Емануил Йорданов: Толкова години държавата не купи техника за пожарите

Той не вижда защо трябва да има спор между МВР и МО за техниката
Обновена: 31 юли 2024 22:12 | 31 юли 2024 22:12, Красимир Ангелов
30
Емануил Йорданов: Толкова години държавата не купи техника за пожарите

"Разумно е да се купи техника от държавата. Към кое министерство ще бъде начислена тя, е въпрос, който трябва да решат експертите. Има доводи, които са в полза на едното решение, има доводи в полза на другото", коментира бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи Министерството на вътрешните работи не би имало какво да прави с тази техника извън времето, в което се случват пожари в страната, а именно няколкото месеца през лятото. Въпреки това, той не вижда проблем да се предават летателните средства между министерствата.

"Дори да кажем техниката да се закупи от МВР, вижда се че има периоди, в които не се използва и не е необходима, вижда се и че няма кадри, които да експлоатират техниката, тогава не виждам причина от едното министерство техниката да не бъде предадена на другото. Все пак сме една държава", категоричен бе Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Тези пожари не горят от вчера, те горят от повече от 20 години. Минаха толкова години и аз не съм чул да е закупена каквато и да е летателна техника, която да може да се използва при гасене на пожари", настоя бившият вътрешен министър.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Жанет преди 1 месец
Този мънкащ жалък Myньo защо не го питате-,защо един не му зададе въпроса Той, -Мимито ,като бе МВР министър под звучният псевдоним 'МИМИ' , защо той не купи,ами по цел ден се занимаваше да пази едрата организирана престъпност и да следи Филчев? Люспа за затвора.
21
0
 
6
 
! Отговори
мира преди 1 месец
По важни са колите БЛВ-та за тях . Там винаги има мангизи . А и пожарите защо им е техника ,нали дървената мафия трябва да сече гори. Всички са навързани черва , и всички смучат от където и както можат. А и тоз да мълчи той защо не купи техника като беше министър а?
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важно е че купи Ефки. Които отидоха в Ущрайна за скраб.
19
5
 
8
 
! Отговори
Дядо поп преди 1 месец
Нямаме техника, ама най-важното е на Украйна да се помага сега.. Всеки, който е на това мнение си е чисто и просто предател. Само че, защо още има хора, които гласуват за него не знам.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Закупуването на летална техника е силно нежелано от... дървената мафия. Тези машини могат да облитат горските масиви извън сезона на пожарите и тогава лесно ще се види къде секат незаконно. Ще локализират лесно възникващите пожари, които доста често са умишлени палежи. Само, че тази година удариха греда - твърде рисковано пожарите обградиха населени места, хората негодуват и искат не искат самолети ще има. Очаквайте обжалване на поръчките от фирми за вафли, зелени терористи и други подобни.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се купят цивилни самолети и вертолети за гасене, да не са военни и да са към пожарната. Защото военните трябва да си имат собствени летателни средства които да си ги ползват когато се налага за да не се стига до случай когато някой примерно вертолет е нужен и за гасене и за транспорт. Говорим за няколко единици а не за стотици така че трябва да са цивилни.
16
3
 
8
 
! Отговори
Влади преди 1 месец
Браво на Мимето! Защо ли забравя , че първите големи горски пожари от ново време бяха точно по времето на неговото министерстване 1999 - 2001г.?
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пжарникарят строеше Южен поток и магистрали! Нямаше време и пари да купи противопожарна техника!! След 15 години корумпирано управление на Геппи резултатът е налице!
14
0
 
16
 
! Отговори
Хари преди 1 месец
Защо да се купува такава техника? По-добре нови коли и джипове за МВР!Мими,като бивш шеф,пак не чува петлите!Краде се Мими,краде се сериозно в България!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20 години не стигали да бъдат създадени кадри да карат самолетиъе, които уж можело да ги купят! Колко години им трябват да създадат кадри? 30, 40, 50???Колко??
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами след толкова много избори и купуване на гласове, не осъанаха пари! Уж имало пари, ама нямало кой да ги кара! За 20 години не можаха да създадат кадри!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно е вярно това, което каза министъра!
10
4
 
7
 
! Отговори
CСMAХНАТИ... преди 1 месец
КАТО КУПИТЕ ТЕХНИКА, НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГАСИ С НЕЯ.... А ВИЕ САМО СЕ ПЛЮНЧИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ....
9
0
 
21
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Попитайте Винету: Защо закри "Гражданска защита" със високо квлалифицираните й служители и специализиана техника за борба с последиците от природни бедствия и техногенни катастрофи???
8
3
 
23
 
! Отговори
Риба меч преди 1 месец
Един въртолет за спасяване не могат да купят,техника за пожарите иска.Палячовци.Държавата,това са Шиши,Толупа,Сокола,Валкъ и да не ги изброявам и другите.Държава имаше при бай Тошо.
7
1
 
17
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 1 месец
Важното е държавата да продължава да дава пари за БНТ , хей паради ,тра //.нс. бинго и разбира се за Украйна ! Всичко друго да се финансира чрез есемеси от които мобилните оператори прибират процент ПЕЧАЛБА и да събираме капачки за рециклиране от които също процент си отива в някой джоб . До още 50 години я ще има пенсионна система за следващите сега млади работещи и хора със специфични потребности или не няма да има !
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как да купи,като от крадене не останаха пари за каквото трябва.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма техника за пожарите,няма медицински хеликоптери,няма детска болница...много неща няма,но и няма кой да попита защо няма?Мисир.ките се кикотят на простотиите на ту.лупа,но никоя не смее да го попита за нищо.
4
3
 
6
 
! Отговори
Нали трябва преди 1 месец
Да се "усвояват" тез средства. То у БГ има повече частни самолети отколкото всички други взети заедно, барабар с армията и то в пъти. После си ганите крадяли, как българин мой да краде, майко мила, не ми говори
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как бе, главния пожарникар не купи ли.Ох, обърках се, той слагаше в Чекмеджето