Няма пожар след инцидента в "Терем"

Той е станал в затворено помещение, казаха от РИОСВ-София
Обновена: 31 юли 2024 19:22 | 31 юли 2024 18:24, Красимир Ангелов
10
Няма пожар след инцидента в "Терем"
Калин Димитров, изпълнителен директор на "ТЕРЕМ". Снимка: БГНЕС

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София заявиха за БТА, че инцидентът в държавно предприятие "Терем" в Костенец е станал в затворено пространство, като след него няма дим и пожар.

Взривът не е свързан с околната среда поради това, че е възникнал на затворено, обясниха от ведомството.

Военна прокуратура е контролният орган при възникване на производствени аварии в такива обекти, казаха още от РИОСВ-София.

Още по темата
По-рано изпълнителният директор на "Терем" Калин Димитров заяви пред журналисти в парламента, че става въпрос за производствена авария и няма опасност за населението.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов информира, че служба "Контрол на общоопасните средства" (КОС) е завършила своето разследване и няма да има досъдебно производство, тъй като няма жертви и няма материални щети.

"От Министерството на отбраната няма да се предприемат мерки, такива се предприемат от ръководството на "Терем" и ръководството на завода. Става въпрос за автоматично пълнене в барокамера на боеприпас. Там няма хора, машината го прави автоматично", посочи министърът.

Всичко за инцидента вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
1262 преди 1 месец
Съветските диверсанти у нас взривяват, палят и тровят безнаказано.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А димът къде стои арестуван ?
3
2
 
2
 
! Отговори
ОТГОВОР преди 1 месец
До пазача в ПОСОЛСТВОТО: Това не е новина.Решението е взето още по време на кокошкара Г.Донев,съвместно с всичките наши национални предатели во главе с Кауня.Вие младите / до 35 години/ ПЪРВИ ще "хапнете"...дървото !На следващите избори пак си останете в къщи, балвани:https://disk.yandex.ru/i/-lVTMNkm000oAw
2
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До ТеренТо в Германия гърми /BASF гръмна/,ама оставки не искат Това гърмежите са си нормално явление при защитниците на евроатлантическите ценности и борците против глобалното затопляне
1
5
 
6
 
! Отговори
Терен преди 1 месец
Спешно трябва този министър на вътрешните работи да се разкара, а в службите реформата да е свирепа.Оръжейни заводи започнаха да гърмят всеки ден. Но на нас естествено, правосъдна реформа не ни трябва! Всичко е точно.Подразделение 29155 на руското военно разузнаване ГРУ е руски отряд за убийства и саботажи, който свободно действа у нас.Може би трябва да помолим ГУР от Украйна, с нашите проруски толупи нищо няма да стане...