Няма шенген, има кошмар по границите

"Виртуална опашка" може да реши проблема при Русе
54
Няма шенген, има кошмар по границите
Снимка: БГНЕС

НАП и ДАНС започнаха проверки на буферните паркинги за тежкотоварни автомобили заради напрежението по границите.

"В момента берем плодовете на неприемането ни в сухопътен Шенген. Допълнителният трафик при Видин и Русе ни поставя в патова ситуация, в която опашките станаха километрични. Големият ремонт на Русе ще продължи повече от две години. Появи се и този паркинг - комуникацията как той да оперира можеше да бъде направена далеч по-добре. Задълженията за подобен тип съоръжения са на държавите членки. Трябва да се направи качествен контрол и да има информационна кампания към превозвачите", заяви Николай Рашков от Съюза на превозвачите пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изброи всички институции, които, по думите му, е трябвало да бъдат събрани на една маса, за да потърсят решение на проблема.

"На Русе фигурира системата "виртуална опашка". Първият регистрирал се е първият преминал. Независимо на кой паркинг сте спрели. Като превозвачи поискахме от дружеството, което оперира моста, да кажат могат ли да въведат такава "виртуална опашка". И проблемът може да бъде решен", подчерта Рашков.

"Всеки коментар е удар по нас като бранш и по държавата и икономиката ѝ. Ролята на държавата е да извършва качествен контрол и да увери всички участници, че в нашата държавата има ред и той се спазва. Нестабилната политическа обстановка влияе в негативен план. Спешната среща, свикана от г-н Главчев, е ясен знак, че е проблемът е с висок приоритет на решаване", каза още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Шенген ли?! преди 1 седмица
С Костя?!
41
0
 
4
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 седмица
Каква държава, бе??? Ако беше поне наполовина нормална вече трябваше да има поне 5 нови моста през Дунава !! Айдук до айдука мила моя майноле!!!!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
vale_karo преди 1 седмица
Просто питам. Не е ли възможно да се използват влакови платформи /нещо като фериботи/ които да превозват тировете и в двете посоки. Предполагам , че жп линията въобще не е натоварена.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Камионите са много а няма необходимите пътища не виждате ли
38
1
 
10
 
! Отговори
Промяна на боса преди 1 седмица
Златния гьол се върна на границата доле.
37
4
 
7
 
! Отговори
Само така преди 1 седмица
Това му се пада на българина чанч до дупка
36
2
 
10
 
! Отговори
Фибуначи преди 1 седмица
Червено-ДС-мутренския-бизнес в комбинация с политиците си прави всичко възможно да не влезем в еврозона и шенген. Вкарват индийци и таджикистанци дето бегат към ЕС,пазят великия Бг. лев дето последно беше 3000 лв. за 1 $ и след това вече е фиксиран за марката/еврото от 1998г. насам и реално лев няма има само купон за еврата дето са в задължителния валутен резерв от 60 нилярда евро и ще се освободят за харчене като влезем в зоната. Битката е КОЙ ще изхарчи тези пари трупани с лишенията на народа.
35
1
 
15
 
! Отговори
Селянин преди 1 седмица
В момента съм в Гърция защо на паркинга няма табели 20 евро в ресторанта за 50 евро ядохме и пихме Коко душа ти сака у Джумаята за същата поръчка ке платим поне 300 лв
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пълен бойкот на австрийските нацисти! Австрийска кола или камион да минава през булгааристан за мин. 5 дни.
33
4
 
12
 
! Отговори
Защо си мислите, че преди 1 седмица
след като над 30 г след прехода избирате мутро бандюги в правителството, с което показвате, че още не сте узрели за демокрацията, трябва да не ви пускат без кошмар по границите? Само така докато изчезнат тези 80%-ни . . . знаете какво имам в предвид и това ще трае дълго, дълго!
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ко стана ПП с шенгена че влезем ли 2035 г.
31
2
 
5
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 1 седмица
До Съсел акаДенк0ФФ:Когато си подписал си забравил и тоалетната хартия!
30
4
 
12
 
! Отговори
Европеец преди 1 седмица
Нашата гранична система свързана ли е с Румънската и Гръцката държава!.? Ако не е , КОЙ Е ВИНОВНИЯТ ? Ако е резидент Радев , да се маха , ако са Кирчо и Кокорчо вън от копанята !В правителство било служебно или избрано има РУСОФИЛИ - вие всички сте за ЗАТВОРА !
29
2
 
19
 
! Отговори
Xoxi преди 1 седмица
Паркингите не решават въпроса, колкото и да са печеливши за определени хора. Камионите се скриват от погледа на обществото, но това не означава, че граничният контрол работи усилено. И препоръчвам, министрите да се качат в камион от София, да изминат пътя до Видин например, да чакат на опашката, за да влязат в буферния паркинг, да изчакат там, колкото трябва, за да преминат моста и съответно границата. Тогава ще разберат проблемите и в сектор пътища, и в сектор граничен контрол.
28
1
 
15
 
! Отговори
Xoxi преди 1 седмица
Отдавна трябваше да се вземат мерки. Не е въпрос на струпване само лятото, по принцип по границите е така, но никой не се оплаква. Сега се чака по 20 и повече часа и "чашата на търпение преля". Има само едно решение - разширяване на граничните пунктове. Още кантари, още ленти, още гишета, още хора и по- малко бюрокрация. Обработка на всички документи на едно място. Да, трябва да се инвестират средства, наясно сме, но иначе загубите за България са огромни.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От прозореца ми 60 години гледам Дунав мост. 8 г. бях даскал в Сливо поле и всеки ден минавах от там. Тогава нямаше Шенген менген и въпреки това рядко се е случвало да няма тарапана от тирове в околността и дори на самия мост. Сега може да не отговаряме на някои изисквания, ние като провинциалисти на света сме изостанали, но това е примерно 30% от проблема. Останалата част е измислица на някой, който умишлено ни тормози.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Диктатурата в България продължава, само че е под формата на нагли олигарси.
25
3
 
12
 
! Отговори
е как? преди 1 седмица
ППДБ казаха, че сме в Шенген, радвайте му се. Поне по-лесно ни връщат бежанци сега, от ЕС директно в България.
24
3
 
11
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 седмица
За каква държава става въпрос?! Държава на тази територия отдавна няма! Има една долнопробна краварска колония,в която народът измира бързотечно от геноцида,който продажния слугинаж,който управлява стоварва върху него! Унищожават ни по заповед на чуждите си господари,трябва им територията,която има важно геостратегическо значение! Пъкленият план е описан в доклада на еврокомисар ЙОХАНЕС ХАН,озглавен "БЪЛГАРИЯ след БЪЛГАРИТЕ"! Той твърди,че до 2040год. БЪЛГАРИ няма да има!
23
8
 
5
 
! Отговори
Съсел акаДенк0ФФ: преди 1 седмица
Това е руска пропаганда!!! Как да няма Шенген?!? Лично подписах въздушно-капковия Шенген и заявих смело пред цял свят и пред ПосолствоТО :"Не е важно как се отразяват санкциите срещу Русия върху икономиката на България!!! Най-важни подкрепата за Уссрайна до последния украинец и настаняване на мигрантите на територията на колония БългЕрия,на разноски на излишното българско население! Слава Кокаине и Да живеЙ Урсулю Фродолайнен!