Баба Атанаса на 102 години: Надявам се децата ни да имат по-добър живот от нас

Тя следи политиката в държавата
13 окт 2024 16:00, Нели Христова
51
Баба Атанаса на 102 години: Надявам се децата ни да имат по-добър живот от нас
Снимка: Pixabay/Pexels

Най-възрастният жител на Община Марица Атанаса Оджакова навърши 102 години. Тя е родена в Труд, но от 19-годишна живее в Граф Игнатиево, където е срещнала любовта на живота си. За да я поздравят за рождения й ден, на гости й бяха заместник-кметовете на Марица Гергана Титюкова и Николай Стаматов, както и кметът на селото Нестор Чочев. Те й пожелаха да е все така жизнена и енергична и да продължава да се радва на внуци и правнуци.

Баба Атанаса посрещна с радост специалните гости. Тя ги попита за кмета Димитър Иванов, с когото заедно са отпразнували 100-я й рожден ден.

"Знам, че има много работа, но му предайте, че ще го чакам да мине да ме види някой ден“, поръча столетницата.

Гергана Титюкова и Николай Стаматов й връчиха поздравителен адрес от кмета на общината, подариха й кошница с плодове, лакомства и парична сума. Тя сподели, че цял живот е била ангажирана в селското стопанство.

"Работихме много в ТКЗС-то. Надникът ни бе 20 стотинки на ден, но бяхме щастливи. Младите хора сега не познават труда, бързо се изморяват“, смее се баба Атанаса.

Тя коментира, че обича България и е загрижена за бъдещето й. "Следя политиката, гледам телевизия и познавам политиците. Надявам се децата ни да имат по-добър живот от нас", споделя тя.

И посъветва младите хора да бъдат отговорни, да не бягат от страната и да обичат родината си.

"Още много щастливи дни и споделени празници с любимите хора“, пожелаха Гергана Титюкова и Николай Стаматов.

А през уикенда баба Атанаса събра за рождения си ден двете си дъщери, внуците и правнуците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Страната
Нов тежък инцидент в Селановци: Кола блъсна 3-годишно дете
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 2 часа
Тона с празните магазини по социализма е само в главите на кирчо-маричковците
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Работехме много и бяхме щастливи (при социализма), казва баба Атанаса. Сега колкото и да работим все сме нещастни (при капитализма). Защо така?!
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До До Анонимен 19 - Да е жива и здрава милата! Щом Господ и е отпуснал тия години, явно има защо.
47
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 3 часа
Напишете 'баба Атанаса' в Гугъл и в първия резултат можете да видите 2 снимки.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Седнал Васко Кръпката да ми обяснява, че сега е по-добре, щот всички сме били равни, карали сме западни коли всички, всички сме ходили на почивка в Гърция......Само дето не уточнява кои са тия всички или в София покрай него няма бедни и гладни. Коли втора употреба, дрехи втора употреба, живот втора употреба. Равни били всички, друг път.
45
1
 
8
 
! Отговори
до до 43 преди 3 часа
Свобода??? Кво е свободата и в какво "количество" я имаш??? Казваш..., днес, може да ходиш където си щеш, даже у Русия и Китай??? Е, да, де ама ако имаш пари да си го позволиш??? А ти в Китай и Русия бил ли си??? По-добре не отивай там, че като видиш как живеят китайците, и руснаците и направиш сравнение с българите... Между другото..., около Три Милиона Български Граждани Избягаха от "Свободата" в Бг, други се готвят! Що тъй???
44
5
 
6
 
! Отговори
до 43 преди 3 часа
Защото не всички харесваме комунизма. Сега поне имате свобода и никой не ви спира да заминавате за Русия, Китай, Северна Корея, ако не ви харесва да живеете в ЕС.
43
0
 
0
 
! Отговори
00-11 преди 3 часа
Още ли шъ чакаме "Неволята" да нъ спаси???
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен 41. Що някой трябва да ходи някъде ? Вие "антикомунистите" сте като развалена грамофонна плоча.
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
40 Е сега така им удобно да говорят щото е демокрация и могат да правят тука кавото си искат, ама само си говорят, че ЕС не им харесвал но не виждам наплив да ходят към пРосията
40
6
 
9
 
! Отговори
до 37 преди 4 часа
Добре де, възмущават се, че от ЕС им налагали някакви си неща, а навремето СССР и БКП не налагаха ли? Путин сега не налага ли на собствените си граждани? Сега в Европа било фашизъм и диктатура, по техните думи, а навремето сигурно не беше, нямаше концлагери, не арестуваха за вицове, не стреляха по границите, всеки свободно си изразяваше мнението, т.н.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"До Анонимен 35 - Що, какво завлече Т.Живков? Да не се оказа, че има несметни богатства? Един сарай поне да си беше построил за родата." А нищо, то реално на оня свят никой нищо не може да завлече. Иначе малко резиденции имаха из цяла България. Как така като дойде демокрацията всички от партията направиха бизнеси и изкупиха заводите на безценица? Щото никой нищо е нямал от тях и те са били на по 200 лв на месец сигурно.
38
8
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 4 часа
За какво му е да краде, когато цялата държава е на практика негова??? Все едно ти да крадеш от собствения си дом. А Тодор Живков не го харесвам поради много причини: самовлюбен диктатор, убиец, двуличен, коварен, просташки език и държание, ограничен, накратко кофти човек без ценностна система. На всичкото отгоре е и комунист.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"Не мога да разбера как е възможно да си щастлив, когато партията ти казва в какво да вярваш и какво да мислиш" - За копейките е много важно някой да им казва в какво да вярват и правят иначе не се справят сами и са на минимална. То и по времето на социализЪма е било така но тогава са давали на всички почти еднакво и те са се чувствали добре. Сега обаче вече не е така и много се дразнят и чакат да дойде някой да ги оправел. Ше дочакате копейки и тогава пак ше сте щастливи
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен 35 - Що, какво завлече Т.Живков? Да не се оказа, че има несметни богатства? Един сарай поне да си беше построил за родата. Наложи се дъщеря му да издържа брат си, щото онзи беше останал без работа. Ако е имало какво да харчи от татьо си, сам щеше да се гледа. А, ако сравниш със сегашните..............
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"Ако не харесвам Тодор Живков, Маркс, СССР и комунизма какво правим? Ще съм щастлив ли?" Според копейките е важно да си намериш начин и да си го изживееш щастието. А парите и свободата я остави за партийните секретари, те да са нещастни с тях.
34
4
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 4 часа
Не мога да разбера как е възможно да си щастлив, когато партията ти казва в какво да вярваш и какво да мислиш, налага ти цензура и цял куп идеологически изисквания, които да спазваш... Не всички искаме селски проостаци и милиционери да ни налагат как да живеем. Ако не харесвам Тодор Живков, Маркс, СССР и комунизма какво правим? Ще съм щастлив ли?
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"До Анонимен 16 - Ти специално, никога няма да си щастлив. " Мани *** мене, важното е ти да си щастлив с минималката. Аз ми е за щастието на другите....
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен 16 - Ти специално, никога няма да си щастлив. Търсиш и свързваш щастието единствено с парите. Ами, то не се купува , изживява се.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До Анонимен 30. Бабата ти казва как се е чувствала лично тя. Не знам какво подскачате.