Туристи поискаха да посетят безплатно "Аладжа манастир" на празника, той се оказа платен

Музеите не са получилавали заповед от РИМ-Варна
22 сеп 2024 15:45, Нели Христова
19
Туристи поискаха да посетят безплатно  "Аладжа манастир" на празника, той се оказа платен
Снимка: БГНЕС

Туристическият обект "Аладжа манастир" край Варна работи със стандартно работно време. Важно уточнение - обектът не предлага вход "свободен" за посетителите си на днешния празник - 22 септевмри.

Информацията е валидна и за "Побити камъни".

Недоразумението предизвика неудобство пред обектите на днешния ден, тъй като много от посетителите поискаха да влязат без входна такса. От музея уточниха, че не са получилавали заповед от РИМ-Варна, която да разрешава допускането на туристи безплатно.

Подобна бе ситуацията и на 6 септемри.

От "Аладжа манастир" и "Побити камъни" напомнят, че ако желаете може да посетите двата музея, като входната такса за скалния манастир е 5 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от Страната
Тежка катастрофа блокира движението Монтана - Видин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
до 14 Ели, какво има да се поддържа на побити камъни край Варна маааа? Ти ходила ли си изобщо там? Да поддържаш камъни, които даже не са в морска вода че да ерозират??? Изтрещяла ли си каква си?
16
1
 
0
 
! Отговори
Величие преди 36 минути
За Джурасик парк колко е входа след края на сезона?
15
2
 
2
 
! Отговори
Itso преди 48 минути
Горките монаси, цял живот са кОпали скалата да си направят някакъв покрив над главата а сега друг обира плодовете на техния труд.
14
1
 
12
 
! Отговори
Ели преди 1 час
Тия дето смятате "4ма души - 20 лв". Ми отидете цялата рода 100 души и смятайте 500 лв. Естествено, че 5 лв на човек е символична сума! Нали някой трябва да поддържа след вас!
13
0
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 час
5 лв.е съвсем нормална такса.Истинските туристи знаят,че туристическите обекти не са безплатни.
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
до 11 Скоро и такса Слънце ще ни искат, ако искаме да погледнем Слънцето. И такса море, ако искаме да погледнем морето.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Безплатно е само сиренцето в капана
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Побитите камъни са направени от Ивелин Михайлов. Трябва по 30 лева да му давате за да ги видите. Мухахахаха...жалки овцееееее
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
до Варненец..Това ми прилича на онези хора които минават покрай някое ябълково дърво което не е ничия собственост, но не си набират ябълки от него, но в следващия момент отиват в магазина да си купят същите тези ябълки за 5 лева килото. И това ако не е идиотия????
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
От както минах границата за да отида до Солун осъзнах, че сме изгубили най-красивите си земи. Не,че и в сегашната ни територия няма много красиви места, но онези отвъд границата са невероятни.Планини, които не са много високи, но изглеждат огромни защото равнините са много ниски. Тучно зелени гори. Плодородни ниви. Край Дойранското езеро в къщите в дворовете растат маслини, палми и до тях смърчове.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
от 5 И въпросът не е за 5-те лева, а че ви таксуват за да ги видиш.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Я си пуснете как изглеждат побити камъни ве, скааапаняци? Та в България има хиляди такива красиви каменни създания от природата и ги гледате безплатно. Вие нормални ли сте да защитавате тези които ви искат 5 лева за да ги видите? Изобщо не сте у ред
5
11
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 2 часа
Муахахахахаа...и какво има да им гледам на Побити камъни за 5 лева? 5 стотинки не им давам на скааапаняците. Аз по-добре да отида на язовир Цонево и да гледам Чудните скали безплатно. Много по-ефектни са.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
К'ви са тия туристи да не искат пет лева да платят?!
3
11
 
3
 
! Отговори
Юнгата преди 2 часа
Така е.Четирима души-20лв.,това е и парк,не само музей.Като сложим и пътните?Поне на определени дати да е безплатно.Побити камъни,Владислав Варненчик-също.Прекрасни паркове.
2
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Това някакъв турски манастир ли е?
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Много хора все още не могат да проумеят, че НИЩО не е БЕЗПЛАТНО!!! Винаги някой някога го плаща безплатното,същото като и да не си зстраховаме имуществото и после да чакаме държавата, или каквото е останало от нея!Ами, затова сме така!