"Грийнпийс"-България търси доброволци заради изменението на климата

България е на челните места по отношение на изгорели горски площи
5 сеп 2024 17:37, Инна Ангелова
26

"Няма кастинг. Ако искаш да си доброволец и да даваш от времето си за неща, в които вярваш, процесът е лесен. Отиваш са сайта ни, поглеждаш възможностите и следиш кое ще ти бъде интересно. Всеки може да си намери нещо. Имайки много доброволци и силно гражданско общество, значи имаме и силна държава. В нашия случай това означава, че имаме добра реакция дори и при бедствия", каза координаторът на доброволците Боян Митов в "България сутрин".

Христина Касапчева има 10-годишен стаж като доброволец. Участвала е в различни младежки организации.

"Един от плюсовете на това да си доброволец е, че всичко е на доброволни начала и всеки сам избира времето, което може да предостави на дадената кауза. Това, че си доброволец, не означава, че всичко трябва да е тежък труд", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Доброволците трябва да преминат обучение

"Трябва да има квалифицирани доброволци, специално в контекста на бедствените положения. Когато нямаш обучението да помогнеш на място, можеш да навредиш и застрашаваш себе си и околните. Тази приемственост и помощ между хората е основополагащото условие за прогрес напред. Можем да си помагане и да се учим едни други", смята Христина.

България е на челните места по отношение на изгорели горски площи и това се случва заради топлото време, категоричен бе Митов.

"Свидетели сме на безпрецедентна температура. Климатичните промени чукат на вратата ни. Живеем в по-различен свят и доброволците са ключови", обобщи той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Страната
Митничари откриха над 21 кг канабис на Калотина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Колко се плаща?
25
2
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 1 седмица
И аз търся доброволци да ми правят вятър в жегите,евроценности без пари си духай сам огъня.Смешници това е задължение на правителството а не на на някакво движение.Въпрос на правилна политика а не боковци и шишита.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПОЖАРИТЕ СИ ГИ ПАЛЯТ БЪЛГАРИТЕ НА ТИЯ КАКВО НЕ ИМ Е ЯСНО
23
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
и аз мисля,че Земята е по пътя на Марс..Факторите са много и различни,но има и някои,които зависят от нас..Един такъв е БЕЗУМНОТО,ненужно и вредно КОНСУМАТОРСТВО...Другото е мързела..Третото са войните и свързаните с тях проблеми..Но основно влияние има Вселенския "сезон"..Както имаме лято,есени зима,така има и сезони при обиколката на Слйнцето в Галактиката../така мисля аз../..
22
1
 
0
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 седмица
Тъпня.
21
0
 
11
 
! Отговори
Гълфстрийм преди 1 седмица
Изсичат Амазонка -климатика на планетата с темпове колкото една Българи по площ на година, полсе се чудят за климата и карат народа да яде буболечки, оти кравичките пръцкали метан.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 седмица
Доброволец- доброволен роб.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нищо не разбрах ! За кви изменения става въпрос ?
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Закон за чуждите агенти, МОЛЯ.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В България ще намерят 5 доброволеца, и то най-вероятно до 18 годишна възраст. От малцинствата също проявяват желание.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 7 Олее, ужас! Видях го. На клошарактивиста явно спешно му трябва доброволец да го подстриже и изкъпе! Горкият човек в какво се е превърнал...
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А пък Бил Гейтс искал да изсича горите щото не били устойчиви и да замени дърветата с изкуствени.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е те са си по бутафорните изяви. Нищо полезно и ефективно не вършат. Кви доброволци търсят, никой не иска да се излага така!
13
0
 
4
 
! Отговори
Ида преди 1 седмица
Бухалката ,нали ше треба?!
12
0
 
6
 
! Отговори
куку от карлукуво преди 1 седмица
Ам , то тая Хриси , не е лоша.
11
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
ИЗМЕНЕНИЕТО НА КЛИМАТА ИДВА ОТ МИЛИАРДИТЕ ДВИГАТЕЛИ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ И ДИМА ОТ АУСПУСИТЕ,ОТ ИЗСИЧАНЕТО НА ГОРИТЕ,ОТ ХИМИЧЕСКАТА,МЕТАЛО-РГИЧНАТА,НЕФТОДОБИВНАТА И ОРЪЖЕЙНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ. АМА АЙДЕ СПРЕТЕ ГИ ДЕ????
10
1
 
11
 
! Отговори
Мухахаха преди 1 седмица
Търсят доброволци дето за 5 лева да блокират улици и магистрали и да търпят подигравки и юмруци от изнервените шофьори...... Ахахаххахахаха. Какъв ли отчаян дееебилл трябва да си за да се съгласиш.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Мир и спокойствие започни лечението от себе си, още днес
8
2
 
7
 
! Отговори
Мир и спокойствие преди 1 седмица
Ще има само когато планетата бъде стерилизирана. Какъв по-добър начин от унищожаване на хабитати. Животът на земята е безсмислен. Животните живи се изяждат едни други. Това е една хранителна верига основана на консумация и геноцид и никакъв мир не може да има. След като е война за оцеляване по дефиниция. Изменението на климата е неподвластно на човека. С лекуване на симптомите само се удължава агонията. Марс е крайната и завършена бъдеща необратима форма на земята, червен мир.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Направете си услуга и вижте клошарактивиста във видеото