Азов върна част от източния град Ню Йорк на Украйна

Това е първи украински успех в тази част на фронта
144
Азов върна част от източния град Ню Йорк на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна твърди, че е завладяла отново част от източния град Ню Йорк, което е първият успех на Киев в тази част на фронта от месеци, предаде АФП.

Съобщението дойде след месеци на напредък на Москва в Източна Украйна и ден след като президентът Владимир Путин заяви, че е целял да завладее целия регион Донбас.

Контраатаката на Киев се случи само две седмици след завладяването на Ню Йорк от руснаците. Преди войната градът имаше население от около 10 000 души.

„Благодарение на високия морал, кураж и професионализъм от бойците на бригадата, Азов успя да стабилизира ситуацията и да си върне контрола над част от Ню Йорк“, обяви в социалните мрежи бригадата Азов, водеща боеве в региона.

Русия твърдеше, че е завладяла Ню Йорк в края на август. Градът се намира на юг от Торецк, където се водят интензивни боеве от седмици.

Киев се затруднява да държи линията от тази част на фронта, докато Москва продължава да напредва, въпреки нахлуването на Украйна в руската област Курск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: войната в Украйна
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 9 - 15 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Укропите лъжат повече от кимюра, и по-некадърно също така... закачили знаме с дрон, на място на което е очевадно, че човек не може дори да се качи, и хайде вече върнали част от Ню Йорк. И слабоумните медии разбира се веднага тръгват да го тръбят.
113
2
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
"До БабаКурск не е загубен."Даам, не е загубен, нищо, че 100000 руснаци трябваше да се евакуират. Смях. И Москва не беше бомбардирана с дрони, нали?Смях голям. Не е загубен, добре, Русия е толкова силна, че 3 години една специална операция не можа да свърши, та сега си и загуби от територията. Т'ва е по план, нали?Да, Курск не е загубен, Курск е спечелен от Украйна. Да го анексира ли Зеленски, да пусне ли един референдум за присъединяване? А?
112
3
 
1
 
! Отговори
Бабини деветини преди 1 седмица
До БабаКурск не е загубен. Баба да учи малко география. Фашагите зациклиха на 80км от Курск и имат до днес над 11000 загуба в жива сила. Добре ли е?
111
2
 
3
 
! Отговори
Родолюбец преди 1 седмица
Сащ и НАТО загубиха 1000 000 воиници как ще оправдаят загубите в Украйна . Русия здраво ги мачка кеф
110
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Пълни глупости украйнския фронт се разпада Русия онищожи стотици хиляди натовци голям кеф. Както и да лъжат украйнците несе получава.
109
4
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Тая специална операция много се проточи, повече от 3 години. Че и Курск загубиха русначетата. Май не е много успешна операцията, сега им взимат и другото, дето се опитаха да заграбят. Браво, Русия, 3 години се биете с по-малка и слаба Украйна, и загубихте Курск и сега си губите и другото, дето го превзехте като нападнахте страхливо и без обявяване на война. Много сте силни.
108
3
 
1
 
! Отговори
Кой е наред преди 1 седмица
Кой град ще е следващата жертва, която ще даде режимът в Киев? Торецк, Селидово, Часов яр, Угледар, Мирноград, Курахово или преди това ще има лов на вреден дивеч из горите на север от Суми?
107
3
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
Азовските убийци още ли ги има , не дадоха ли фира ?!
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нема ги kAпейките, по тоя въпрос още не са им пратили опорките...
105
5
 
11
 
! Отговори
Страшно е преди 1 седмица
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
104
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поздравявам всички руски тролеи с песента на Франк Синатра Ню Йорк,Ню Йорк!
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
17 ти Август: Ама чакайте ве, нали путинарко демилитаризира урките преди 2 год още? Нали Азов ги изловиха, па ги съдиха, па kAпейките се радваха? И сега изведнАж Азов пак в боя и пак тепат колхозници. Що така ве kAпейки, мутрофеевна кво казва?
102
3
 
6
 
! Отговори
на дунава с погачите преди 1 седмица
Айде бе кво направихте бе?!нали щяхте да идвате??!! мухлясаха ПУгачите от чакане!ТРЪГВАМЕ СИ!!!#####
101
4
 
5
 
! Отговори
Януари 2022 преди 1 седмица
Само луд би си помислил че путлера ще затрие матушката
100
3
 
5
 
! Отговори
Фродо преди 1 седмица
МОРДОР ЩЕ ИЗГОРИ ЗАДРУГАТА ЩЕ ПОБЕДИ
99
5
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
В Москва се удвои броя на желаещите да сключат договор с Министерството на отбраната, след атаката на украинските въоръжени сили в района на Курск -----///----- Добре де, какво се случва с тия удвоените, които се записват секи ден от началото на войната? Само в Москва над 200 човека, по цялата страна над 1200...А войната върви вече 900 дни. И действащата армия се си е 600 000? Тоест, някои се и отписват ли? А, и първоначално почнаха със 180 000!
98
6
 
6
 
! Отговори
АЗОВ в България преди 1 седмица
Като приключат с 00рките предлагам да поканим няколко бригади АЗОВ да стегнат България. по точно ромските села и квартали и да изловят каппейките. На гранцата също и ще видите как ще спрат да минават през бг мигрантите изведнъж
97
3
 
6
 
! Отговори
Ню 0рк преди 1 седмица
Украйна прекръсти Ню 0рк на Ню Йорк хихи защото не останаха там живи мордорски 00рки
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ню Йорк?
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 102, признай си, че си гледал Рамбо 120 пъти?