкuk,а явно и този сайт е на нивото на Блажев
107
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
130 дни на море в Гърция Какви са тия българи или това е чиста мафия като всичко в България Явно Явно някой друг бачка по 12 часа в България за мизерна заплата Да водят да стоят 130 дни на море в Гърция мръсните ***
106
1
 
12
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
Пешко кажи колко си имал по история. Отдавна не бях чел толкова некадърно заглавие.
105
10
 
17
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Това че българи нема по нащо е ясно. Ама че и чужденци балъци не останаха да се излъжат да дойдат е вече смешно. В същото време съседните държави с рекордни милиони посещения за сезона. Хаха пълна гавра.
104
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като нямате пари защо ходите да се излагате бе булгерианс?! Станали сте като нарицателно за скрънзи и мезерници
103
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук сте все "родолюбци" дето хвалите Гърция ,ала на нашето море Няма места за края на юли . Има и хубави места в Гърция , ала катерини,врасна,ставрос,аспровалта ,никити ,офринио че и вурвуру са Отврат ! -камъняк ,кафяво море от *** , гадна храна еднаква от някви складове - Гадост . Хубавите няма да ви ги кажа ,че ще се навлечете и там с торбите и чесъните.
102
7
 
16
 
! Отговори
алоууу Ганя преди 1 месец
у България като ходите на кръчма носите ли си хладилните чанти ,кво ривети са искате шезлонг чадър ше поръчвате от заведението на плажа ЯСНО!!!