Русия готова да проучи плана за победа на Зеленски

Песков: Това ще стане, ако детайлите му бъдат официално публикувани
23 сеп 2024 16:25, Красимир Ангелов
94
Русия готова да проучи плана за победа на Зеленски
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва ще проучи плана за победа на украинския президент Володимир Зеленски във войната срещу Русия, когато бъде публикувана официална информация за него, предаде Ройтерс.

Зеленски трябва да представи тази седмица плана си на американския президент Джо Байдън, както и на двамата му потенциални наследници – Доналд Тръмп и Камала Харис – по време на пътуването му в САЩ, в чиито рамки се очаква украинският държавен глава да се обърне към Общото събрание на ООН.

Планът, чиито детайли Зеленски все още не е разкрил публично, изглежда като опит на Зеленски да убеди Вашингтон и другите съюзници да предоставят допълнителна помощ за страната му, така, че Москва да бъде накарана да прекрати конфликта при приемливи за Киев условия, коментира Ройтерс.

Още по темата
Украински официални лица предположиха, че Русия може евентуално да бъде поканена на среща на високо равнище за обсъждане на решение на конфликта според новия план.

„Смятаме, че не трябва да се анализират съобщения в медиите. Ако информацията за плана се появи в официални източници, ще я проучим, разбира се. Има много противоречива и ненадеждна информация, затова сме много внимателни в това отношение“, заяви Песков, коментирайки инициативата на Зеленски.

Обсъждайки скорошното изказване на френския президент Еманюел Макрон, че след войната в Украйна ще е необходимо Европа да преосмисли отношенията си с Москва, Песков заяви, че е необходима „нова архитектура на сигурността“ на континента.

Според него в рамките ѝ ще бъде необходимо чрез система от гаранции да се осигури сигурността на Русия.

Същевременно говорителят на Кремъл заяви, че няма информация за изпитания на руската междуконтинентална балистична ракета РС-28 „Сармат“, след като наскоро експерти заявиха, позовавайки се на сателитни изображения, че миналия месец тя се е провалила на изпитания. Песков заяви, че това е тема, която трябва да се отнесе до Министерството на отбраната.

Песков допълни, че днес руският президент Владимир Путин ще се срещне с ръководителя на института за изследване на атомната енергия „Курчатов“ Михаил Ковалчук. (БТА, Виктор Турмаков)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от Звезди
Брад Пит е лудо влюбен в Инес де Рамон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 минути
Няма какво да проучва Русия. В плана е заложено всички кремльовци начело с Путин в това число и мишока Песков в затвора в Хага.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 30 минути
сатмата директно си гръмна на тес полигона има и жертви поредната недоиздялана руска работа
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
блатото осеща 4е губи гребат от дъното целия екипаж на кадилника КУзНецов 1500 души е хвърлен като мото пехотен батаюом да пълни дупки на фронта
64
1
 
7
 
! Отговори
ГОСПОД НАКАЗВА РУСИЯ преди 36 минути
ЗАТОВА, ЧЕ Е АЛЧНА ЗА ТЕТИТОРИИ И ГРАБЕЖИ ! В 2027 ЩЕ СВЪРШИ ВОЙНАТА И ВСИЧКИ ПОРОБЕНИ ОТ КРЕМЪЛ НАРОДИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ СИ БОГАТСТВА, А РУСИЯ ЩЕ СЕ СВИЕ И ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТРУДИ, ЗА ДА СИ ИЗКАРВА ХЛЯБА ! СВЪРШИХА ВРЕМЕНАТА НА ГРАБЕЖИТЕ !
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
До блицкриг----Володин е спец по Сарматите, той ги праща за 3 мин. до Страсбург, ако излетят разбира се.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 44 минути
Решението е американците да пратят плана на руснаците.
61
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 48 минути
Плана е следния: килограм бело за Зеления; няколко милиарда, които да откраднат и си разпределят, тук-там рекет от държавите, гонка, ловуване и преследване на населението в Украйна, търсене на пушечно месо, ако го намери, щото не останаааа!
60
2
 
5
 
! Отговори
блицкриг преди 49 минути
He го питайте човека за Сармат, не знае.
59
7
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 50 минути
Или урко -зобита, който решиха,че тук им е Урколандия и могат да ,казват кой, какъв е и всички да им длъжни с нещо,е явно здраво са им примоли мозъците и като ги нашамярят си сядат на д-то за известно време
58
5
 
8
 
! Отговори
Х преди 53 минути
русофилът е странно същество. Ако е възрастен донякъде го разбирам. Зомбирали са ги от малки. По-младите според мен ги привлича да са против общото мнение. Войната, ваксини, различни и всичко, което светът одобрява. Това ги кара да се чувстват различни.
57
1
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 1 час
То не се знае какво ще стане утре,ти за 2050 година си се загрижил.
56
13
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 1 час
Кани да ви наритаме от тук просяци дето си въбразиха,че тук им е Урколандия и могат да казват кой , какъв е
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Получили са го вече,няма какво да проучват.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Отнесени от вихъра са едните и другите.Към 2050 година Африка ще бъде с население 2,5 млд.При природните аномалии ,глобално ззатопляне в Африка ще се живее още по-трудно и даже невъзможно.Ако сега миграцията може да се ограничи (до някъде) то към 30-40 а в2050 год.Европа ще бъде подложена на невъзможен за спиране натиск.Орди от стотици милиони ще се насочат към Европа и огромните не населени площи на Русия.Русия създава буфер с териториите от Украйна но това е пагубно.Русия няма да бъде пощаден
53
5
 
2
 
! Отговори
До 49 преди 1 час
А някой да се е преселил в Уколандия,що се буташ в А група без топка,а?
52
7
 
5
 
! Отговори
До 51 преди 1 час
И ти ли още не си разбрал,че да не харесваш нагли просяци от Уколандията няма нищо общо с русофилството и кой ще се занимава с вас освен от време на време да ви дразни
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
зеленката си прави сметки без кръчмар
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тротинетки,тичайте да плмагате на ,е фюрера че нЕма хора и Покровск отече.
49
2
 
1
 
! Отговори
Върл Левскар преди 1 час
Блъфират *** ленинци .
48
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Явно някой много заблуден укропривърженик с обратни наклонности е дежурен в сайта че ми изтри няколко коментара. И като триеш какво бе комплексар? Нито ще му промениш възгледите,напротив. Нито ще помогнеш на 404 да спечели.