Васко Кръпката: Заветът на Кирил Маричков е човещината

Той беше човек за пример, казва Милена
13 окт 2024 21:15, Нели Христова
32
Васко Кръпката: Заветът на Кирил Маричков е човещината
Снимка: БГНЕС

"Помня Кирил Маричков като човек за пример. Той беше всеобхватен. Освен, че беше музикант, че пишеше песни, можеше да се говори с него по различни теми“, каза Милена в студиото на NOVA.

Тя сподели, че една от причините да свири на китара е, заради вдъхновението, което е усетила по време на концерт на "Щурците", когато е била в 5 клас. "Явно още тогава са ми пуснали искрата, която ме запали“, каза още Милена. И сподели, че се учела да свири на китара на песента на групата - "Две следи".

Васил Георгиев – Васко Кръпката сподели, че Кирил Маричков е бил "чешит". "Коя рокзвезда не е чешит", посочи музикантът. И допълни, че като "новобранец" е следвал съветите на българската легенда.

Милена сподели, че в миналото всички те са били идеалисти и да останали такива и до днес. Васко смята, че като музиканти в годините на прехода са дали надежда на хората.

"Песните са като децата. Не можеш да обичаш различно. Преди бате Кире да отлети слушах "Дяволски сезон" и сега тя ми е любимата“, сподели Васко.

Музикантите казаха, че в саудтрака на българската демокрация включват песни като "Комунизмът си отива", "Не'ам нерви“, "Вдигни очи" и др.

"Заветът на Кирил Маричков е човещината", сподели Васко Кръпката на финала на предаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от Звезди
Как мръсната приказка на Пи Диди загрубя?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
kui преди 7 минути
До Анонимен ami koi upravliava. bodigarda na bai TOCHO I DR.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 22 минути
Каква ти човещина?! Обикновен пътен убиец.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 23 минути
Ето това е нашата "интелигенция" преди и сега, много обичат да *** зад....., ъъъ "близалки, бе, близалки имах предвид!!!!!!
26
3
 
3
 
! Отговори
Бръмбърче преди 36 минути
Артист, обвързан с политика не е артист, той е търговец, продаващ душата си. И този, както и други артисто-демократи, изтъкани от амбиция за превъзходство и бгаристократизъм си намери мястото. Мир на праха му.
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
Путинисти да не коментират, не разбират от музика, а и по природа са ограничени.
24
1
 
2
 
! Отговори
До едрия: преди 1 час
Тъпaнaра 23: ***, пише се "losers" - с едно 'О', колкото знаеш английски език, толкова разбираш от морал и музика. Вие сте лицемерно-фалшиви и затова сте неприятни на хората.
23
3
 
1
 
! Отговори
Към Дребните преди 1 час
Злобни човечета- get a life loosers ;)
22
2
 
2
 
! Отговори
До 20: преди 1 час
Човека иронизира или казано по народно се бaзика с Кръпката. Толкова ли не разбираш?
21
3
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 час
Заветът на Кирил Маричков е да бъдеш приспособенец и да си със силните на деня. Хвалиш тия, от които имаш материална сметка и ще ти помогнат в кариерата. Демонизираш слабите, подиграваш се с хората, които са работливи и имат ценности в живота. Гледаш само себе си, а от българския народ и неговото бъдеще изобщо не се интересуваш. Служиш на всички господари, които са на власт.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 9 - Банани само по Нова година, ама какви, истински, вкусни и ароматни! Не като сега фуражни, ама пък мое си ги рупаш Секи ден! Ай, да ти е сладки!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
фактите сочат, че вината за тежкия инцидент е на шуреца, който не спрял на знака SТОР и отнел предимството на движещия се към Пловдив форд. Вероятно Маричков не е разбрал какво става, защото следи от спирачен път от неговия фолксваген Пасат нямало.
18
1
 
4
 
! Отговори
До 10: преди 1 час
Ти хубаво се имаш за музикант с вкус, но не е ли елементарна чалга песента "Кът нема биръ шъ съ умиpъ, дайти ми биpъ по-скоро, чи шъ съ умиpъ..."
17
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 час
Ако говорим за бунтари, това бяха Сигнал. Не знам за първата Тангра или по-старите. Щурците си бяха казионна група. Нещо като Веско Маринов. След 1989 година беше много лесно да си бунтар, още повече, че ВСИЧКИ бяха бунтари по поръчка на БКП
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Подуене Блуз Бенд - Кучето на крайния квартал. После много мазен и гладък стана.
15
5
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 час
Даже най-големият евроатлантик в България, най-успешният политик на нашето време господин Пеевски каза, че много страда за Маричков. Пеевски също каза, че когато стане министър-председател на България ще засили всички евроатлантици към украинския фронт с песните на Щурците и ние ще отстояваме идеите на господата Кръпката и Пеевски. Спете спокойно деца, днес има банани в магазините, а вие скоро ще имате възможността да воювате срещу Путин, който иска да ни открадне бананите и чиповете от пералнит
14
0
 
10
 
! Отговори
Шефрет преди 1 час
Демократа Въшку Трътката пак търси трибуна . Не е от най чистоплътните ,но обича да се прави на бунтар и мислител
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Нека всеки знае, че промяната към по-добро или по-лошо започва лично от него ... Гледайте на обществото като на продължение на собствения си дом.
12
4
 
4
 
! Отговори
Барба Яни преди 1 час
Почва да става досадно когато един местен рок идол започва да придобива аура на национална икона. Гласувайте и намерете лидери които да бъдат такива, защото няма нито, повтарям нито един национален лидер който да е еднозначно почетен от целия народ. Левски, но той е легенда и не е бил политическа фигура. Ако беше оцелял сигурно щеше да е редом със Стамболов клиент на ресторант касапска среща. Аре лека нощ.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Човещината на днешно време е в "Червената книга" - има я у единици. Специално в България.
10
6
 
2
 
! Отговори
Айляк преди 1 час
Всеки, който не е фен на чалгата, е дар за България. Стига сте плюли Киро, още повече, че вече е починал. Кръпката дънеше як, суров блус и създаде алтернативния химн на България - Кучето на крайния квартал:) Нищо, че парчето е изкопирано от Тен йърс афтер. Всеки човек си има тъмна страна, никой не е идеален.