Защо се стигна до взрива в завода в Свищов?

Жителите на града научиха от медиите, че има авария
29 юли 2024 22:29, Красимир Ангелов
15

Взрив избухна в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов преди обяд. В крайна сметка огънят е потушен бързо, но има пострадали.

"Двама души от ведомствената пожарна и един работник от цеха", разясни изпълнителният директор на "Свилоцел" инж. Михаил Колчев.

Още по темата
"Другият пациент също не е сериозно пострадал с контузно-разкъсни рани в областта на лицето, бяха обработени с леки хирургични интервенции. На място беше направена рентгенова снимка, на която се вижда, че няма данни за фрактури. Пациентът е контактен и стабилен", разясни директорът на МБАЛ - Свищов Илиян Венков.

Причините за инцидента се изясняват. Огънят лумва по време на разтоварване на натриев хлорат - суровина, необходима за производството.

"Не мога да кажа каква е причината. Пожарът е овладян, угасено е всичко, пожарникарите са вътре, те ще дежурят цяла нощ", каза още инж. Колчев.

Инсталацията, която е от 1971 година, е спряна, спрян е и целият завод до изясняване причините за аварията. Жителите на Свищов научиха от медиите, че има авария в завода.

В района на инцидента са огнеборци и екоинспектори. Няма изтичане на газ или вредни вещества в атмосферата, предстои да бъдат направени замервания за замърсяване на въздуха.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак от медиите са научили жителите на града, че имало пожар. Пушек не са забелязали. Ама каква пушилка в медиите само? Та, каква е причината за пушилката в медиите? - това е правилният въпрос. Google News Showcase - бъркаш, вадиш, каквато новина ти излезе, такава! Имат си и Сейф нюз - там изглежда си пазят старите про сто тии.
13
5
 
3
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
ЗАЩОТО НА ЕДНО МЯСТО СЕ СКЛАДИРАХА КОНФЕТИ..ОТ ТЯХ СЕ ПРОИЗВЕЖДАШЕ СЕ АМФЕТАМИН...МНОГО РИСКОВЕ ПРОСТО...И Е РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН СКЛАД ЗА БОЕПРИПАСИ ВСИЧКО ЗА ЗА БРАТСКА .У.С.РАЙНА....ЧАКАМЕ ДА СВЕТНАТ БАЗИТЕ НА САЩ....
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото Красимир Дачев не назначи дъщеря си като заварчик в завода! Свършиха бачкаторите за без пари ли? И висообразованите меринджеи се чудят кой се е възползва от гащите им, та да се изпусне в тях.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво стана, наводнения, градушки, пожари, взривове, проблеми във всичко, е що така:))
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дъртият kомуняга Краси Космонавта няма ли да се оправдае с нещо?
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото завършва на О.Айде почвайте с "експертите". Дали е кълбовидна мълния или дрего. Ха ха ха.
8
2
 
25
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Защо се стигна до взрива? Ами пише го в публикацията. Оборудване и машини от 1971ва, или на 53 години.... коя машина би издържала? Новите собственици са придобили предприятието по време на приватизацията за стотинки и само прибират печалбата. Чиста работа. Докато работи - ок. После да скраб и пускат кепенците. Един лев инвестиция няма, най-много да са сложили климатици на някои от канцелариите. Куче влачи...
7
3
 
7
 
! Отговори
Аре и преди 1 месец
тук шушумиги, които си изкарват дохода под неправилните статии. Г-да пратени има цял раздел за войната. Лаете под неправилното дърво.
6
16
 
9
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 1 месец
Вече почти 1 г. израел, америка и цяло нато не могат да превземат територията на Газа, която е с размери 40 х 15 км. Хахахаха, голяма сила нема що!!! Хамас ви направиха за резил, а вие сте тръгнали да воювате срещу Русия))))
5
5
 
3
 
! Отговори
венгеР преди 1 месец
Их там нет
4
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес имаше взрив в тоалетната. Жена ми била на рожден ден на приятелка в ресторант и там какво яли, какво пили не знам. Но като се върна бързо побегна към тоалетната и след една минута чух взрив. Влязох и гледам жена ми счупила тоалетната с трясък със светкавична диария и вика .... отървах сее ..отървах сеее. Питам я: От какво си се отървала? А тя, от яденето в ресторанта!
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Питайте Радев, нали го награди
2
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кого му пука за Свищов? Някакъв cмoтaн град в края.
1
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са саботажи на руснаците.