Вагон на бързият влак София-Варна дерайлира

Движи се с тричасово закъснение
Обновена: 24 юли 2024 08:12 | 24 юли 2024 07:32, Александър Попов
23
Вагон на бързият влак София-Варна дерайлира
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бързият влак София - Варна дерайлира в района на гара Своге тази нощ.

При преминаване през стрелка от релсите е излязла част от първия вагон. Въпреки инцидента, не е имало предпоставки за риск за пътниците.

След като влакът не е могъл да продължи, пътниците са извозени с друга композиция до Мездра, след което са прекачени на друг влак, който в момента пътува към Варна. Очаква се да пристигне в крайната си дестинация с около три часа закъснение.

Няма пострадали пътници при инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 1 месец
Че то влакове няма. Какви катастрофи да има? Движат се влакове с по 2 вагона и по 1-2 души в купе. А колите колко са по пътищата? Денонощно стотици хиляди коли. Не може да сравняваш влаковете с автомобилите. Пътуването с БДЖ е много лош избор
19
0
 
3
 
! Отговори
Никой преди 1 месец
Като пренасочваш движение с такова натоварване, трябва да поискаш комисия с външни експерти в областта да обследват състоянието и носимо способността на пътя за да гарантираш безопасността на движението. Само, че при нас важното е да се бият в гърдите, колко са велики как никой не може да им се противопостави да правят каквото си искат и така се издигат.
18
2
 
9
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 месец
Железниците си остават най-сигурния транспорт. През последните 10 години по пътищата на България са загинали околк 5500 души. Освен тях, тежко ранените са над 8500. За същия период, загиналите във влаковете се броят на пръсти.
17
1
 
6
 
! Отговори
карал е бързо преди 1 месец
то се случва от време на време . един се хвалеше за влак за 3 часа до бургас . високоскоростен . технологичен . а седят с 4 ч забавяне и крадат от локомотивите . тормозят пътуващите . политик не ги ползва . точат бюджета .
16
0
 
10
 
! Отговори
ТЪПАНАРИ преди 1 месец
Няма влак който да не е дефектирал. То не бяха хвалби за нови вагони нови мотриси. Щяха да летят с 150 км/ч да и излетяха. Същото е и с мед. Въртолети днеска ще дойдат да ама не. Когато трябва да летят са в профилактика. Всичко каквото са пипнали са е скапало. Само празни приказки. Крайно време е с автоматите.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка седмица неприятности с БДЖ, всяка седмица се показва неспособността на БДЖ да осигури нормално и безопасно пътуване. И никой не взема мерки. Веднага вината се прехвърля на лошото време(топло било, студено било, валяло или др.). Виновни са служителите, пътниците или др. А управата отрича проблемите, няма такова нещо, не е вярно и си продължава със същото безотговорно поведение. Министърът замазва с приказки. Докога?
14
1
 
11
 
! Отговори
Суровикин преди 1 месец
Очакват ни големи и тежки трагични моменти в държавата - БДЖ, пътища, крадене, лъгане, връзкарство, луд народ и *** политици
13
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 1 месец
БДЖ отдавна не съществува, то и държава няма.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1 Предвид чакането и стреса, който са преживели хората, добре е, че поне вода и вафла са им дали. Ама ако има диабетици...
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докога хората ще търпят некадърността на БДЖ? Докога здравето и животът им ще са в ръцете на тези хора? Другаде има реална снимка на дерайлиралия вагон- ония вагони, стари, изнoceни, aмoртизиpaни и изрисувани, в които и кyчe да вържете, няма да стои. Сега ме изтрийте, защото не знаете какво е да се пътува с часове в такъв вагон и такива купета.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ох САМО три часа - отдъхнах си - едно време кви закъснения имаше - по 6 до 10 часа - като тръгнеш и не знаеш кой ден от седмицата ще пристигнеш
9
0
 
11
 
! Отговори
Падение Плевенско преди 1 месец
От долу иде варненския влак натоварен с вино и коняк...
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако бяхя депутати,мерцедесите цяха да ги извозят своевременно!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От жегата ще да е...релсата омеква и като се ракрачи и коллото се юрва накъдето му е кеф
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гарата в Своге и цялата инфраструктура е обновена. Значи вагонът е в толкова мизерно състояние, че не знам как е стигнал до там от София.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бърз защо не е в кавички?
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България се разпада пред очите ни! И на никой не му пука. Политиците си дрънкат там някакви техни си неща дето нямат никаква никаква връзка с реалността. Ми те си живеят в някаква паралелна реалност. Хората от народа просто оцеляват кой както намери. Децата масово са изоставени на произвола на съдбата. Още на 2 години смартфона в ръцете и да се оправят сами. После се чудят защо на 12 години мучат и не могат да четат. Изобщо имам чувството че живеем в някакъв пост апокалиптичен кошмар
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махнете думичката "бърз"
2
0
 
31
 
! Отговори
Старият машинист преди 1 месец
Дерайлиране само на един вагон на влак подсказва, че вагонът е с износени тънки и остри реборди. Това лесно може да се установи, дори и с "просто око". Обикновено, това се случва, когато вагонът преминава през стрелки.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Похвално!Вода и вафли...